Curatati si taiati in felii de 2-3 mm grosime cartofii si morcovul, taiati ardeii fasiute, tocati ceapa, dezosati pulpa de curcan si taiati-o bucati potrivite.
Intr-o tigaie antiaderenta prajiti in ulei feliile de cartofi si morcov, 1-2 minute pe ambele parti, apoi scoateti-le si lasati-le sa stea cateva minute ca sa se inmoaie. In uleiul ramas in tigaie puneti la prajit bucatile de carne, ceapa tocata, cateva cubulete de ardei gras si condimentati. La urma adaugati oul, verdeata tocata si amestecati pana se omogenizeaza compozitia.
Intr-un vas rotund asezati radial felii de cartofi, putin suprapuse una peste alta, turnati in mijloc umplutura de carne, indoiti peste ea cartofii, acoperiti cu un strat, alternand cu felii de cartofi si morcovi. Asezati radial fasiutele de ardei ramase, adaugati 50 ml apa, acoperiti vasul folie de aluminiu si puneti-l intr-o tava cu apa, apoi dati tava la cuptor, la foc mediu, 45 minute.
Indepartati folia, puneti deasupra feliute de usturoi, pudrati cu cimbru si paprika si mai lasati 20 minute sa se rumeneasca frumos.
Se serveste cald, garnisit cu verdeata si muraturi.
Pofta buna.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajCarnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant.
Rulada de miel umpluta cu legumeDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii