autor:

Mihaela11

» » Mancaruri cu carne

Daoud Pasha- Chiftelute la cuptor cu sos de rosii

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 08 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 08 februarie 2010

Ingrediente
Numele ii vine de la turcul Daoud Pasha, care a trait in Liban si a fost cucerit de acest fel de mancare., Avem nevoie de:, -½ kg carne de vita ( sau de miel) macinata, -1 legatura de patrunjel, -2 cepe medii, -condimente de kofta( piper,, -2 cartofi, -1 ardei verde, -2 rosii, -1 morcov, -pasta de rosii( 3 linguri), -1 lingurita sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

25 voturi

Mod de preparare

Se macina carnea si se adauga patrujelul si o ceapa trecute prin masina de carne( sau mixer).
Se adauga condimentele de kofta si sarea ; se amesteca bine.
Cu mana inmuiata in apa ,se fac niste chiftelute la care li se da forma cilindrica si se aseaza intr-o tava de cuptor de jur imprejur.
In mijlocul tavii se pun:
-o ceapa taiata pestisori
-2 cartofi taiati in felii
-morcovul taiat rondele
-ardeiul taiat rondele
- 2 rosii taiate jumatati de rondele( rosiile se pun si printre chiftelute)
Pasta de rosii se dilueaza cu apa fierbinte ,se potriveste de sare si se toarne in tava.
Se pune la cuptorul incalzit la 220 grade si cand incepe sa fiarba se reduce temperature la 180 de grade.
Se lasa la cuptor cca 35 de minute sau pana se rumenesc chiftelutele.
Se seveste cu orez simplu sau orez fiert cu taitei si muraturi asortate.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Daoud Pasha- Chiftelute la cuptor cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui rumenit cu legume si sos de smantana

Pui rumenit cu legume si sos de smantana

Se opareste pieptul intr-un litru de apa(atentie nu se fierbe), apoi se taie cuburi potrivite in

7 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cannelloni cu carne tocata

Cannelloni cu carne tocata

Preparare sos Bechamel: punem untul intr-o cratita sa se topeasca. Adaugam faina si amestecam pana

3 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Roxana , 28 iulie 2017

    Grozavă rețetă! Uşor de pregătit si extrem de gustoasă! Multumesc

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 03 iulie 2012

    mmmmmm... cred ca este o grozavie si arata tare bine! am sa pregatesc si eu!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iulie 2011

    E super aceasta reteta,abia astept sa o pregatesc si eu !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 iulie 2011

      O reteta inedita pt mine, imi place reteta, foarte bine arata.

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 17 martie 2010

      O bunatate!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

      Arată foarte bine!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 21 februarie 2010

      Mmmmmm,tare bun,trebuie sa fie ! Trebuie,neaparat sa fac "daudul" meu;e altfel;dar tot cu sos de rosii. Imi place reteta asta.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      Super delicioasa reteta.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      O reteta interesanta care merita retinuta.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      Foarte bine aranjat si foarte bine prezentat..............aveti votul meu:)

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      Mi s-a facut o pofta!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

25 voturi

Ingrediente

  • Numele ii vine de la turcul Daoud Pasha
  • care a trait in Liban si a fost cucerit de acest fel de mancare.
  • Avem nevoie de:
  • -½ kg carne de vita ( sau de miel) macinata
  • -1 legatura de patrunjel
  • -2 cepe medii
  • -condimente de kofta( piper,
  • -2 cartofi
  • -1 ardei verde
  • -2 rosii
  • -1 morcov
  • -pasta de rosii( 3 linguri)
  • -1 lingurita sare

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

19 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Roxana

Grozavă rețetă! Uşor de pregătit si extrem de gustoasă! Multumesc

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

0 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi
Medalioane mexicane