autor:

Fara foto

» » Fripturi

curcan la cuptor

Autor: Marius - Octavian Filip (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marius - Octavian Filip (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 mai 2008

Ingrediente
un curcan, , 150 de grame de untura, 300g varza acra, boia de ardei, sare si piper

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se curata curcanul ( in cazul in care nu a fost cumparat deja curatat ), se spala, se lasa sa se usuce, eventual se poate folosi un servetel pentru a se usca mai repede, sa da cu sare piper si boia.

Se unge cu untura si se inveleste in foile de varza acra, dupa care se pune in tava cu restul de untura incinsa la cuptor.

Se coace timp de 2 - 2 ore jumate mai intai la foc usor, iar in ultima jumatate de ora la foc mare intorcandul din cand in cand si stropindu-l cu untura din tava.

Se indeparteaza foile de varza, se mai lasa la rumenit inca 15 minute dupa care se serveste cald sau rece cu diferite garnituri.
Daca ti-a placut reteta noastra "curcan la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pulpe de curcan la cuptor cu arpagic

Pulpe de curcan la cuptor cu arpagic

Carnea de curcan se spala si se pune la fiert in apa rece cu putina sare.Dupa ce se ia spuma se adauga

8 voturi    6 comentarii
2h 40 min
Fripturi
Curcan umplut la cuptor

Curcan umplut la cuptor

Am lasat curcanul, frecat in prealabil cu sare si pe interior si pe exterior, 24 de ore intr-un

50 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • un curcan
  • 150 de grame de untura
  • 300g varza acra
  • boia de ardei
  • sare si piper

Raporteaza reteta

Retete
de Marius - Octavian Filip
iahnie de fasole cu afumatura

iahnie de fasole cu afumatura

Se pune fasolea la fiert cu apa cat sa treaca de ea(cam 3 degete)-se mai completeaza cu apa fierbinte

14 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
chiftele marinate

chiftele marinate

Ceapa se toaca marunt,se caleste in ulei.Carnea tocata se amesteca cu ceapa calita cu usturoiul pisat,paine

23 voturi    7 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Cartofi cu sos la cuptor

Cartofi cu sos la cuptor

Am prajit carnatii pana s-au rumenit putin apoi i-am scos pe o farfurie. In uleiul ramas am pus ceapa,

20 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Miel la tava, reteta din 1931