autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Curcan umplut (forestier)

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 7-8 persoane): 1 curcan, , 250 g ficatei de pasare, , 150 g jambon, , 200 g castane comestibile crude, , 3 cepe de arpagic, , 2 linguri pesmet, , 30 g ciuperci uscate date pe razatoarea mica, , 1 ou, , 2 linguri patrunjel verde taiat cu foarfeca, , 2 linguri coniac, , 1 lingura seminte de pin, , 50 g unt, , sare, , piper., Pentru garnitura: 1 kg sampinioane, , 500 g malai, , 1/2 l lapte, , 100 g unt, , 2 linguri patrunjel verde taiat cu foarfeca, , ulei, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Umplutura - curatati ceapa si tocati-o marunt. Spalati ficateii, stergeti-i si taiati-i bucatele de circa 1 cm. Taiati marunt jambonul. Puneti 20 g de unt sa se topeasca intr-o tigaie, prajiti ceapa circa 3 minute, adaugati bucatelele de ficat si lasati-le sa se caleasca inca doua minute, amestecand intruna, dupa care rasturnati-le intr-un castron. Stropiti-le cu coniac, amestecati, adaugati jambonul, patrunjelul, sarea, piperul, pesmetul, ciupercile rase, semintele de pin si castanele si amestecati din nou. Incorporati oul batut si amestecati. Umpleti curcanul cu amestecul astfel pregatit si coaseti taietura cu ata de bucatarie. Asezati-l pe o tava, presarati peste el bucatele de unt si dati-l la cuptor. Incingeti cuptorul la 180°C si lasati curcanul sa se patrunda aproximativ doua ore si jumatate, stropindu-l din cand in cand cu zeama din tava. Mamaliga - Puneti la fiert intr-o oala 1/2 l de apa, 1/2 l de lapte, 50 g unt, sare si cand incepe sa clocoteasca, turnati malaiul in ploaie, amestecand intruna, pana cand a absorbit tot lichidul. Rasturnati mamaliga pe o tava mai mare, nivelati-o la suprafata si lasati-o sa se raceasca. Taiati-o patrate sau dreptunghiuri, prajiti-le in ulei pana ce se rumenesc pe ambele parti si puneti-le deoparte. Ciupercile - Curatati ciupercile si prajiti-le circa 5 minute - la foc iute - in untul ramas, amestecand intruna. Sarati, piperati si incorporati patrunjelul taiat. Serviti curcanul pe un platou, cu bucatile de mamaliga de jur imprejur, iar peste mamaliga presarati ciupercile prajite.
Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan umplut (forestier)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Frigarui din piept de pui si legume cu sos de iaurt si menta

Frigarui din piept de pui si legume cu sos de iaurt si menta

Pieptul de pui spalat si scurs de apa, se taie cubulete, rosiile se taie in jumatati, ceapa se curata,

3 voturi    1 comentariu
20 min
Mancaruri cu carne
Pulpe pane cu cartofi la cuptor

Pulpe pane cu cartofi la cuptor

Pulpele se spala bine si se da jos pielea de pe ele.Se condimenteaza bine cu ce condimente preferati. Ceapa

26 voturi    14 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 15 %
229.99 lei
195.49 lei

Perie cu aer cald 600W

- 25 %
279.99 lei
209.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 15 %
179.99 lei
152.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 7-8 persoane): 1 curcan
  • 250 g ficatei de pasare
  • 150 g jambon
  • 200 g castane comestibile crude
  • 3 cepe de arpagic
  • 2 linguri pesmet
  • 30 g ciuperci uscate date pe razatoarea mica
  • 1 ou
  • 2 linguri patrunjel verde taiat cu foarfeca
  • 2 linguri coniac
  • 1 lingura seminte de pin
  • 50 g unt
  • sare
  • piper.
  • Pentru garnitura: 1 kg sampinioane
  • 500 g malai
  • 1/2 l lapte
  • 100 g unt
  • 2 linguri patrunjel verde taiat cu foarfeca
  • ulei
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Humus reţetă Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval

Compozitia de carne: Intr-un bol amestecam carnea tocata cu oul si pesmetul. Punem sare, piper si boia dulce, dupa gust. Patrunjelul

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Aperitive cu carne
Rulouri de muschi de porc cu jambon