Se spala bine carnea si se pune la foc impreuna cu radacinoasele taiate cubulete, dupa ce s-au fiert legumele se pune ceapa taiata julien, usturoiul, rosiile, ardeii si conopida, si se mai lasa la foc inca 30 minute, apoi se adauga sosul de tomate, curry-ul, cimbrul, o jumatate din cantitatea de marar si patrunjel verde si usturoiul. Tot acum se pune si zaharul, supa ce a dat in clocot se pune sarea si piperul ( eu personal nu prea folosesc piper). La sfarsit de adauga restul de marar si patrunjel.
Cus-cus-ul se gateste astfel:
Se pune intr-o oala la foc 500 ml apa, cu 2 lingurite de sare si cu 2 linguri de ulei de masline, pana cand da in clocot
In ceaun se pune cus-cus-ul peste care se pune apa care a clocotit, se lasa 2 minute supa care se pun inca trei linguri de ulei de masline.
Se separa cu o furculita cus-cus-ul si se pune la foc mic invartind incontinuu pentru inca trei minute.
SE adauga peste portia de cus-cus din farfurie sos dupa gust
Se serveste cald
Pofta buna
Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel.
Placinte sarate cu branzaReteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie. Cum prepari acasa reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie.
Cotlet de porc cu rosii la tigaieReteta de dulceata din fructe de soc. Cum se prepara reteta de dulceata din fructe de soc fara conservant.
Dulceata din fructe de soc
Comentarii