autor:

Piri Piri e Canela

» » , Aluaturi si Foietaje, Prajituri

Delicias de cãpsuni

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 04 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 04 martie 2011

Ingrediente
Blat:, 4 ouã, 2 gãlbenuse, 180 gr. zahãr, 150 gr. fãinã, 1 linguritã praf de copt, 2 linguri de unt, Crema:, 6 foi de gelatinã incolorã, 300 gr. cãpsuni, vin de Porto sau apã, 1 baton de scortisoarã, 150 gr.zahãr, 1 iaurt natural, 200 ml. smântânã pt. bãtut, Decor:, zahãr pudrã, cãpsuni, mentã proaspãtã

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

1) Unge o formã rectangularã cu unt si tapeteazã cu hârtie de copt, unge din nou cu unt.
Aprinde cuptorul la 180ºC.
2) Bate bine ouãle întregi cu gãlbenusele; adaugã zahãrul si continuã sã bati, pânã se obtine un preparat firm.
Adaugã fãina cu praful de copt ; amestecã si adaugã untul topit.
3) Toarnã în tavã si dã la copt cca. 35 min.
Se lasã la rãcit, când este cãldut se taie pe jumãtate.
Pt.Cremã:
1)Cãpsunile se spalã bine; se taie bucãti mici si se pun la fiert cu zahãrul si putinã apã sau vin de Porto si batonul de scortisoarã.
Se lasã sã fiarbã pânã se sparg.
Se reduc la piure ; adaugã gelatina ( pe care o pregãtim conform instructiunilor de pe plic).
Sunt mai multe tipuri de gelatinã în comert, poate fi chiar si pudrã; atunci calculãm pt. cât lichid avem în cremã, cantitatea de gelatinã.
Lasã sã se rãceascã si la urmã adaugã iaurtul si smântâna bãtutã.
Dã la rece, pânã se încheagã.
Unge o parte din blat cu cremã si recompune cu cealaltã.
Dã la rece.
Taie pãtrãtele si decoreazã.
Poftã Bunã!
Conservarea cãpsunilor:
Dupã ce le cumpãrãm se pun imediat la frigider la o temperaturã mai micã de 4ºC.
Se pot deasemenea congela. Chiar dacã la descongelare nu vor fi aspectuase, sunt foarte bune. Putem deasemenea prepara batidos, înghetãti, sucuri si prãjituri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Delicias de cãpsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
ecler cu frisca

ecler cu frisca

Aluatul oparit Se pune apa cu sarea si uleiul la fiert, in momentul cand a inceput sa fiarba, se

27 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
Inghetata cu mure

Inghetata cu mure

Oul il mixam bine cu zahar.Adaugam laptele si punem vasul pe foc sau la bain-marie,pana se ingroasa

6 voturi    7 comentarii
4h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 05 martie 2011

    yami yami...ce bunatate!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 05 martie 2011

    Un adevarat deliciu..... Ce minunatie !

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 martie 2011

    Un deliciu si combinatia iaurt-smantana o face racoritoare!***** La fav.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 ouã
  • 2 gãlbenuse
  • 180 gr. zahãr
  • 150 gr. fãinã
  • 1 linguritã praf de copt
  • 2 linguri de unt
  • Crema:
  • 6 foi de gelatinã incolorã
  • 300 gr. cãpsuni
  • vin de Porto sau apã
  • 1 baton de scortisoarã
  • 150 gr.zahãr
  • 1 iaurt natural
  • 200 ml. smântânã pt. bãtut
  • Decor:
  • zahãr pudrã
  • cãpsuni
  • mentã proaspãtã

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Adriana K.D. (Chef de cuisine)

yami yami...ce bunatate!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu foi cu bulion