Delicias de cãpsuni

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Delicias de cãpsuni

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 ouã
  • 2 gãlbenuse
  • 180 gr. zahãr
  • 150 gr. fãinã
  • 1 linguritã praf de copt
  • 2 linguri de unt
  • Crema:
  • 6 foi de gelatinã incolorã
  • 300 gr. cãpsuni
  • vin de Porto sau apã
  • 1 baton de scortisoarã
  • 150 gr.zahãr
  • 1 iaurt natural
  • 200 ml. smântânã pt. bãtut
  • Decor:
  • zahãr pudrã
  • cãpsuni
  • mentã proaspãtã

Mod de preparare

1) Unge o formã rectangularã cu unt si tapeteazã cu hârtie de copt, unge din nou cu unt.

Aprinde cuptorul la 180ºC.

2) Bate bine ouãle întregi cu gãlbenusele; adaugã zahãrul si continuã sã bati, pânã se obtine un preparat firm.

Adaugã fãina cu praful de copt ; amestecã si adaugã untul topit.

3) Toarnã în tavã si dã la copt cca. 35 min.

Se lasã la rãcit, când este cãldut se taie pe jumãtate.

Pt.Cremã:

1)Cãpsunile se spalã bine; se taie bucãti mici si se pun la fiert cu zahãrul si putinã apã sau vin de Porto si batonul de scortisoarã.

Se lasã sã fiarbã pânã se sparg.

Se reduc la piure ; adaugã gelatina ( pe care o pregãtim conform instructiunilor de pe plic).

Sunt mai multe tipuri de gelatinã în comert, poate fi chiar si pudrã; atunci calculãm pt. cât lichid avem în cremã, cantitatea de gelatinã.

Lasã sã se rãceascã si la urmã adaugã iaurtul si smântâna bãtutã.

Dã la rece, pânã se încheagã.

Unge o parte din blat cu cremã si recompune cu cealaltã.

Dã la rece.

Taie pãtrãtele si decoreazã.

Poftã Bunã!

Conservarea cãpsunilor:

Dupã ce le cumpãrãm se pun imediat la frigider la o temperaturã mai micã de 4ºC.

Se pot deasemenea congela. Chiar dacã la descongelare nu vor fi aspectuase, sunt foarte bune. Putem deasemenea prepara batidos, înghetãti, sucuri si prãjituri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Gogosi cu ciocolata

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor