autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Curcan umplut (forestier)

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 7-8 persoane): 1 curcan, , 250 g ficatei de pasare, , 150 g jambon, , 200 g castane comestibile crude, , 3 cepe de arpagic, , 2 linguri pesmet, , 30 g ciuperci uscate date pe razatoarea mica, , 1 ou, , 2 linguri patrunjel verde taiat cu foarfeca, , 2 linguri coniac, , 1 lingura seminte de pin, , 50 g unt, , sare, , piper., Pentru garnitura: 1 kg sampinioane, , 500 g malai, , 1/2 l lapte, , 100 g unt, , 2 linguri patrunjel verde taiat cu foarfeca, , ulei, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Umplutura - curatati ceapa si tocati-o marunt. Spalati ficateii, stergeti-i si taiati-i bucatele de circa 1 cm. Taiati marunt jambonul. Puneti 20 g de unt sa se topeasca intr-o tigaie, prajiti ceapa circa 3 minute, adaugati bucatelele de ficat si lasati-le sa se caleasca inca doua minute, amestecand intruna, dupa care rasturnati-le intr-un castron. Stropiti-le cu coniac, amestecati, adaugati jambonul, patrunjelul, sarea, piperul, pesmetul, ciupercile rase, semintele de pin si castanele si amestecati din nou. Incorporati oul batut si amestecati. Umpleti curcanul cu amestecul astfel pregatit si coaseti taietura cu ata de bucatarie. Asezati-l pe o tava, presarati peste el bucatele de unt si dati-l la cuptor. Incingeti cuptorul la 180°C si lasati curcanul sa se patrunda aproximativ doua ore si jumatate, stropindu-l din cand in cand cu zeama din tava. Mamaliga - Puneti la fiert intr-o oala 1/2 l de apa, 1/2 l de lapte, 50 g unt, sare si cand incepe sa clocoteasca, turnati malaiul in ploaie, amestecand intruna, pana cand a absorbit tot lichidul. Rasturnati mamaliga pe o tava mai mare, nivelati-o la suprafata si lasati-o sa se raceasca. Taiati-o patrate sau dreptunghiuri, prajiti-le in ulei pana ce se rumenesc pe ambele parti si puneti-le deoparte. Ciupercile - Curatati ciupercile si prajiti-le circa 5 minute - la foc iute - in untul ramas, amestecand intruna. Sarati, piperati si incorporati patrunjelul taiat. Serviti curcanul pe un platou, cu bucatile de mamaliga de jur imprejur, iar peste mamaliga presarati ciupercile prajite.
Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan umplut (forestier)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Specialitate de pui cu orez salbatic

Specialitate de pui cu orez salbatic

Se pune o olicica la fiert cu sare si un pic de ulei de masline si orezul salbatic cca.15 min.Se

3 voturi    3 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Foietaj cu carne

Foietaj cu carne

Foietajul trebuie sa fie complet decongelat. Curatam si spalam legumele si le taiem bucati mai mici.

43 voturi    22 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 7-8 persoane): 1 curcan
  • 250 g ficatei de pasare
  • 150 g jambon
  • 200 g castane comestibile crude
  • 3 cepe de arpagic
  • 2 linguri pesmet
  • 30 g ciuperci uscate date pe razatoarea mica
  • 1 ou
  • 2 linguri patrunjel verde taiat cu foarfeca
  • 2 linguri coniac
  • 1 lingura seminte de pin
  • 50 g unt
  • sare
  • piper.
  • Pentru garnitura: 1 kg sampinioane
  • 500 g malai
  • 1/2 l lapte
  • 100 g unt
  • 2 linguri patrunjel verde taiat cu foarfeca
  • ulei
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Pilaf cu carne de curcan si mini-carote