1) Unge o formã rectangularã cu unt si tapeteazã cu hârtie de copt, unge din nou cu unt.
Aprinde cuptorul la 180ºC.
2) Bate bine ouãle întregi cu gãlbenusele; adaugã zahãrul si continuã sã bati, pânã se obtine un preparat firm.
Adaugã fãina cu praful de copt ; amestecã si adaugã untul topit.
3) Toarnã în tavã si dã la copt cca. 35 min.
Se lasã la rãcit, când este cãldut se taie pe jumãtate.
Pt.Cremã:
1)Cãpsunile se spalã bine; se taie bucãti mici si se pun la fiert cu zahãrul si putinã apã sau vin de Porto si batonul de scortisoarã.
Se lasã sã fiarbã pânã se sparg.
Se reduc la piure ; adaugã gelatina ( pe care o pregãtim conform instructiunilor de pe plic).
Sunt mai multe tipuri de gelatinã în comert, poate fi chiar si pudrã; atunci calculãm pt. cât lichid avem în cremã, cantitatea de gelatinã.
Lasã sã se rãceascã si la urmã adaugã iaurtul si smântâna bãtutã.
Dã la rece, pânã se încheagã.
Unge o parte din blat cu cremã si recompune cu cealaltã.
Dã la rece.
Taie pãtrãtele si decoreazã.
Poftã Bunã!
Conservarea cãpsunilor:
Dupã ce le cumpãrãm se pun imediat la frigider la o temperaturã mai micã de 4ºC.
Se pot deasemenea congela. Chiar dacã la descongelare nu vor fi aspectuase, sunt foarte bune. Putem deasemenea prepara batidos, înghetãti, sucuri si prãjituri.
Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasaIncearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii