autor:

Dachman Laura

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Curcan fript cu portocale

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 iunie 2009

Ingrediente
Cantitate : 4 portii, , •500 gr piept de curcan, fara piele si os, •1 lingura ulei, •4 cepe verzi, tocate, •Sare si piper negru, •4 linguri branza proaspata, Pentru marinata, •3 portocale, •2 lingurite miere, •2 lingurie mustar cu boabe, •1 esalota, tocata marunt

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

4 voturi

Mod de preparare

1. Pentru marinata, se curate o portocala de coaja si pielitele albe si se taie rondele, apoi rondelele se taie in cate 4 bucati si se pun deoparte.Se stoarce sucul de la 2 portocale intr-un castron.Se adauga mierea, mustarul si esalota si se amesteca.
2. Se taie carnea in fasii subtiri si se adauga in marinata,avand grija sa fie acoperite toate bucatile cu sos.Se pune un capac si se lasa la marinat la rece 15 minute.
3. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie mare.Se pun fasiile de curcan la prajit pana se rumenesc, aprox.10 minute.Se scoate carnea si se pune deopsrte.Se adauga in tigaie ceapa si se prajeste 2 minute.La sfarsit se repune toata carnea in tigaie, se sareaza si se pipereaza , se toarna restul de marinata si se da intr-un clocot.Se ia de pe foc, se adauga 4 linguri branza proaspata si se amesteca.Se serveste cu bucatele de portocala.

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan fript cu portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui intreg in aluat

Pui intreg in aluat

Incalzeste cuptorul la 220⁰C.Unge cu putin ulei de masline un vas termorezistent. Pentru aluat,

25 voturi    14 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Stufat din piept de pui

Stufat din piept de pui

Pieptul de pui se taie fisiute sau cuburi, se spala , se lasa la scurs, se sareaza si se rumeneste

5 voturi    6 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

    O minunatie,am incercat si eu aceasta combinatie si este grozava...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009

    Cred ca mi-ar placea combinatia asta de alimente.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

    Pana acum doar pestele la cuptor l-am facut cu citrice, dar am sa incerc si cu pui si curcan,felicitari este super poza de final.

    • Fara foto

      olivia_86 (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

      Ador bucatele din carne combinate cu fructe, arata foarte delicios

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

4 voturi

Ingrediente

  • Cantitate : 4 portii
  • •500 gr piept de curcan
  • fara piele si os
  • •1 lingura ulei
  • •4 cepe verzi
  • tocate
  • •Sare si piper negru
  • •4 linguri branza proaspata
  • Pentru marinata
  • •3 portocale
  • •2 lingurite miere
  • •2 lingurie mustar cu boabe
  • •1 esalota
  • tocata marunt

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

valentina ionita (Chef de cuisine)

O minunatie,am incercat si eu aceasta combinatie si este grozava...

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
SARMALUTE IN FOI DE VITA DE VIE