autor:

anuta

» » Prajituri

Deliciu ciocolatos

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 februarie 2016

Ingrediente
Blat:, 6 oua,, 150 g zahar,, 180 g faina,, esenta de vanilie,, un praf de sare, Crema vanilie:, 2 plicuri praf de budinca vanilie,, 750 ml lapte,, 200 g zahar,, 150 g margarina, Decor:, 150 g ciocolata lapte,, cateva trufe din ciocolata,, 50 g margarina

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

1. Pentru blat se mixeaza albusurile separate cu un praf de sarea apoi se incorporeaza galbenusurile zdrobite, esenta si faina cernuta. Se toarna compozitia intr-o tava, pe hartie pentru copt. Se da la copt cca. 20 minute, pana se rumeneste usor apoi se desprinde de pe hartie cu lama unui cutit. Se lasa sa se raceasca apoi se taie in doua jumatati egale.

2. Pentru crema punem laptele amestecat cu zahar sa se infirbante apoi il turnam peste praful de budinca, amestecand continuu, pe flacara mica a aragazului, pana se ingroasa. Se da de pe foc si se incorporeaza ceta putin margarina, amestecand continuu pana se obtine o crema omogena.

3. Intr-o forma mai inalta, se aseaza prima jumatate de blat, se toarna deasupra crema de vanilie calduta apoi se aseaza deasupra, cea de-a doua jumate, presand cu mana usor. Se da la frigider cel putin ora, sa se intareasca.

Se decupeaza cu forma rotunda speciala sau cu gura unui pahar apoi se decoreaza cu ciocolata topita cu o lingura de apa in care dupa ce s-a racorit incorporam margarina si deasupra se aseaza trufe din ciocolata.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu ciocolatos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Bezea cu aroma de pepene

Bezea cu aroma de pepene

1. Preincalzeste cuptorul la 120 grade Celsius. 2. Degreseaza paletele mixerului si bolul (preferabil

0 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Eclere

Eclere

Intr-o olita se pun la fiert apa uleiul si sarea.Cand da primul clocot se adauga toata faina luandu-se

12 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua,
  • 150 g zahar,
  • 180 g faina,
  • esenta de vanilie,
  • un praf de sare
  • Crema vanilie:
  • 2 plicuri praf de budinca vanilie,
  • 750 ml lapte,
  • 200 g zahar,
  • 150 g margarina
  • Decor:
  • 150 g ciocolata lapte,
  • cateva trufe din ciocolata,
  • 50 g margarina

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Nuci