Deliciu cu nuci si sos de ciocolata si cafea

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 300 g samburi de nuca,
  • 100 g ciocolata neagra amara,
  • 4 galbenusuri,
  • 1 lingura cacao pudra,
  • 150 g zahar,
  • 1 lingura zeamil (Maizena).
  • Pentru sos: 200 g ciocolata neagra amara,
  • 150 ml cafea tare,
  • 200 ml frisca nebatuta.

Mod de preparare

Puneti deoparte 12 samburi de nuca si macinati-i pe ceilalti. Rupeti ciocolata bucati si puneti-o pe foc impreuna cu laptele sa se topeasca.

Frecati separat galbenusurile cu zaharul pana ce se albesc, adaugati zeamilul si continuati sa amestecati inca un minut.

Incingeti cuptorul la 150°.

Cand s-a topit ciocolata, amestecati-o bine si turnati-o peste galbenusuri, continuand sa bateti compozitia cu telul pana ce devine omogena. Adaugati nuca macinata si amestecati.

Turnati crema intr-o forma patrata unsa cu unt, dati-o la cuptor si lasati-o sa se coaca 25 de minute. Lasati-o apoi sa se raceasca 5 minute si scoateti-o din tava. Rece, pudrati-o cu cacao, puneti-o pe un platou si decorati-o cu cei 12 samburi de nuca pusi deoparte.

Cand serviti prajitura, preparati sosul: lasati sa se topeasca ciocolata rupta bucati in cafeaua concentrata, amestecand intruna. Adaugati frisca nebatuta, continuand sa amestecati pana ce sosul devine omogen. Luati-l de pe foc, turnati-l - caldut - intr-o cupa si serviti-l impreuna cu prajitura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise