Delicatese de legume

Timp pregatire
220 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 kg. rosii
  • 3 kg. ardei gras
  • 1 litru de ulei

Mod de preparare

Se spala separat legumele, se lasa sa se zvinta, apoi se taie in felii potrivit de subtiri. Se pregatesc sticle de 500 ml ori borcane de 400 ml, care au fost spalate si limpezite foarte bine, chiar "fierte" 10 minute intr-un vas mare, puse cu apa rece, apoi au fost lasate sa se usuce foarte bine. Se pune uleiul la incalzit, se adauga o farfurie plina cu rosii si un pumn de ardei. Se lasa legumele sa se caleasca in uleiul fierbinte, se amesteca cu o lingura de lemn. Cind s-au patruns, dupa 5-7 minute, se pun fierbinti in sticle, se presara si se repeta operatia cu alta cantitate. Uleiul ramas in vasul de preparare se pune peste legume si se leaga sticlele cu celofan. Se aseaza in camara.

Aceasta conserva se foloseste la preparate iernii, dindu-le acestora un gust proaspat

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Saramura de miel

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, putin lapte caldut si o lingura de faina.

Pasca cu branza dulce
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise