autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Curcan impachetat in cartofi la cuptor

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 noiembrie 2009

Ingrediente
1 pulpa superioara curcan (500 g), 2-3 cartofi mari, 1 ceapa, 2 ardei grasi rosu/verde, 1 morcov, 1 ceapa, 5-6 catei de usturoi, cateva frunze de spanac (optional), cateva fire de patrunjel, 1 ou, 50 ml ulei, sare, piper, cimbru, paprika

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 45 min

8 voturi

Mod de preparare

Curatati si taiati in felii de 2-3 mm grosime cartofii si morcovul, taiati ardeii fasiute, tocati ceapa, dezosati pulpa de curcan si taiati-o bucati potrivite.
Intr-o tigaie antiaderenta prajiti in ulei feliile de cartofi si morcov, 1-2 minute pe ambele parti, apoi scoateti-le si lasati-le sa stea cateva minute ca sa se inmoaie. In uleiul ramas in tigaie puneti la prajit bucatile de carne, ceapa tocata, cateva cubulete de ardei gras si condimentati. La urma adaugati oul, verdeata tocata si amestecati pana se omogenizeaza compozitia.
Intr-un vas rotund asezati radial felii de cartofi, putin suprapuse una peste alta, turnati in mijloc umplutura de carne, indoiti peste ea cartofii, acoperiti cu un strat, alternand cu felii de cartofi si morcovi. Asezati radial fasiutele de ardei ramase, adaugati 50 ml apa, acoperiti vasul folie de aluminiu si puneti-l intr-o tava cu apa, apoi dati tava la cuptor, la foc mediu, 45 minute.
Indepartati folia, puneti deasupra feliute de usturoi, pudrati cu cimbru si paprika si mai lasati 20 minute sa se rumeneasca frumos.
Se serveste cald, garnisit cu verdeata si muraturi.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan impachetat in cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu gutui

Pui cu gutui

1. Se spala gutuile si se sterg de apa. Apoi se feliaza. 2. Se pune uleiul intr-o tigaie si se incinge,

32 voturi    8 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pui cacciatora

Pui cacciatora

Incalziti jumatate de ulei intr-o tigaie. Adaugati ceapa, usturoiul si telina si amestecati la foc

2 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Dalma

    Dalma (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2010

    Buna Doina! Ieri am pregatit aceasta reteta.Un singur lucru am facut diferit,am adaugat peste cartofi,putina smantana.A iesit totul foarte delicios,multumesc!

  • Fara foto

    monica iuliana (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

    Wow...tare bine arata si sigur e foarte gustoasa,trebuie neaparat incercata.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2009

    Multumesc, Cely.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2009

      Doina, iti faci de cap cu noi. Imi lasa gura apa. Felicitari!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2009

      Multumesc mult de tot. Ma bucur ca va place.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2009

      Arata minunat.......delicios.

    • Anastasia

      Anastasia (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2009

      foarte gustos Doina, salivez deja :))

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2009

      tocmai buna reteta pentru a o pregati de Craciun!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h 45 min

8 voturi

Ingrediente

  • 1 pulpa superioara curcan (500 g)
  • 2-3 cartofi mari
  • 1 ceapa
  • 2 ardei grasi rosu/verde
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 5-6 catei de usturoi
  • cateva frunze de spanac (optional)
  • cateva fire de patrunjel
  • 1 ou
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • paprika

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

128 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Dalma (Chef de cuisine)

Buna Doina! Ieri am pregatit aceasta reteta.Un singur lucru am facut diferit,am adaugat peste cartofi,putina smantana.A iesit totul foarte delicios,multumesc!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Pastai cu muschi de porc