Curry de vita indian

Timp pregatire
95 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pt 4 portii:
  • 800 g carne de vita ( de ex. gat sau spata)
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 1 radacina proaspata de ghimbir, de aprox 4 cm
  • 40 g unt topit
  • 1 lingura de praf de curry, sare
  • 3 rosii, 150 ml iaurt
  • 1/2 legatura de coriandru proaspat

Mod de preparare

1-se taie carnea in cubulete, ca pentru tocanita.Se curata ceapa si usturoiul si se toaca in cubulete mici.Se cojeste ghimbirul si se toaca marunt.

2- Se incinge untul intr-un vas incapator.In aceasta se prajeste carnea in cantitati mici, iar apoi se scoate.In zeama ramasa se adauga ceapa, usturoiul si ghimbirul si se calesc amestecand continuu.Se condimeteaza si se mai tin la foc 1 minut.

3-Se pune carnea in vas, se adauga 1/4 l apa , precum si zeama lasata de carne cat timp a stat.Se acopera si se gateste la foc mic timp de 30 minute.

4- Se oparesc rosiile si li se indeparteaza coaja.Se taie in patru, se adauga peste carne si se continua fierberea pana cand se inmoaie.

5- Se amesteca praful de curry cu 3 linguri de iaurt si se adauga frunzele de coriandru dupa gust.Aceasta mancare se serveste cu orez cu bobul lung si sosul de iaurt condimentat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise