autor:

» » Mancaruri cu carne

CUS - CUS

Autor: Pruteanu Dana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Maroc


    Reteta postata pe: 06 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Pruteanu Dana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Maroc


Reteta postata pe: 06 mai 2009

Ingrediente
cus-cus:, 1 cutie cus-cus Agnesi, 5 linguri de ulei de masline, 500 ml apa, 2 lingurite de sare, Sosul:, 400 gr sos tomate, 1 pliculet de cimbru, 1 legatura marar, 1 legatura de patrunjel, 1kg carne de miel sau oaie( puteti pune si carne de pui, vita sau purcel), 3 lingurite de curry, 4 ardei grasi, 6 cepe, 6 catei de usturoi, eu pun si conopida, atunci cand gasesc :), 1 ridiche neagra potrivita (poate sa fie si ridiche alba, dar atentie cea rosie nu e buna), 2 morcovi, 2 pastarnaci, 2 radacini de patrunjel, 2 rosii, 1 lingura de zahar, sare si piper dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 2h

9 voturi

Mod de preparare

Se spala bine carnea si se pune la foc impreuna cu radacinoasele taiate cubulete, dupa ce s-au fiert legumele se pune ceapa taiata julien, usturoiul, rosiile, ardeii si conopida, si se mai lasa la foc inca 30 minute, apoi se adauga sosul de tomate, curry-ul, cimbrul, o jumatate din cantitatea de marar si patrunjel verde si usturoiul. Tot acum se pune si zaharul, supa ce a dat in clocot se pune sarea si piperul ( eu personal nu prea folosesc piper). La sfarsit de adauga restul de marar si patrunjel.
Cus-cus-ul se gateste astfel:
Se pune intr-o oala la foc 500 ml apa, cu 2 lingurite de sare si cu 2 linguri de ulei de masline, pana cand da in clocot
In ceaun se pune cus-cus-ul peste care se pune apa care a clocotit, se lasa 2 minute supa care se pun inca trei linguri de ulei de masline.
Se separa cu o furculita cus-cus-ul si se pune la foc mic invartind incontinuu pentru inca trei minute.

SE adauga peste portia de cus-cus din farfurie sos dupa gust
Se serveste cald
Pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "CUS - CUS" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cus-cus cu file de peste la cuptor

Cus-cus cu file de peste la cuptor

Spalam fileurile, le punem intr-o tava de yenna la cuptor pentru 30 de minute.Punem capacul la forma

6 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste
dorada la gratar pe pat de cus-cus

dorada la gratar pe pat de cus-cus

doarada se curata ,se spala se condimenteaza si se unge cu ulei..se frige pe grilul incins intr-un

6 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

2h

9 voturi

Ingrediente

  • cus-cus:
  • 1 cutie cus-cus Agnesi
  • 5 linguri de ulei de masline
  • 500 ml apa
  • 2 lingurite de sare
  • Sosul:
  • 400 gr sos tomate
  • 1 pliculet de cimbru
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1kg carne de miel sau oaie( puteti pune si carne de pui
  • vita sau purcel)
  • 3 lingurite de curry
  • 4 ardei grasi
  • 6 cepe
  • 6 catei de usturoi
  • eu pun si conopida
  • atunci cand gasesc :)
  • 1 ridiche neagra potrivita (poate sa fie si ridiche alba
  • dar atentie cea rosie nu e buna)
  • 2 morcovi
  • 2 pastarnaci
  • 2 radacini de patrunjel
  • 2 rosii
  • 1 lingura de zahar
  • sare si piper dupa gust

Raporteaza reteta

valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Delicios...

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Pui in sos de arahide cu legume