Ingrediente
1 pulpa superioara curcan (500 g), 2-3 cartofi mari, 1 ceapa, 2 ardei grasi rosu/verde, 1 morcov, 1 ceapa, 5-6 catei de usturoi, cateva frunze de spanac (optional), cateva fire de patrunjel, 1 ou, 50 ml ulei, sare, piper, cimbru, paprika
Dificultate: Ridicata | Timp: 1h 45 min
8 voturi
Mod de preparare
Intr-o tigaie antiaderenta prajiti in ulei feliile de cartofi si morcov, 1-2 minute pe ambele parti, apoi scoateti-le si lasati-le sa stea cateva minute ca sa se inmoaie. In uleiul ramas in tigaie puneti la prajit bucatile de carne, ceapa tocata, cateva cubulete de ardei gras si condimentati. La urma adaugati oul, verdeata tocata si amestecati pana se omogenizeaza compozitia.
Intr-un vas rotund asezati radial felii de cartofi, putin suprapuse una peste alta, turnati in mijloc umplutura de carne, indoiti peste ea cartofii, acoperiti cu un strat, alternand cu felii de cartofi si morcovi. Asezati radial fasiutele de ardei ramase, adaugati 50 ml apa, acoperiti vasul folie de aluminiu si puneti-l intr-o tava cu apa, apoi dati tava la cuptor, la foc mediu, 45 minute.
Indepartati folia, puneti deasupra feliute de usturoi, pudrati cu cimbru si paprika si mai lasati 20 minute sa se rumeneasca frumos.
Se serveste cald, garnisit cu verdeata si muraturi.
Pofta buna.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2009
Doina, iti faci de cap cu noi. Imi lasa gura apa. Felicitari!
Doina Varga (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2009
Multumesc mult de tot. Ma bucur ca va place.
mac myra (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2009
Arata minunat.......delicios.
Anastasia (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2009
foarte gustos Doina, salivez deja :))
lumi (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2009
tocmai buna reteta pentru a o pregati de Craciun!