autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Deliciu cu nuci si sos de ciocolata si cafea

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 300 g samburi de nuca, , 100 g ciocolata neagra amara, , 4 galbenusuri, , 1 lingura cacao pudra, , 150 g zahar, , 1 lingura zeamil (Maizena)., Pentru sos: 200 g ciocolata neagra amara, , 150 ml cafea tare, , 200 ml frisca nebatuta.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Puneti deoparte 12 samburi de nuca si macinati-i pe ceilalti. Rupeti ciocolata bucati si puneti-o pe foc impreuna cu laptele sa se topeasca.
Frecati separat galbenusurile cu zaharul pana ce se albesc, adaugati zeamilul si continuati sa amestecati inca un minut.
Incingeti cuptorul la 150°.
Cand s-a topit ciocolata, amestecati-o bine si turnati-o peste galbenusuri, continuand sa bateti compozitia cu telul pana ce devine omogena. Adaugati nuca macinata si amestecati.
Turnati crema intr-o forma patrata unsa cu unt, dati-o la cuptor si lasati-o sa se coaca 25 de minute. Lasati-o apoi sa se raceasca 5 minute si scoateti-o din tava. Rece, pudrati-o cu cacao, puneti-o pe un platou si decorati-o cu cei 12 samburi de nuca pusi deoparte.
Cand serviti prajitura, preparati sosul: lasati sa se topeasca ciocolata rupta bucati in cafeaua concentrata, amestecand intruna. Adaugati frisca nebatuta, continuand sa amestecati pana ce sosul devine omogen. Luati-l de pe foc, turnati-l - caldut - intr-o cupa si serviti-l impreuna cu prajitura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu nuci si sos de ciocolata si cafea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort cu crema de nuca de cocos verde

Tort cu crema de nuca de cocos verde

Se face un pandispan din primele cinci ingrediente si se pune la copt in cuptorul dinainte incalzit.(

4 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Mille-Feuille Cu Capsune

Mille-Feuille Cu Capsune

Taiati aluatul de foietaj in dreptunghiuri 10cm X 7cm. Tapetati o tava de cuptor cu hartie de copt

5 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 300 g samburi de nuca
  • 100 g ciocolata neagra amara
  • 4 galbenusuri
  • 1 lingura cacao pudra
  • 150 g zahar
  • 1 lingura zeamil (Maizena).
  • Pentru sos: 200 g ciocolata neagra amara
  • 150 ml cafea tare
  • 200 ml frisca nebatuta.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

0 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Fursecuri rapide pentru ceai