autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

cus-cus cu legume si carne de pui

Autor: alina popescu (Bucatar sef)   
   Specific: 

Maroc


    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina popescu (Bucatar sef)   
Specific:  

Maroc


Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
pentru patru portii :un plic de cca. 350 gr. de cus-cus instant ,5-6 dovlecei de marime potrivita,taiati rondele grose',5morcovi ,2ardei grasi ,2cepe mari,boabe de humus ,puse la inmuiat de cu seara in apa rece sau humus de la conserva ,si o bucata de dovleac de cca. 220gr,toate taiate cuburi ,si bineinteles bucati de pui. condimentare :sare,piper,boia dulce si iute dupa gust ,chimen pisatsi un varf de cutit praf de scortisoara ,optional bulion, marar sau patrunjel .

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

cus-cusul se prepara dupa instructiunile scrise pe ambalaj. separat intr-o cratita punem la incins uleiul si bucatile de pui pe care le prajim ,le lasam sa se rumeneasca usor pa ambele parti si apoi le scoatem punandu-le deoparte ,in acelasi ulei punem pe rand ceapa ,adaugam sare piper si putina apa pt. a inabusi ceapa .pt. a obtine un gust deosebit adaugam pe rand legumele lasandu-le pe fiecare sa-si lase aroma neuitand sa adaugam si restul de condimente dupa care turnam apa peste si lasam sa fiarba la foc potrivit ,avand grija sa nu scada prea mult deoarece sosul este foarte important ,deoarece cus-cusul absoarbe sosul .cand legumele sunt aproape gata se aduga bucatile de pui mai fierbem putin si la final ornam cu verdeata.pe o farfurie punem3-4 linguri de cus-cus peste care punem legume si pui ,peste care turnam sos in asa fel incat cus-cusul sa nu fie uscat dar nici sa balteasca .pofta buna! tip:acest fel de mancare poate fii gatit si fara carne pentru zilele de post sau pt. vegetarieni!
Daca ti-a placut reteta noastra "cus-cus cu legume si carne de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Coltunasi cu cartofi

Coltunasi cu cartofi

Pregatirea aluatului: Cernem faina intr-un bol, adaugam sare, praf de copt, apa si amestecam

13 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita de cartofi (mancare de post)

Tocanita de cartofi (mancare de post)

Se spala cartofii, se curata, se taie cubulete (1cm -2cm). Se taie ceapa solzisori si ardeiul. Se

9 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    oana (Bucatar) , 21 iunie 2012

    CAT MA BUCUR CA AM GASIT RETETA DUPA MULTE CAUTARI . ABIA ACUM AM GASIT RETETA ORIGINALA .. MULTUMESC

  • katy

    katy (Chef de cuisine) , 19 februarie 2011

    Foarte buna reteta ta! Uite asa arata platoul meu!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 august 2010

    O bunatate !

    • Fara foto

      corina , 17 ianuarie 2010

      TE FELICIT PENTRU RETETA PENTRU CA ESTE CEEA TRADITIONALA MAROCULUI. ACEASTA MANCARE ESTE DELICIOASA SI CHIAR SANATOASA PENTRU CA ESTE FOARTE DIVERSIFICATA CONTINAND FOARTE MULTE LEGUME. EU ADOR ACESTA MANCARE CARE ESTE DELICIOASA - MMMIAM

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • pentru patru portii :un plic de cca. 350 gr. de cus-cus instant ,5-6 dovlecei de marime potrivita,taiati rondele grose',5morcovi ,2ardei grasi ,2cepe mari,boabe de humus ,puse la inmuiat de cu seara in apa rece sau humus de la conserva ,si o bucata de dovleac de cca. 220gr,toate taiate cuburi ,si bineinteles bucati de pui. condimentare :sare,piper,boia dulce si iute dupa gust ,chimen pisatsi un varf de cutit praf de scortisoara ,optional bulion
  • marar sau patrunjel .

Raporteaza reteta

oana (Bucatar)

CAT MA BUCUR CA AM GASIT RETETA DUPA MULTE CAUTARI . ABIA ACUM AM GASIT RETETA ORIGINALA .. MULTUMESC

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui chinezesc cu paste si castane Pui chinezesc cu paste si castane

Taiem pieptul de pui spalat bine in fasii lunguiete. Punem bucatile rezultate intr-un castron impreuna cu sosul de soia, coniacul,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Tarta cu legumele toamnei Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim aluatul: 1.Punem intr-un castron

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Mansaf - mancare traditionala iordaniana
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide