autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Deliciu cu nuci si sos de ciocolata si cafea

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 300 g samburi de nuca, , 100 g ciocolata neagra amara, , 4 galbenusuri, , 1 lingura cacao pudra, , 150 g zahar, , 1 lingura zeamil (Maizena)., Pentru sos: 200 g ciocolata neagra amara, , 150 ml cafea tare, , 200 ml frisca nebatuta.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Puneti deoparte 12 samburi de nuca si macinati-i pe ceilalti. Rupeti ciocolata bucati si puneti-o pe foc impreuna cu laptele sa se topeasca.
Frecati separat galbenusurile cu zaharul pana ce se albesc, adaugati zeamilul si continuati sa amestecati inca un minut.
Incingeti cuptorul la 150°.
Cand s-a topit ciocolata, amestecati-o bine si turnati-o peste galbenusuri, continuand sa bateti compozitia cu telul pana ce devine omogena. Adaugati nuca macinata si amestecati.
Turnati crema intr-o forma patrata unsa cu unt, dati-o la cuptor si lasati-o sa se coaca 25 de minute. Lasati-o apoi sa se raceasca 5 minute si scoateti-o din tava. Rece, pudrati-o cu cacao, puneti-o pe un platou si decorati-o cu cei 12 samburi de nuca pusi deoparte.
Cand serviti prajitura, preparati sosul: lasati sa se topeasca ciocolata rupta bucati in cafeaua concentrata, amestecand intruna. Adaugati frisca nebatuta, continuand sa amestecati pana ce sosul devine omogen. Luati-l de pe foc, turnati-l - caldut - intr-o cupa si serviti-l impreuna cu prajitura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu nuci si sos de ciocolata si cafea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Grau fiert de Sf. Ilie

Grau fiert de Sf. Ilie

Graul spalat bine se pune la fiert cu sarea la foc mic (sau chiar la cuptor) timp de 1 ora, fara

6 voturi    10 comentarii
2h
Dulciuri diverse
tort de pandispan cu ness

tort de pandispan cu ness

Blatul pentru acest tort este unul simplu, adica cel de pandispan ( pe care eu il ador: ) ). Singura

18 voturi    16 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 300 g samburi de nuca
  • 100 g ciocolata neagra amara
  • 4 galbenusuri
  • 1 lingura cacao pudra
  • 150 g zahar
  • 1 lingura zeamil (Maizena).
  • Pentru sos: 200 g ciocolata neagra amara
  • 150 ml cafea tare
  • 200 ml frisca nebatuta.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Ciocolata de casa Ciocolata de casa

Intr-o craticioara se pune zaharul si apa si se fierbe pana se topeste zaharul. Se ia de pe foc si se adauga untul. Se amesteca pana

0 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
GOGOSI GRECESTI