autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Desert cu ciocolata, ananas si frisca

Autor: Anon ymous (Bucatar sef)   
   Specific: 

Statele Unite


    Reteta postata pe: 13 martie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anon ymous (Bucatar sef)   
Specific:  

Statele Unite


Reteta postata pe: 13 martie 2006

Ingrediente
aluat: 150g faina, 100g unt, 50g zahar pudra, semintele de la un baton de vanilie, coaja de la o lamaie, un varf de cutit de sare, asa, de om zgarcit, , crema de ciocolata: 200g frisca, 200g ciocolata amaruie, cu concentratie mare de cacao si zahar putin, 100g unt, semintele de la jumatate de baton de vanilie, , ananas: cam 400g de ananas, un paharel de coniac de buna calitate, bine aromat, zahar dupa gust, , frisca: frisca de lapte, pe cat posibil mai groasa, zahar dupa gust, cam o lingura bine umpluta pt. fiecare cosulet

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Se framanta mai intai untul cu sarea, aromele si zaharul pana se omogenizeaza, pe urma se adauga si faina si se framanta teminic. Se iau niste forme micute de tabla, se ung cu unt si se tapeteaza cu faina. Se intind rondele de aluat care se potrivesc pe peretii formelor. Cantitatea de aluat, in functie de marimea formelor, ar trebui sa ajunga pt. 12-16 forme cu diametrul fundului de cca. 3 cm. Se coc partial la 200 grade, vreme de 10 - 15 minute - cat sa se intareasca putin dar sa nu fie copt aluatul.

Se topeste pe baie de aburi la foc cat de mic frisca, ciocolata si untul, cu grija, sa nu se incalzeasca prea tare - se zahariseste ciocolata altfel. Se amesteca cu semintele de vanilie. Se umplu cupele de aluat (fara sa fie scoase din forme) cu amestec, si se mai coc tot la 200 grade inca vreo 20 de minute - cat mai e nevoie ca sa se coaca aluatul pana la capat, nu mai mult. Se lasa sa se raceasca formele pana sa le poti tine in mana. Se scot cosuletele si se pun la racit.

Ananasul se taia cubulete mici, si se pune la fiert cu zaharul intr-o cratita cat de larga. La cata zeama lasa, nu e nevoie de apa. Se fierbe pana mai scade zeama, cand s-a inmuiat doar o idee ananasul si s-a dus din zeama cat daca-l lasi sa se raceasca sa se inchege in loc sa curga, se adauga un paharel de coniac bun. Se mai lasa putin pe foc sa se evapore parte din coniac, dar nu mult, ca se pierde toata aroma coniacului. Se ia si se pune la rece, sa se inchege.

Cand s-au inchegat si racit toate, se scot, se umple scobitura care a ramas in crema de ciocolata in urma coptului cu ananas, deasupra se pune frisca cat sa fie caciula peste tot ananasul pana la marginile aluatului, se rade grob ceva ciocolata amaruie tot din aia cu concentratie mare de cacao si putin zahar, si e bun de mancat.

Iese foarte bun, foarte aromat, numa\' ca atentie la zahar, io am facut initial dupa reteta originala si a iesit groaznic de ducle.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu ciocolata, ananas si frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Galuste de branza dulce

Galuste de branza dulce

Cele 500 gr branza se pun intr-un bol, se adauga cele 2 oua, sarea, lingura de zahar, grisul si coaja

24 voturi    9 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Briose cu fructe de padure

Briose cu fructe de padure

Am separat galbenusurile de albusuri. Albusurile le-am batut cu mixerul si treptat am adaugat zaharul

1 vot    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • aluat: 150g faina
  • 100g unt
  • 50g zahar pudra
  • semintele de la un baton de vanilie
  • coaja de la o lamaie
  • un varf de cutit de sare
  • asa
  • de om zgarcit
  • crema de ciocolata: 200g frisca
  • 200g ciocolata amaruie
  • cu concentratie mare de cacao si zahar putin
  • 100g unt
  • semintele de la jumatate de baton de vanilie
  • ananas: cam 400g de ananas
  • un paharel de coniac de buna calitate
  • bine aromat
  • zahar dupa gust
  • frisca: frisca de lapte
  • pe cat posibil mai groasa
  • zahar dupa gust
  • cam o lingura bine umpluta pt. fiecare cosulet

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Ochi de păun