autor:

Adelina Damian-Fekete

» » , , Fripturi, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cuşcuş cu friptură de pui şi salata verde

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 ianuarie 2011

Ingrediente
Friptura:, 1 pui de casă, sare, piper si boia, unsoare, Cuşcuş:, 250g de cuşcuş, 250 ml de apa fierbinte/supă, 1 lg ulei de masline, Sare, puţin unt, legume: roşii, 1 ceapa roşie, 1 ardei roşu, 1 castravete, măsline, 1 legătură de pătrunjel, suc de lămâie, Dresing pentru salată:, 1 căpăţână de usturoi, piper, ulei de măsline, smântână, sare, suc de lămâie, o salată mare

Dificultate: Medie Timp: 2h

25 voturi

Mod de preparare

Carnea se porţionează. Se face un amestec din sare, boia şi piper şi se asezonează bucăţile de carne de seara. Se păstrează la rece.A doua zi se unge o tavă cu unsoare, se aşază carnea şi se pune la cuptor. Se urmăreşte, se adaugă câte puţină apă, se întoarce.

Se pune 250 ml de apa la clocotit cu sare şi ulei de măsline.
Când apa clocoteşte, se ia de pe foc şi se adaugă 250 g de cuscus. Amestecă lent pâna se umezeşte tot. Lasa 2 minute acoperit să se odihnească. Adaugă puţin unt amestecând cu o lingură.
Încălzeşte la foc mic 3 minute înainte de a servi.Poate însoţi carnea de miel, pui, peşte.
Eu am pregătit cuşcuşul cu legume.
Legumele tăiate se amestecă şi se adaugă cuşcuşul pregătit, suc de lămâie după gust şi ulei de măsline.Se amestecă şi se lasă 3 ore la frigider înainte de a servi. Se ornează cu măsline, roşii mici, pătrunjel.
Usturoiul se curăţă, se taie mărunt(mai mult se zdrobeşte), se sărează, se freacă bine cu ulei de măsline, ca la maioneză. Se adaugă nişte smântână, suc de lămâie(după gust). Se pune într-un castron şi salata verde separat(îşi pune fiecare cât vrea).
Se aşază cuşcuşul pe un platou mare, iar pe margine se aşază carnea.
Se serveste pe salata verde pe care se pune putin dresing, apoi cuşcuş şi carne.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuşcuş cu friptură de pui şi salata verde" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sufleu de dovlecei

Sufleu de dovlecei

Spalam dovleceii si apoi ii dam prin razatoarea mare.Punem la incins ulei intr-o tigaie si calim

9 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf de orez cu ciuperci

Pilaf de orez cu ciuperci

Ceapa o tai marunt si o pui la calit in ulei. Dupa ce s-a calit ceapa, se adauga morcovul dat pe

6 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 06 august 2011

    Particip cu reţeta asta la maratonul Safir. Va rog sa ma votaţi pe linkul: http://www.maratonulsafir.ro/reteta-Friptură_de_pui__cu_cuÅŸcuÅŸ__ÅŸi_salată_verde-250.html

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2011

    Un meniu delicios si complet. Felicitari ! *****

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2011

    Hmmmmmmmmmmm........ce bun trebuie sa fi fost !!! Imi place mult si cum ne-ai prezentat reteta si cum arata... Ai de la mine * * * * * Si felicitarile de rigoare.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2011

      Ce arome! Si cat este de apetisant!***** Un adevarat festin.Felicitari pentru realizare.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

25 voturi

Ingrediente

  • Friptura:
  • 1 pui de casă
  • sare
  • piper si boia
  • unsoare
  • Cuşcuş:
  • 250g de cuşcuş
  • 250 ml de apa fierbinte/supă
  • 1 lg ulei de masline
  • Sare
  • puţin unt
  • legume: roşii
  • 1 ceapa roşie
  • 1 ardei roşu
  • 1 castravete
  • măsline
  • 1 legătură de pătrunjel
  • suc de lămâie
  • Dresing pentru salată:
  • 1 căpăţână de usturoi
  • piper
  • ulei de măsline
  • smântână
  • sare
  • suc de lămâie
  • o salată mare

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

78 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)

Particip cu reţeta asta la maratonul Safir. Va rog sa ma votaţi pe linkul: http://www.maratonulsafir.ro/reteta-Friptură_de_pui__cu_cuÅŸcuÅŸ__ÅŸi_salată_verde-250.html

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Fasole batuta cu ceapa si usturoi