autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

cus-cus cu legume si carne de pui

Autor: alina popescu (Bucatar sef)   
   Specific: 

Maroc


    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina popescu (Bucatar sef)   
Specific:  

Maroc


Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
pentru patru portii :un plic de cca. 350 gr. de cus-cus instant ,5-6 dovlecei de marime potrivita,taiati rondele grose',5morcovi ,2ardei grasi ,2cepe mari,boabe de humus ,puse la inmuiat de cu seara in apa rece sau humus de la conserva ,si o bucata de dovleac de cca. 220gr,toate taiate cuburi ,si bineinteles bucati de pui. condimentare :sare,piper,boia dulce si iute dupa gust ,chimen pisatsi un varf de cutit praf de scortisoara ,optional bulion, marar sau patrunjel .

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

cus-cusul se prepara dupa instructiunile scrise pe ambalaj. separat intr-o cratita punem la incins uleiul si bucatile de pui pe care le prajim ,le lasam sa se rumeneasca usor pa ambele parti si apoi le scoatem punandu-le deoparte ,in acelasi ulei punem pe rand ceapa ,adaugam sare piper si putina apa pt. a inabusi ceapa .pt. a obtine un gust deosebit adaugam pe rand legumele lasandu-le pe fiecare sa-si lase aroma neuitand sa adaugam si restul de condimente dupa care turnam apa peste si lasam sa fiarba la foc potrivit ,avand grija sa nu scada prea mult deoarece sosul este foarte important ,deoarece cus-cusul absoarbe sosul .cand legumele sunt aproape gata se aduga bucatile de pui mai fierbem putin si la final ornam cu verdeata.pe o farfurie punem3-4 linguri de cus-cus peste care punem legume si pui ,peste care turnam sos in asa fel incat cus-cusul sa nu fie uscat dar nici sa balteasca .pofta buna! tip:acest fel de mancare poate fii gatit si fara carne pentru zilele de post sau pt. vegetarieni!
Daca ti-a placut reteta noastra "cus-cus cu legume si carne de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de mazare cu oua romanesti

Mancare de mazare cu oua romanesti

Se curata si spala ceapa, rosia si ardeiul. Apoi se taie feliute subtiri care se calesc in putin

7 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi la cuptor cu oua si cas

Cartofi la cuptor cu oua si cas

Cartofii se curata de coaja si se fierb in apa cu sare. Se taie apoi in jumatati si se aseaza intr-o

13 voturi    6 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    oana (Bucatar) , 21 iunie 2012

    CAT MA BUCUR CA AM GASIT RETETA DUPA MULTE CAUTARI . ABIA ACUM AM GASIT RETETA ORIGINALA .. MULTUMESC

  • katy

    katy (Chef de cuisine) , 19 februarie 2011

    Foarte buna reteta ta! Uite asa arata platoul meu!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 august 2010

    O bunatate !

    • Fara foto

      corina , 17 ianuarie 2010

      TE FELICIT PENTRU RETETA PENTRU CA ESTE CEEA TRADITIONALA MAROCULUI. ACEASTA MANCARE ESTE DELICIOASA SI CHIAR SANATOASA PENTRU CA ESTE FOARTE DIVERSIFICATA CONTINAND FOARTE MULTE LEGUME. EU ADOR ACESTA MANCARE CARE ESTE DELICIOASA - MMMIAM

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • pentru patru portii :un plic de cca. 350 gr. de cus-cus instant ,5-6 dovlecei de marime potrivita,taiati rondele grose',5morcovi ,2ardei grasi ,2cepe mari,boabe de humus ,puse la inmuiat de cu seara in apa rece sau humus de la conserva ,si o bucata de dovleac de cca. 220gr,toate taiate cuburi ,si bineinteles bucati de pui. condimentare :sare,piper,boia dulce si iute dupa gust ,chimen pisatsi un varf de cutit praf de scortisoara ,optional bulion
  • marar sau patrunjel .

Raporteaza reteta

oana (Bucatar)

CAT MA BUCUR CA AM GASIT RETETA DUPA MULTE CAUTARI . ABIA ACUM AM GASIT RETETA ORIGINALA .. MULTUMESC

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei si rosii umplute, la cuptor Dovlecei si rosii umplute, la cuptor

Dovlecei spalati si stersi se taie la capete, apoi se taie in doua bucati egale.Se curata de miez, ajutandu-ne de o lingurita fara a

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Dovlecei pane Dovlecei pane

Dovleceii spalati se taie in doua, pe latime, apoi fiecare jumatate feliata pe lungime, se pudreaza cu sare si se lasa sa se scurga

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Tocana de porc cu ciuperci ( Zepter)