1. Pentru blat se mixeaza albusurile separate cu un praf de sarea apoi se incorporeaza galbenusurile zdrobite, esenta si faina cernuta. Se toarna compozitia intr-o tava, pe hartie pentru copt. Se da la copt cca. 20 minute, pana se rumeneste usor apoi se desprinde de pe hartie cu lama unui cutit. Se lasa sa se raceasca apoi se taie in doua jumatati egale.
2. Pentru crema punem laptele amestecat cu zahar sa se infirbante apoi il turnam peste praful de budinca, amestecand continuu, pe flacara mica a aragazului, pana se ingroasa. Se da de pe foc si se incorporeaza ceta putin margarina, amestecand continuu pana se obtine o crema omogena.
3. Intr-o forma mai inalta, se aseaza prima jumatate de blat, se toarna deasupra crema de vanilie calduta apoi se aseaza deasupra, cea de-a doua jumate, presand cu mana usor. Se da la frigider cel putin ora, sa se intareasca.
Se decupeaza cu forma rotunda speciala sau cu gura unui pahar apoi se decoreaza cu ciocolata topita cu o lingura de apa in care dupa ce s-a racorit incorporam margarina si deasupra se aseaza trufe din ciocolata.
Pofta buna!
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatPrajitura cu foi de napolitana si crema de cacao. Un desert fara coacere, usor de facut, perfect pentru orice ocazie....
Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facutDescopera o reteta rapida, economica si delicioasa de tocanita simpla de vinete. Perfecta pentru o masa sanatoasa, aceasta...
Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii