autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Curcan impachetat in cartofi la cuptor

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 noiembrie 2009

Ingrediente
1 pulpa superioara curcan (500 g), 2-3 cartofi mari, 1 ceapa, 2 ardei grasi rosu/verde, 1 morcov, 1 ceapa, 5-6 catei de usturoi, cateva frunze de spanac (optional), cateva fire de patrunjel, 1 ou, 50 ml ulei, sare, piper, cimbru, paprika

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 45 min

8 voturi

Mod de preparare

Curatati si taiati in felii de 2-3 mm grosime cartofii si morcovul, taiati ardeii fasiute, tocati ceapa, dezosati pulpa de curcan si taiati-o bucati potrivite.
Intr-o tigaie antiaderenta prajiti in ulei feliile de cartofi si morcov, 1-2 minute pe ambele parti, apoi scoateti-le si lasati-le sa stea cateva minute ca sa se inmoaie. In uleiul ramas in tigaie puneti la prajit bucatile de carne, ceapa tocata, cateva cubulete de ardei gras si condimentati. La urma adaugati oul, verdeata tocata si amestecati pana se omogenizeaza compozitia.
Intr-un vas rotund asezati radial felii de cartofi, putin suprapuse una peste alta, turnati in mijloc umplutura de carne, indoiti peste ea cartofii, acoperiti cu un strat, alternand cu felii de cartofi si morcovi. Asezati radial fasiutele de ardei ramase, adaugati 50 ml apa, acoperiti vasul folie de aluminiu si puneti-l intr-o tava cu apa, apoi dati tava la cuptor, la foc mediu, 45 minute.
Indepartati folia, puneti deasupra feliute de usturoi, pudrati cu cimbru si paprika si mai lasati 20 minute sa se rumeneasca frumos.
Se serveste cald, garnisit cu verdeata si muraturi.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan impachetat in cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
VARZA CALITA CU COSTITA

VARZA CALITA CU COSTITA

1. Se calesc ceapa si morcovul, adaugam varza tocata marunt si stoarsa foarte bine. 2. Calim carnea

104 voturi    17 comentarii
4h
Mancaruri cu carne
Varza verde cu pulpa de porc

Varza verde cu pulpa de porc

Spalam carnea, o stergem cu un servetel, o taiem bucati potrivite. Ceapa o curatam, o tocam, ceapa

2 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Dalma

    Dalma (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2010

    Buna Doina! Ieri am pregatit aceasta reteta.Un singur lucru am facut diferit,am adaugat peste cartofi,putina smantana.A iesit totul foarte delicios,multumesc!

  • Fara foto

    monica iuliana (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

    Wow...tare bine arata si sigur e foarte gustoasa,trebuie neaparat incercata.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2009

    Multumesc, Cely.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2009

      Doina, iti faci de cap cu noi. Imi lasa gura apa. Felicitari!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2009

      Multumesc mult de tot. Ma bucur ca va place.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2009

      Arata minunat.......delicios.

    • Anastasia

      Anastasia (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2009

      foarte gustos Doina, salivez deja :))

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2009

      tocmai buna reteta pentru a o pregati de Craciun!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h 45 min

8 voturi

Ingrediente

  • 1 pulpa superioara curcan (500 g)
  • 2-3 cartofi mari
  • 1 ceapa
  • 2 ardei grasi rosu/verde
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 5-6 catei de usturoi
  • cateva frunze de spanac (optional)
  • cateva fire de patrunjel
  • 1 ou
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • paprika

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Dalma (Chef de cuisine)

Buna Doina! Ieri am pregatit aceasta reteta.Un singur lucru am facut diferit,am adaugat peste cartofi,putina smantana.A iesit totul foarte delicios,multumesc!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Sarmale de doua feluri