autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Deliciu cu capsuni

Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 martie 2010

Ingrediente
Aluat: aluat congelat de foietaj - 400 g., Crema: 4 linguri zahar,, 400 g capsuni,, 3 plicuri gelatina alimentara granule nu pudra, 2 plicuri zahar vanilat, , 500 ml frisca.

Dificultate: Redusa Timp: 4h

2 voturi

Mod de preparare

Aluatul:
Se dezgheata aluatul, se intinde si se coace. Dupa ce se coace, se taie in patru parti egale.

Crema:
Frisca se bate spuma cu cele doua plicuri de zahar vanilat.
Gelatina se dizolva in apa rece
Capsunii se zdrobesc, iar zaharul se pune peste acestia si se amesteca.
Frisca, gelatina si capsunii se amesteca si se lasa in jur de doua ori sa se intareasca.

Foile se vor umple cu aceata crema si se vor presara cu zahar pudra.
Ulterior, foile se orneaza cu frisca batuta, cu bucati de capsuni si se lasa 4 ore la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Deliciu cu ciocolata si capsuni

Deliciu cu ciocolata si capsuni

Am macinat arahidele(prin robot ..asa ca nu sunt prea marunte),biscuitii la fel,am topit untul ,am

206 voturi    47 comentarii
2h 15 min
Prajituri
BUDINCA CU CLATITE

BUDINCA CU CLATITE

Dizolv drojdia in juma de cana de apa calduta si adaug un praf de sare si o pun in faina sa dospeasca

9 voturi    11 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

    Intr-adevar este un deliciu...

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

    Foarte buna.

Dificultate

Redusa

Timp

4h

2 voturi

Ingrediente

  • Aluat: aluat congelat de foietaj - 400 g.
  • Crema: 4 linguri zahar,
  • 400 g capsuni,
  • 3 plicuri gelatina alimentara granule nu pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 500 ml frisca.

Raporteaza reteta

Retete
de PETRUTA CARMEN JAVLA
CHEC BRAN

CHEC BRAN

Se bate albusul spuma tare. se face siropul din zahar si apa si se toarna fierbinte peste albusul

7 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul si se albesc,apoi se adauga

6 voturi    1 comentariu
24h
Torturi
spuma de fructe

spuma de fructe

Fructele coapte bine se curata foarte bine de frunze si se spala in strecuratoare, la un jet de apa

6 voturi    3 comentarii
20 min
Spume si creme dulci

valentina ionita (Chef de cuisine)

Intr-adevar este un deliciu...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars