Puneti deoparte 12 samburi de nuca si macinati-i pe ceilalti. Rupeti ciocolata bucati si puneti-o pe foc impreuna cu laptele sa se topeasca.
Frecati separat galbenusurile cu zaharul pana ce se albesc, adaugati zeamilul si continuati sa amestecati inca un minut.
Incingeti cuptorul la 150°.
Cand s-a topit ciocolata, amestecati-o bine si turnati-o peste galbenusuri, continuand sa bateti compozitia cu telul pana ce devine omogena. Adaugati nuca macinata si amestecati.
Turnati crema intr-o forma patrata unsa cu unt, dati-o la cuptor si lasati-o sa se coaca 25 de minute. Lasati-o apoi sa se raceasca 5 minute si scoateti-o din tava. Rece, pudrati-o cu cacao, puneti-o pe un platou si decorati-o cu cei 12 samburi de nuca pusi deoparte.
Cand serviti prajitura, preparati sosul: lasati sa se topeasca ciocolata rupta bucati in cafeaua concentrata, amestecand intruna. Adaugati frisca nebatuta, continuand sa amestecati pana ce sosul devine omogen. Luati-l de pe foc, turnati-l - caldut - intr-o cupa si serviti-l impreuna cu prajitura.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii