autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

DESERT

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
10 portii, 6 smochine proaspete, mari, spalatesi tocate, 2 linguri de zahar, 2 linguri nuca macinata, 1lingura stafide, 112 lingurita scortisoara, 1bucata mas tic, zdrobita, 1 lingura coniac, 7 foi aluat frantuzesc (aluat de pateuri), zahar pudra (pentru glazura)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1. Se preîncalzeste cuptorul la 180° C. Smochinele, coniacul, stafidele si zaharul se pun într-o cratita cu o lingura de apa. Se acopera cratita cu capacul si se Iasa sa fiarba înabusit 5 minute. Se ia cratita de pe foc si se adauga nuca si mirodeniile.
2. Se pune pe planseta o foaie de aluat si se unge cu unt. Se pune urmatoarea foaie peste prima, se unge din nou cu unt si se repeta procedeul cu restul foilor.
3. Se Întinde amestecul din cratita pe stratul de foi si se ruleaza. Rulada astfel obtinuta se pune în tava, se unge cu unt si se coace la 180°C timp de 45 de minute.
4. Când e facuta, se scoate din cuptor, se presara cu zahar pudra, se taie bucati si se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "DESERT" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Dovleac fiert in lapte - desert

Dovleac fiert in lapte - desert

Dovleacul fiert in lapte este un desert dietetic grozav .Poate fi folosit si ca tratament pentru

14 voturi    7 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Desert la pahar - capsuni

Desert la pahar - capsuni

Ce faci cand ai cateva capsuni - dar nu prea multe cat sa te saturi, cativa biscuiti - dar nu prea

2 voturi    2 comentarii
5 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

7.5L Digital

- 33 %
899.99 lei
599.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 10 portii
  • 6 smochine proaspete
  • mari
  • spalatesi tocate
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri nuca macinata
  • 1lingura stafide
  • 112 lingurita scortisoara
  • 1bucata mas tic
  • zdrobita
  • 1 lingura coniac
  • 7 foi aluat frantuzesc (aluat de pateuri)
  • zahar pudra (pentru glazura)

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Trandafiri din uscatele Trandafiri din uscatele

Untul se freaca cu faina intre palme sa se disperseze bine, fara sa ramana bucatele mici de unt. Apoi se adauga galbenusurile, smantana,

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosi (reteta bunicii) Gogosi (reteta bunicii)

Drojdia se inmoaie in putin lapte, apoi se pune intr-un bol mai mare faina se face o gaura in miljocul faini unde se pune oul, zaharul,

41 voturi    4 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Gogosi cu flori de salcam