autor:

» » Mancaruri cu carne

Curcan umplut (forestier)

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 7-8 persoane): 1 curcan, , 250 g ficatei de pasare, , 150 g jambon, , 200 g castane comestibile crude, , 3 cepe de arpagic, , 2 linguri pesmet, , 30 g ciuperci uscate date pe razatoarea mica, , 1 ou, , 2 linguri patrunjel verde taiat cu foarfeca, , 2 linguri coniac, , 1 lingura seminte de pin, , 50 g unt, , sare, , piper., Pentru garnitura: 1 kg sampinioane, , 500 g malai, , 1/2 l lapte, , 100 g unt, , 2 linguri patrunjel verde taiat cu foarfeca, , ulei, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Umplutura - curatati ceapa si tocati-o marunt. Spalati ficateii, stergeti-i si taiati-i bucatele de circa 1 cm. Taiati marunt jambonul. Puneti 20 g de unt sa se topeasca intr-o tigaie, prajiti ceapa circa 3 minute, adaugati bucatelele de ficat si lasati-le sa se caleasca inca doua minute, amestecand intruna, dupa care rasturnati-le intr-un castron. Stropiti-le cu coniac, amestecati, adaugati jambonul, patrunjelul, sarea, piperul, pesmetul, ciupercile rase, semintele de pin si castanele si amestecati din nou. Incorporati oul batut si amestecati. Umpleti curcanul cu amestecul astfel pregatit si coaseti taietura cu ata de bucatarie. Asezati-l pe o tava, presarati peste el bucatele de unt si dati-l la cuptor. Incingeti cuptorul la 180°C si lasati curcanul sa se patrunda aproximativ doua ore si jumatate, stropindu-l din cand in cand cu zeama din tava. Mamaliga - Puneti la fiert intr-o oala 1/2 l de apa, 1/2 l de lapte, 50 g unt, sare si cand incepe sa clocoteasca, turnati malaiul in ploaie, amestecand intruna, pana cand a absorbit tot lichidul. Rasturnati mamaliga pe o tava mai mare, nivelati-o la suprafata si lasati-o sa se raceasca. Taiati-o patrate sau dreptunghiuri, prajiti-le in ulei pana ce se rumenesc pe ambele parti si puneti-le deoparte. Ciupercile - Curatati ciupercile si prajiti-le circa 5 minute - la foc iute - in untul ramas, amestecand intruna. Sarati, piperati si incorporati patrunjelul taiat. Serviti curcanul pe un platou, cu bucatile de mamaliga de jur imprejur, iar peste mamaliga presarati ciupercile prajite.
Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan umplut (forestier)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 7-8 persoane): 1 curcan
  • 250 g ficatei de pasare
  • 150 g jambon
  • 200 g castane comestibile crude
  • 3 cepe de arpagic
  • 2 linguri pesmet
  • 30 g ciuperci uscate date pe razatoarea mica
  • 1 ou
  • 2 linguri patrunjel verde taiat cu foarfeca
  • 2 linguri coniac
  • 1 lingura seminte de pin
  • 50 g unt
  • sare
  • piper.
  • Pentru garnitura: 1 kg sampinioane
  • 500 g malai
  • 1/2 l lapte
  • 100 g unt
  • 2 linguri patrunjel verde taiat cu foarfeca
  • ulei
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pui rumenit - marinat cu rozmarin