autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

CUS - CUS

Autor: Pruteanu Dana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Maroc


    Reteta postata pe: 06 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Pruteanu Dana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Maroc


Reteta postata pe: 06 mai 2009

Ingrediente
cus-cus:, 1 cutie cus-cus Agnesi, 5 linguri de ulei de masline, 500 ml apa, 2 lingurite de sare, Sosul:, 400 gr sos tomate, 1 pliculet de cimbru, 1 legatura marar, 1 legatura de patrunjel, 1kg carne de miel sau oaie( puteti pune si carne de pui, vita sau purcel), 3 lingurite de curry, 4 ardei grasi, 6 cepe, 6 catei de usturoi, eu pun si conopida, atunci cand gasesc :), 1 ridiche neagra potrivita (poate sa fie si ridiche alba, dar atentie cea rosie nu e buna), 2 morcovi, 2 pastarnaci, 2 radacini de patrunjel, 2 rosii, 1 lingura de zahar, sare si piper dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 2h

9 voturi

Mod de preparare

Se spala bine carnea si se pune la foc impreuna cu radacinoasele taiate cubulete, dupa ce s-au fiert legumele se pune ceapa taiata julien, usturoiul, rosiile, ardeii si conopida, si se mai lasa la foc inca 30 minute, apoi se adauga sosul de tomate, curry-ul, cimbrul, o jumatate din cantitatea de marar si patrunjel verde si usturoiul. Tot acum se pune si zaharul, supa ce a dat in clocot se pune sarea si piperul ( eu personal nu prea folosesc piper). La sfarsit de adauga restul de marar si patrunjel.
Cus-cus-ul se gateste astfel:
Se pune intr-o oala la foc 500 ml apa, cu 2 lingurite de sare si cu 2 linguri de ulei de masline, pana cand da in clocot
In ceaun se pune cus-cus-ul peste care se pune apa care a clocotit, se lasa 2 minute supa care se pun inca trei linguri de ulei de masline.
Se separa cu o furculita cus-cus-ul si se pune la foc mic invartind incontinuu pentru inca trei minute.

SE adauga peste portia de cus-cus din farfurie sos dupa gust
Se serveste cald
Pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "CUS - CUS" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cus Cus cu Piept de Pui Picant

Cus Cus cu Piept de Pui Picant

Cus cus-ul se prepara dupa instructiuni (mai intai se caleste si apoi se fierbe). Dupa ce l-ati pus

3 voturi    6 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
dorada la gratar pe pat de cus-cus

dorada la gratar pe pat de cus-cus

doarada se curata ,se spala se condimenteaza si se unge cu ulei..se frige pe grilul incins intr-un

6 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

2h

9 voturi

Ingrediente

  • cus-cus:
  • 1 cutie cus-cus Agnesi
  • 5 linguri de ulei de masline
  • 500 ml apa
  • 2 lingurite de sare
  • Sosul:
  • 400 gr sos tomate
  • 1 pliculet de cimbru
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1kg carne de miel sau oaie( puteti pune si carne de pui
  • vita sau purcel)
  • 3 lingurite de curry
  • 4 ardei grasi
  • 6 cepe
  • 6 catei de usturoi
  • eu pun si conopida
  • atunci cand gasesc :)
  • 1 ridiche neagra potrivita (poate sa fie si ridiche alba
  • dar atentie cea rosie nu e buna)
  • 2 morcovi
  • 2 pastarnaci
  • 2 radacini de patrunjel
  • 2 rosii
  • 1 lingura de zahar
  • sare si piper dupa gust

Raporteaza reteta

valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Delicios...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Clatite umplute, aromate cu ierburi amestecate