autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Curry de vita indian

Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2010

Ingrediente
pt 4 portii:, 800 g carne de vita ( de ex. gat sau spata), 2 cepe, 2 catei de usturoi, 1 radacina proaspata de ghimbir, de aprox 4 cm, 40 g unt topit, 1 lingura de praf de curry, sare, 3 rosii, 150 ml iaurt, 1/2 legatura de coriandru proaspat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 35 min

1 vot

Mod de preparare

1-se taie carnea in cubulete, ca pentru tocanita.Se curata ceapa si usturoiul si se toaca in cubulete mici.Se cojeste ghimbirul si se toaca marunt.
2- Se incinge untul intr-un vas incapator.In aceasta se prajeste carnea in cantitati mici, iar apoi se scoate.In zeama ramasa se adauga ceapa, usturoiul si ghimbirul si se calesc amestecand continuu.Se condimeteaza si se mai tin la foc 1 minut.
3-Se pune carnea in vas, se adauga 1/4 l apa , precum si zeama lasata de carne cat timp a stat.Se acopera si se gateste la foc mic timp de 30 minute.
4- Se oparesc rosiile si li se indeparteaza coaja.Se taie in patru, se adauga peste carne si se continua fierberea pana cand se inmoaie.
5- Se amesteca praful de curry cu 3 linguri de iaurt si se adauga frunzele de coriandru dupa gust.Aceasta mancare se serveste cu orez cu bobul lung si sosul de iaurt condimentat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Curry de vita indian" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tocanita de pipote si inimi

Tocanita de pipote si inimi

Spalam bine pipotele si inimile si le punem la fiert in apa rece cu un praf de sare. Indepartam spuma

6 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Jumari de fleica cu ciuperci

Jumari de fleica cu ciuperci

Se taie fleica in jumari potrivite Se taie ceapa si se caleste. Apoi se adauga jumarile peste care

13 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Anca Magurean , 01 iunie 2014

    Visand la India...

Dificultate

Redusa

Timp

1h 35 min

1 vot

Ingrediente

  • pt 4 portii:
  • 800 g carne de vita ( de ex. gat sau spata)
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 1 radacina proaspata de ghimbir
  • de aprox 4 cm
  • 40 g unt topit
  • 1 lingura de praf de curry
  • sare
  • 3 rosii
  • 150 ml iaurt
  • 1/2 legatura de coriandru proaspat

Raporteaza reteta

Retete
de otilia21
Pui cu ciuperci si smantana

Pui cu ciuperci si smantana

Se fierbe separat puiul 10-15 minute si cartofii curatati si taiati cubulete, dar sa nu se sfarame;

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu pui si sos Pesto

Pizza cu pui si sos Pesto

Preincalziti cuptorul la 230 de grade Celsius. Imprastiati sosul Pesto pe suprafata blatului

2 voturi    1 comentariu
1h
Paste si pizza
Salata greceasca

Salata greceasca

Tineti fiecare ingredient separat inainte de a servi, pentru a nu acapara ceapa savoarea celorlalte.

4 voturi    1 comentariu
30 min
Salate reci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Ficat prajit cu ciuperci champignon