autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Deliciu cu nuci si sos de ciocolata si cafea

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 300 g samburi de nuca, , 100 g ciocolata neagra amara, , 4 galbenusuri, , 1 lingura cacao pudra, , 150 g zahar, , 1 lingura zeamil (Maizena)., Pentru sos: 200 g ciocolata neagra amara, , 150 ml cafea tare, , 200 ml frisca nebatuta.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Puneti deoparte 12 samburi de nuca si macinati-i pe ceilalti. Rupeti ciocolata bucati si puneti-o pe foc impreuna cu laptele sa se topeasca.
Frecati separat galbenusurile cu zaharul pana ce se albesc, adaugati zeamilul si continuati sa amestecati inca un minut.
Incingeti cuptorul la 150°.
Cand s-a topit ciocolata, amestecati-o bine si turnati-o peste galbenusuri, continuand sa bateti compozitia cu telul pana ce devine omogena. Adaugati nuca macinata si amestecati.
Turnati crema intr-o forma patrata unsa cu unt, dati-o la cuptor si lasati-o sa se coaca 25 de minute. Lasati-o apoi sa se raceasca 5 minute si scoateti-o din tava. Rece, pudrati-o cu cacao, puneti-o pe un platou si decorati-o cu cei 12 samburi de nuca pusi deoparte.
Cand serviti prajitura, preparati sosul: lasati sa se topeasca ciocolata rupta bucati in cafeaua concentrata, amestecand intruna. Adaugati frisca nebatuta, continuand sa amestecati pana ce sosul devine omogen. Luati-l de pe foc, turnati-l - caldut - intr-o cupa si serviti-l impreuna cu prajitura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu nuci si sos de ciocolata si cafea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajiturele cu fistic si sos de iaurt

Prajiturele cu fistic si sos de iaurt

In oala mixerului amestecam untul cu zaharul pana devine o crema spumoasa adaugam ouale si coaja

8 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Pudding racoros de lamaie

Pudding racoros de lamaie

Se poate folosi foarte bine si lime, ii da un parfum aparte. Se bate untul la temperatura camerei

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 300 g samburi de nuca
  • 100 g ciocolata neagra amara
  • 4 galbenusuri
  • 1 lingura cacao pudra
  • 150 g zahar
  • 1 lingura zeamil (Maizena).
  • Pentru sos: 200 g ciocolata neagra amara
  • 150 ml cafea tare
  • 200 ml frisca nebatuta.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Ciocolata de casa cu nuca Ciocolata de casa cu nuca

Ciocolata de casa a fost si va ramane unul dintre deserturile noastre preferate, care nu lipsea niciodata de la mesele de sarbatoare.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu gem [de post]