autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Curcan umplut (forestier)

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 7-8 persoane): 1 curcan, , 250 g ficatei de pasare, , 150 g jambon, , 200 g castane comestibile crude, , 3 cepe de arpagic, , 2 linguri pesmet, , 30 g ciuperci uscate date pe razatoarea mica, , 1 ou, , 2 linguri patrunjel verde taiat cu foarfeca, , 2 linguri coniac, , 1 lingura seminte de pin, , 50 g unt, , sare, , piper., Pentru garnitura: 1 kg sampinioane, , 500 g malai, , 1/2 l lapte, , 100 g unt, , 2 linguri patrunjel verde taiat cu foarfeca, , ulei, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Umplutura - curatati ceapa si tocati-o marunt. Spalati ficateii, stergeti-i si taiati-i bucatele de circa 1 cm. Taiati marunt jambonul. Puneti 20 g de unt sa se topeasca intr-o tigaie, prajiti ceapa circa 3 minute, adaugati bucatelele de ficat si lasati-le sa se caleasca inca doua minute, amestecand intruna, dupa care rasturnati-le intr-un castron. Stropiti-le cu coniac, amestecati, adaugati jambonul, patrunjelul, sarea, piperul, pesmetul, ciupercile rase, semintele de pin si castanele si amestecati din nou. Incorporati oul batut si amestecati. Umpleti curcanul cu amestecul astfel pregatit si coaseti taietura cu ata de bucatarie. Asezati-l pe o tava, presarati peste el bucatele de unt si dati-l la cuptor. Incingeti cuptorul la 180°C si lasati curcanul sa se patrunda aproximativ doua ore si jumatate, stropindu-l din cand in cand cu zeama din tava. Mamaliga - Puneti la fiert intr-o oala 1/2 l de apa, 1/2 l de lapte, 50 g unt, sare si cand incepe sa clocoteasca, turnati malaiul in ploaie, amestecand intruna, pana cand a absorbit tot lichidul. Rasturnati mamaliga pe o tava mai mare, nivelati-o la suprafata si lasati-o sa se raceasca. Taiati-o patrate sau dreptunghiuri, prajiti-le in ulei pana ce se rumenesc pe ambele parti si puneti-le deoparte. Ciupercile - Curatati ciupercile si prajiti-le circa 5 minute - la foc iute - in untul ramas, amestecand intruna. Sarati, piperati si incorporati patrunjelul taiat. Serviti curcanul pe un platou, cu bucatile de mamaliga de jur imprejur, iar peste mamaliga presarati ciupercile prajite.
Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan umplut (forestier)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tocanita de miel cu cartofi

Tocanita de miel cu cartofi

Mai intai spalam carnea foarte bine si o taiem bucati mai mici (punem si oasele pentru ca dau gust).

6 voturi    2 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne
CREIER IN ALUAT

CREIER IN ALUAT

Se amesteca galbenusul cu faina, untul, sare dupa gust si se adauga treptat laptele iar la sfarsit

4 voturi    4 comentarii
15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 7-8 persoane): 1 curcan
  • 250 g ficatei de pasare
  • 150 g jambon
  • 200 g castane comestibile crude
  • 3 cepe de arpagic
  • 2 linguri pesmet
  • 30 g ciuperci uscate date pe razatoarea mica
  • 1 ou
  • 2 linguri patrunjel verde taiat cu foarfeca
  • 2 linguri coniac
  • 1 lingura seminte de pin
  • 50 g unt
  • sare
  • piper.
  • Pentru garnitura: 1 kg sampinioane
  • 500 g malai
  • 1/2 l lapte
  • 100 g unt
  • 2 linguri patrunjel verde taiat cu foarfeca
  • ulei
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Varza proaspata cu carne de porc