autor:

Monica_Horoiu

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Curcan umplut, la cuptor cu lemne

Autor: Monica_Horoiu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Statele Unite


    Reteta postata pe: 24 octombrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica_Horoiu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Statele Unite


Reteta postata pe: 24 octombrie 2012

Ingrediente
1 curcan (de 7 kg a fost al meu, de curte),, , pentru marinata:, apa (vreo 3 litri), vin alb (1,5 litri), un pumn de sare grunjoasa,, vreo 4 frunze de dafin,, boabe de piper,, boabe de coriandru,, boabe de mustar,, 1 crenguta de cimbru,, tarhon uscat,, rozmarin uscat,, 50 ml ulei,, , pentru umplutura:, 1 lamaie,, 200 gr orez,, 2 morcovi,, 4 cepe,, 1 capatana usturoi,, ficat, pipota, inima de la curcan,, 100 gr masline feliate,, 100 gr bureti,, 1 legatura patrunjel verde,, sare, piper.

Dificultate: Medie Timp: 4h 15 min

10 voturi

Mod de preparare

Preparare:
Intr-un vas mare (in care sa incapa curcanul) am pregatit marinata din toate ingredientele de mai sus si am lasat curcanul acolo pentru 3 zile, intorcandu-l din cand in cand sa se marineze bine.
Am pregatit umplutura cam asa: am calit ceapa taiata marunt cu morcovul dat prin razatoare, iar cand a devenit sticloasa am adaugat maruntaiele de curcan (adica ficatul, pipota si inima). Dupa vreo 5 minute, am adaugat buretii, orezul si o cana de apa si am lasat la fiert cam 15-20 minute. Cand s-a racit am adaugat si maslinele si am condimentat dupa gust.
Am scos curcanul din marinata, l-am intepat din loc in loc si am bagat cate un catel de usturoi.
Am umplut apoi curcanul, i-am pus lamaia drept "dop", i-am legat picioarele cu sfoara (sa nu se desfaca) si l-am asezat in vasul (in care am pus si aproximativ jumatate din zeama in care a stat curcanelul la murat) pentru cuptor.La cuptorul cu lemne, focul a ars vreo 3 ore inainte de a baga curcanul, pentru a fi destul de fierbinte sa se prajeasca mastodontul.Am acoperit curcanul cu un strat dublu de hartie de copt si l-am bagat la cuptor.
Cam asa arata dupa vreo 3 ore....Dupa aproximativ 3 ore am scos hartia si am mai lasat curcanul la cuptor inca 1 ora jumatate , stropind din cand in cand cu zeama din vas. A
Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan umplut, la cuptor cu lemne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

Cartofii se spala bine,se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dupa ce au fiert,se lasa la racit,se

9 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ciobîcă Ovidiu , 09 decembrie 2014

    Iar celor care nu au inca un cuptor pe lemne, le recomand sa gateasca bunatati intr-un ceaun de fonta emailat, pentru a fi mai usor de curatat :) Am dat aici de o lista cu preturi rezonabile, http://www.ceaunefonta.ro/CEAUNE-FONTA-EMAILATA-c24_0_1.htm poate va ajuta si acest link. Bon apetit !

  • Fara foto

    Ciobîcă Ovidiu , 09 decembrie 2014

    Arata si suna foarte apetisant citind reteta, o voi incerca si eu, trebuie sa iasa un preparat delicios :) Pentru cei care vor sa isi construiasca un cuptor cu lemne, am gasit acest tutorial http://www.casadex.ro/2012/03/constructia-unui-cuptor-pe-lemne-de-gradina-pas-cu-pas-video/ iar pt cei care nu s-au horatat in privinta materialelor, poate ii ajuta pt inceput o lista cu usi de cuptor pizza estetice, la un raport calitate-pret bun, aici http://www.usicuptor.ro/usicuptor-ro/eshop/8-1-Usi-cuptor-pizza Sper ca va vor fi de folos aceste link-uri, spor la gatit si...pofta buna tuturor! :)

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2012

    Foarte apetisant!*****

Dificultate

Medie

Timp

4h 15 min

10 voturi

Ingrediente

  • 1 curcan (de 7 kg a fost al meu
  • de curte),
  • pentru marinata:
  • apa (vreo 3 litri)
  • vin alb (1,5 litri)
  • un pumn de sare grunjoasa,
  • vreo 4 frunze de dafin,
  • boabe de piper,
  • boabe de coriandru,
  • boabe de mustar,
  • 1 crenguta de cimbru,
  • tarhon uscat,
  • rozmarin uscat,
  • 50 ml ulei,
  • pentru umplutura:
  • 1 lamaie,
  • 200 gr orez,
  • 2 morcovi,
  • 4 cepe,
  • 1 capatana usturoi,
  • ficat
  • pipota
  • inima de la curcan,
  • 100 gr masline feliate,
  • 100 gr bureti,
  • 1 legatura patrunjel verde,
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Retete
de Monica_Horoiu
Tarta cu mazare

Tarta cu mazare

Preparare: Aluatul. Cernem faina intr-un castron si adaugam untul taiat cubulete. Presaram sarea

4 voturi    5 comentarii
50 min
Aperitive
Prajitura cu visine si cirese amare

Prajitura cu visine si cirese amare

Spalam fructele si le scoatem samburii si le stropim cu zeama de lamanie. Intr-un vas punem

1 vot    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Ou de rata in crusta de pesmet

Ou de rata in crusta de pesmet

Fierbem oul de rata 7 minute si-l curatam de coaja. Trecem oul prin pesmet si-l prajim in ulei

2 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte apetisant!*****

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
piept de pui cu sos de usturoi