autor:

anuta

» » , , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun, Torturi

Deliciu cu crema de dovleac copt

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 ianuarie 2018

Ingrediente
blat - forma circulara cu diametrul de 22 cm, 5 oua, 5 linguri de zahar, 3 linguri faina, 1 lingura pudra de roscove, 1 lingura varfuita de faina de migdale, un praf de sare, 1 lingura de ulei, crema de dovleac:, 2 felii de dovleac copt cu cate o lingura de zahar, un praf de zahar, 2 stelute de anason, 100 ml frisca lichida, 1 plic de gelatina, crema 2: , 200 ml frisca lichida, 2 linguri de pudra de roscove, o lingura de zahar pudra cu aroma de vanilie, un plic de gelatina (10 g), decor:, dulceata de dovleac si migdale prajite si maruntite

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se intaresc ca bezeaua, galbenusurile se mixeaza cu lingura de ulei si se incorporeaza in bezea. Se adauga in ploaie, faina amestecata cu faina de migdale si pudra de roscove. Se rastoarna aluatul in forma cu inel detasabil, tapetata cu hartie de copt si se da la copt, primele 5 minute la foc iute, apoi reglam la foc potrivit si coacem inca 20 minute, pana ce blatul se coace uniform. Se desface forma si se lasa sa se raceasca bine blatul.

Dupa ce s-a racit blatul, se taie pe orizontala in 3 discuri egal de groase.

Primul disc se asaza in forma in care am copt blatul.

Se curata miezul de pe felii de dovleac copt. Se opreste o mana de miez taiat cubulete mici, restul se da la blender pana obinem un piure fin si aromat. Se mixeaza frisca pana se intareste, se amesteca cu piureul de dovleac copt si se adauga un plic de gelatina -10 g, hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie. Se toarna piureul peste primul disc de blat asezat in forma, apoi se presara cubuletele de dovleac copt oprite. Se asaza deasupra al 2 lea disc de blat si se preseaza usor cu mana.

Se mixeaza cele 200 ml de frisca pana se intareste bine, apoi se adauga zaharul pudra aromat si pudra de roscove. In tot amestecul se incorporeaza plicul de gelatina hidratat in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie. Se toarna deasupra celui de al 2 lea disc din forma, apoi se asaza deasupra ultimul disc, presam cu mana usor si intindem un strat uniform de dulceata de dovleac (se fierb 2 maini de cubulete de dovleac cu o cana de zahar, un praf de scortisoara si la ultimele clocote, se adauga o steluta de anason), se presara deasupra migdalele prajite si zdrobite. Se lasa in forma cateva ore, la frigider, de preferat, de seara pana a 2 a zi, apoi se poate taia.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu crema de dovleac copt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile

1 vot    0 comentarii
40 min
Torturi
Crema de portocale

Crema de portocale

Galbenusurile, zaharul, esenta si zeama unei portocale le dai la fiert in baie de abur. In zeama

4 voturi    5 comentarii
45 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

0 voturi

Ingrediente

  • blat - forma circulara cu diametrul de 22 cm
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura pudra de roscove
  • 1 lingura varfuita de faina de migdale
  • un praf de sare
  • 1 lingura de ulei
  • crema de dovleac:
  • 2 felii de dovleac copt cu cate o lingura de zahar
  • un praf de zahar
  • 2 stelute de anason
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 plic de gelatina
  • crema 2: 
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri de pudra de roscove
  • o lingura de zahar pudra cu aroma de vanilie
  • un plic de gelatina (10 g)
  • decor:
  • dulceata de dovleac si migdale prajite si maruntite

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu mac si glazura de lamaie