autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Curry cu peste

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Ingrediente
800 g peste taiat felii (fara oase si pielita - salau), 3 cepe, 1 rosie, 1 lamaie, 1 ardei iute (mic), 3 linguri ulei, 250 ml frisca nebatuta (smantana), 2 linguri praf de curry, 1/2 legatura coriandru, sare, piper macinat., (pentru 4 persoane)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Curatati ceapa si tocati-o marunt, iar rosia taiati-o bucatele. Incingeti uleiul intr-o tigaie si caliti ceapa circa 10 minute, la foc mic. Cand s-a inmuiat putin, adaugati feliile de peste, rosia si ardeiul iute taiat marunt. Presarati peste ele praful de curry si turnati un pahar cu apa si frisca nebatuta (sau smantana). Incorporati coriandrul taiat marunt (cu foarfeca), sarea si piperul, acoperiti tigaia cu un capac si lasati pestele sa fiarba 10 minute, la foc mic. Cand e aproape gata, adaugati zeama si coaja de lamaie rasa, amestecati usor si serviti-l cu o garnitura de orez fiert.
Daca ti-a placut reteta noastra "Curry cu peste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Bombay Curry (tocanita de peste) - Bucataria Indiei Orientale

Bombay Curry (tocanita de peste) - Bucataria Indiei Orientale

Calim ceapa maruntita in ulei incins, adaugam usturoiul pisat, ardeii iuti tocati si garam masala

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste
File de macrou la cuptor

File de macrou la cuptor

Se preincalzeste cuptorul. Se spala si se curata pestele, se taie file. Se unge fiecare bucata

2 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 800 g peste taiat felii (fara oase si pielita - salau)
  • 3 cepe
  • 1 rosie
  • 1 lamaie
  • 1 ardei iute (mic)
  • 3 linguri ulei
  • 250 ml frisca nebatuta (smantana)
  • 2 linguri praf de curry
  • 1/2 legatura coriandru
  • sare
  • piper macinat.
  • (pentru 4 persoane)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

8 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Ardei umpluti cu peste