autor:

Gustos_Ro

» » Aperitive

Curechi de dovleac

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 iunie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 iunie 2014

Ingrediente
1 dovleac de 2 kg (necopt),, 2 linguri de untura,, 1 ceapa,, cateva fire de marar uscat,, 1 lingurita de boia,, 1 lingura de faina,, 300 ml smantana sau lapte

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se curata dovleacul de coaja si de seminte si se razuieste pana ce au forma unor taitei de dovleac.



Se pune dovleacul intr-un lighean, se adauga 2 linguri de sare si se inmoaie ca sa iasa apa din dovleac. Dupa 10 minute se stoarce.



Se pun intr-o oala 2 linguri de untura, se lasa pe foc sa se incinga, se pune ceapa maruntita si se rumeneste. Se adauga o lingura de faina si o lingurita de boia, mararul, laptele acru sau smantana, iar cand incepe sa fiarba toate se adauga acei taitei de dovleac si se lasa 20 – 30 de minute la fiert.



Mod de servire

Se serveste si se pregateste in timpul verii cand dovlecii sunt cruzi.



Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Heinner.



Reteta veche din Crisana “Curechi de dovleac” este folosita in satele din Muntii Padurea Craiului, judetul Bihor. Reteta din Crisana a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.
Daca ti-a placut reteta noastra "Curechi de dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Chiftele din dovlecei

Chiftele din dovlecei

Se curata dovlecelul si se rade pe razatoarea mare.Se amesteca cu ouale,faina,praful de copt,mararul,patrujelul

5 voturi    6 comentarii
40 min
Aperitive
Rulada de legume

Rulada de legume

Legumele se spala. Se pune 1-2 lingurite cu ulei intr-o tigaie. Se lasa se incinga uleiul. Apoi se

2 voturi    0 comentarii
60h
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 dovleac de 2 kg (necopt),
  • 2 linguri de untura,
  • 1 ceapa,
  • cateva fire de marar uscat,
  • 1 lingurita de boia,
  • 1 lingura de faina,
  • 300 ml smantana sau lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

5 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

2 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Tarta cu ceapa