autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

DESERT

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
10 portii, 6 smochine proaspete, mari, spalatesi tocate, 2 linguri de zahar, 2 linguri nuca macinata, 1lingura stafide, 112 lingurita scortisoara, 1bucata mas tic, zdrobita, 1 lingura coniac, 7 foi aluat frantuzesc (aluat de pateuri), zahar pudra (pentru glazura)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1. Se preîncalzeste cuptorul la 180° C. Smochinele, coniacul, stafidele si zaharul se pun într-o cratita cu o lingura de apa. Se acopera cratita cu capacul si se Iasa sa fiarba înabusit 5 minute. Se ia cratita de pe foc si se adauga nuca si mirodeniile.
2. Se pune pe planseta o foaie de aluat si se unge cu unt. Se pune urmatoarea foaie peste prima, se unge din nou cu unt si se repeta procedeul cu restul foilor.
3. Se Întinde amestecul din cratita pe stratul de foi si se ruleaza. Rulada astfel obtinuta se pune în tava, se unge cu unt si se coace la 180°C timp de 45 de minute.
4. Când e facuta, se scoate din cuptor, se presara cu zahar pudra, se taie bucati si se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "DESERT" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Mere desert

Mere desert

Se spala, curata merele. In interiorul lor se pune putin zahar, stafide, scortisoara. Se inabusa,

1 vot    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Clatite cu branza (aperitiv sau desert)

Clatite cu branza (aperitiv sau desert)

Preparati aluatul de clatite astfel: puneti faina intr-un castron, ouale, putina sare, 3 linguri

12 voturi    3 comentarii
45 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 10 portii
  • 6 smochine proaspete
  • mari
  • spalatesi tocate
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri nuca macinata
  • 1lingura stafide
  • 112 lingurita scortisoara
  • 1bucata mas tic
  • zdrobita
  • 1 lingura coniac
  • 7 foi aluat frantuzesc (aluat de pateuri)
  • zahar pudra (pentru glazura)

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Bomboane Brigadeiro