autor:

Monica_Horoiu

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Curcan umplut, la cuptor cu lemne

Autor: Monica_Horoiu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Statele Unite


    Reteta postata pe: 24 octombrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica_Horoiu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Statele Unite


Reteta postata pe: 24 octombrie 2012

Ingrediente
1 curcan (de 7 kg a fost al meu, de curte),, , pentru marinata:, apa (vreo 3 litri), vin alb (1,5 litri), un pumn de sare grunjoasa,, vreo 4 frunze de dafin,, boabe de piper,, boabe de coriandru,, boabe de mustar,, 1 crenguta de cimbru,, tarhon uscat,, rozmarin uscat,, 50 ml ulei,, , pentru umplutura:, 1 lamaie,, 200 gr orez,, 2 morcovi,, 4 cepe,, 1 capatana usturoi,, ficat, pipota, inima de la curcan,, 100 gr masline feliate,, 100 gr bureti,, 1 legatura patrunjel verde,, sare, piper.

Dificultate: Medie Timp: 4h 15 min

10 voturi

Mod de preparare

Preparare:
Intr-un vas mare (in care sa incapa curcanul) am pregatit marinata din toate ingredientele de mai sus si am lasat curcanul acolo pentru 3 zile, intorcandu-l din cand in cand sa se marineze bine.
Am pregatit umplutura cam asa: am calit ceapa taiata marunt cu morcovul dat prin razatoare, iar cand a devenit sticloasa am adaugat maruntaiele de curcan (adica ficatul, pipota si inima). Dupa vreo 5 minute, am adaugat buretii, orezul si o cana de apa si am lasat la fiert cam 15-20 minute. Cand s-a racit am adaugat si maslinele si am condimentat dupa gust.
Am scos curcanul din marinata, l-am intepat din loc in loc si am bagat cate un catel de usturoi.
Am umplut apoi curcanul, i-am pus lamaia drept "dop", i-am legat picioarele cu sfoara (sa nu se desfaca) si l-am asezat in vasul (in care am pus si aproximativ jumatate din zeama in care a stat curcanelul la murat) pentru cuptor.La cuptorul cu lemne, focul a ars vreo 3 ore inainte de a baga curcanul, pentru a fi destul de fierbinte sa se prajeasca mastodontul.Am acoperit curcanul cu un strat dublu de hartie de copt si l-am bagat la cuptor.
Cam asa arata dupa vreo 3 ore....Dupa aproximativ 3 ore am scos hartia si am mai lasat curcanul la cuptor inca 1 ora jumatate , stropind din cand in cand cu zeama din vas. A
Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan umplut, la cuptor cu lemne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
PUI IN SOS DE VIN ROSU

PUI IN SOS DE VIN ROSU

Puiul se transeaza in 6-8 bucati si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se incing 2 linguri

7 voturi    7 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Musaca de vinete

Musaca de vinete

Asa cum spuneam si la ghiveciul de legume, vinetele trebuie sa fie lucioase si tari si mai degraba

4 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ciobîcă Ovidiu , 09 decembrie 2014

    Iar celor care nu au inca un cuptor pe lemne, le recomand sa gateasca bunatati intr-un ceaun de fonta emailat, pentru a fi mai usor de curatat :) Am dat aici de o lista cu preturi rezonabile, http://www.ceaunefonta.ro/CEAUNE-FONTA-EMAILATA-c24_0_1.htm poate va ajuta si acest link. Bon apetit !

  • Fara foto

    Ciobîcă Ovidiu , 09 decembrie 2014

    Arata si suna foarte apetisant citind reteta, o voi incerca si eu, trebuie sa iasa un preparat delicios :) Pentru cei care vor sa isi construiasca un cuptor cu lemne, am gasit acest tutorial http://www.casadex.ro/2012/03/constructia-unui-cuptor-pe-lemne-de-gradina-pas-cu-pas-video/ iar pt cei care nu s-au horatat in privinta materialelor, poate ii ajuta pt inceput o lista cu usi de cuptor pizza estetice, la un raport calitate-pret bun, aici http://www.usicuptor.ro/usicuptor-ro/eshop/8-1-Usi-cuptor-pizza Sper ca va vor fi de folos aceste link-uri, spor la gatit si...pofta buna tuturor! :)

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2012

    Foarte apetisant!*****

Dificultate

Medie

Timp

4h 15 min

10 voturi

Ingrediente

  • 1 curcan (de 7 kg a fost al meu
  • de curte),
  • pentru marinata:
  • apa (vreo 3 litri)
  • vin alb (1,5 litri)
  • un pumn de sare grunjoasa,
  • vreo 4 frunze de dafin,
  • boabe de piper,
  • boabe de coriandru,
  • boabe de mustar,
  • 1 crenguta de cimbru,
  • tarhon uscat,
  • rozmarin uscat,
  • 50 ml ulei,
  • pentru umplutura:
  • 1 lamaie,
  • 200 gr orez,
  • 2 morcovi,
  • 4 cepe,
  • 1 capatana usturoi,
  • ficat
  • pipota
  • inima de la curcan,
  • 100 gr masline feliate,
  • 100 gr bureti,
  • 1 legatura patrunjel verde,
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Retete
de Monica_Horoiu
Tarta cu mazare

Tarta cu mazare

Preparare: Aluatul. Cernem faina intr-un castron si adaugam untul taiat cubulete. Presaram sarea

4 voturi    5 comentarii
50 min
Aperitive
Prajitura cu visine si cirese amare

Prajitura cu visine si cirese amare

Spalam fructele si le scoatem samburii si le stropim cu zeama de lamanie. Intr-un vas punem

1 vot    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Ou de rata in crusta de pesmet

Ou de rata in crusta de pesmet

Fierbem oul de rata 7 minute si-l curatam de coaja. Trecem oul prin pesmet si-l prajim in ulei

2 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte apetisant!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Pui rumenit - marinat cu rozmarin