Se macina carnea si se adauga patrujelul si o ceapa trecute prin masina de carne( sau mixer).
Se adauga condimentele de kofta si sarea ; se amesteca bine.
Cu mana inmuiata in apa ,se fac niste chiftelute la care li se da forma cilindrica si se aseaza intr-o tava de cuptor de jur imprejur.
In mijlocul tavii se pun:
-o ceapa taiata pestisori
-2 cartofi taiati in felii
-morcovul taiat rondele
-ardeiul taiat rondele
- 2 rosii taiate jumatati de rondele( rosiile se pun si printre chiftelute)
Pasta de rosii se dilueaza cu apa fierbinte ,se potriveste de sare si se toarne in tava.
Se pune la cuptorul incalzit la 220 grade si cand incepe sa fiarba se reduce temperature la 180 de grade.
Se lasa la cuptor cca 35 de minute sau pana se rumenesc chiftelutele.
Se seveste cu orez simplu sau orez fiert cu taitei si muraturi asortate.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii