Se face o tocatura din carne de porc si slanina proaspata. Se trece de 2 ori prin masina de tocat. Se adauga un ou, sare, un praf de piper. Se curata castanele, se fierb cu 3 cesti de zeama de carne vreo 20 de minute, se scurg bine, se amesteca incet cu tocatura ca sa nu se sfarne castanele, se umple curcanul, se coase, si se aseaza intr-o tava cu 2-3 linguri de apa, se da la cuptor. La inceput se lasa focul mai mic, ca sa se fragezeasca cu incetul, apoi se iuteste focul, iar curcanul se unge cu putin ulei cu rom, sau numai cu untura - dar nu cea din tava - ca sa se rumeneasca. Cu jumatate de ora inainte de a fi gata nu se mai unge deloc. Un curcan se tine cam 2 ore si jumatate la cuptor.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii