Se framanta mai intai untul cu sarea, aromele si zaharul pana se omogenizeaza, pe urma se adauga si faina si se framanta teminic. Se iau niste forme micute de tabla, se ung cu unt si se tapeteaza cu faina. Se intind rondele de aluat care se potrivesc pe peretii formelor. Cantitatea de aluat, in functie de marimea formelor, ar trebui sa ajunga pt. 12-16 forme cu diametrul fundului de cca. 3 cm. Se coc partial la 200 grade, vreme de 10 - 15 minute - cat sa se intareasca putin dar sa nu fie copt aluatul.
Se topeste pe baie de aburi la foc cat de mic frisca, ciocolata si untul, cu grija, sa nu se incalzeasca prea tare - se zahariseste ciocolata altfel. Se amesteca cu semintele de vanilie. Se umplu cupele de aluat (fara sa fie scoase din forme) cu amestec, si se mai coc tot la 200 grade inca vreo 20 de minute - cat mai e nevoie ca sa se coaca aluatul pana la capat, nu mai mult. Se lasa sa se raceasca formele pana sa le poti tine in mana. Se scot cosuletele si se pun la racit.
Ananasul se taia cubulete mici, si se pune la fiert cu zaharul intr-o cratita cat de larga. La cata zeama lasa, nu e nevoie de apa. Se fierbe pana mai scade zeama, cand s-a inmuiat doar o idee ananasul si s-a dus din zeama cat daca-l lasi sa se raceasca sa se inchege in loc sa curga, se adauga un paharel de coniac bun. Se mai lasa putin pe foc sa se evapore parte din coniac, dar nu mult, ca se pierde toata aroma coniacului. Se ia si se pune la rece, sa se inchege.
Cand s-au inchegat si racit toate, se scot, se umple scobitura care a ramas in crema de ciocolata in urma coptului cu ananas, deasupra se pune frisca cat sa fie caciula peste tot ananasul pana la marginile aluatului, se rade grob ceva ciocolata amaruie tot din aia cu concentratie mare de cacao si putin zahar, si e bun de mancat.
Iese foarte bun, foarte aromat, numa\' ca atentie la zahar, io am facut initial dupa reteta originala si a iesit groaznic de ducle.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii