autor:

Victoria Gabriela

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Curry de pui cu vinete

Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

India


    Reteta postata pe: 30 octombrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

India


Reteta postata pe: 30 octombrie 2016

Ingrediente
-1 piept mare dezosat de pui, -1 ceapă mare, -2 vinete medii, -3 roșii mari, -8 căței de usturoi, -50 ml ulei floarea soarelui (4 linguri), -1 lingură zeamă de lămâie, -150 ml apă (sau supă de legume), -½ legătură pătrunjel, -sare (după gust), Condimente curry:, -ghimbir (o bucată proaspătă de cca 1 cm sau ½ linguriță pudră ), -1 lingură chimion măcinat, -½ lingură boabe coriandru măcinate, -1 linguriță fulgi de ardei iute uscat sau 1 ardei iute proaspăt (sau după gust), -1 linguriță pudră turmenic (curcuma), -1 linguriță garam massala (amestec de condimente cu specific indian)

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se pregătesc toate ingredientele (mai puțin vinetele):

-Se spală carnea, se șterge bine cu șervet de hârtie și se taie în bucăți mai mici, cuburi, sau după preferință.

-Se curăță, se spală ceapa și se taie cubulețe (nu foarte mici).

-Se spală, se decojesc roșiile și se taie mărunt.

-Se spală și se toacă mărunt pătrunjelul.

-Se curăță și se taie mărunt usturoiul, sau se zdrobește prin aparatul special.

-Se spală vinetele și se taie cuburi mai mari de cca 1,5-2 cm, cu tot cu coajă. Vinetele se lasă la sfârșit, exact pentru momentul când le folosim, deoarece oxidează foarte repede.

-După ce se pregătesc astfel toate ingredientele, se unge un vas teflonat mai mare (recomandabil tigaie tip wok) cu ulei și se pune ceapa împreună cu usturoiul care se lasă să se călească puțin. Între timp se adaugă coriandrul măcinat și se amestecă.

-Când ceapa s-a înmuiat puțin și începe să sticlească, se adaugă carnea de pui, care se lasă câteva minute pe foc, întorcând-o pe ambele părți până când începe să se albească.

-În acest moment se adaugă pudra de turmenic și chimionul măcinat și se lasă la foc potrivit, până când carnea este aproape fiartă, amestecând din când în când, circa 8-10 minute.

-Se rade ghimbirul, se presară puțină sare (1/4 linguriță), se adaugă roșiile tăiate și se lasă pe foc până când roșiile sunt fierte (se formează sosul), amestecând din când în când. Între timp se adaugă puțină apă fierbinte sau supă de legume și se lasă să fiarbă în continuare.

-Cât timp fierb roșiile (cca 5 minute) pregătim vinetele, le spălăm și le tăiem cuburi mai mari (cu coajă cu tot).

-Se presară fulgii de ardei, se pun vinetele în sosul de roșii, se stopesc cu restul de ulei și se amestecă.

-Se acoperă tigaia cu un capac și se lasă să fiarbă acoperit la foc porivit cca. 15 minute până când vinetele sunt făcute, adică se înmoaie. (Trebuie avut grijă să nu fiarbă foarte mult și vinetele să se facă praf).

-Când mâncarea este gata, se potrivește de sare, se presară garam massala, zeama de lămâie, se amestecă bine și se oprește focul.

-La sfârșit se presară deasupra pătrunjelul tocat fin.

-Curry de pui cu vinete este delicios, aromat și se poate servi atât simplu, dar cel mai bine merge alături de un orez basmati. Dacă îl asezonați și cu o salată sau ceva castraveți murați chiar îl putem transforma într-un regal mioritic.

Poftă bună!

Notă:

-Dacă nu aveți în casă toate condimentele și mirodeniile necesare pentru acest curry, puteți procura praful de curry (amestecul de condimente fin măcinate) preferat, direct din magazin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Curry de pui cu vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei la cuptor

Dovlecei la cuptor

Se pune o oala cu apa si sare la fiert, iar cand incepe sa fiarba se adauga dovleceii taiati cubulete,

14 voturi    10 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita de ciuperci cu mamaliguta

Tocanita de ciuperci cu mamaliguta

Intr-o cratita punem ceapa taiata marunt cu putin ulei, boia si o calim putin peste care punem apa

28 voturi    9 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • -1 piept mare dezosat de pui
  • -1 ceapă mare
  • -2 vinete medii
  • -3 roșii mari
  • -8 căței de usturoi
  • -50 ml ulei floarea soarelui (4 linguri)
  • -1 lingură zeamă de lămâie
  • -150 ml apă (sau supă de legume)
  • -½ legătură pătrunjel
  • -sare (după gust)
  • Condimente curry:
  • -ghimbir (o bucată proaspătă de cca 1 cm sau ½ linguriță pudră )
  • -1 lingură chimion măcinat
  • -½ lingură boabe coriandru măcinate
  • -1 linguriță fulgi de ardei iute uscat sau 1 ardei iute proaspăt (sau după gust)
  • -1 linguriță pudră turmenic (curcuma)
  • -1 linguriță garam massala (amestec de condimente cu specific indian)

Raporteaza reteta

Retete
de Victoria Gabriela
Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Se spală bulgurul și se pune într-un vas cu apă rece, ținându-se la înmuiat

12 voturi    1 comentariu
1h
Retete vegetariene
Salată de ciuperci și praz

Salată de ciuperci și praz

Se curăță, se spală ciupercile, se pun într-o cratiță cu apă rece și sare și se fierb

4 voturi    2 comentarii
30 min
Salate reci
Negresă de post

Negresă de post

Într-un vas de mixer/ robot se adaugă toate ingredientele, mai puțin făina (gem/dulceață,

7 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Legume crocante