autor:

maria mihalache

» » Dulciuri diverse

Desert cu mere si gem de cirese

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 ianuarie 2010

Ingrediente
-1 pachet aluat foietaj, -1 kg mere, -1 borcan gem de cirese, -scortisoara, -zahar, -10 nuci, -1 ou, -esenta de migdale, -susan, -faina, -ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Merele se spala,se taie dupa bunul plac al fiecaruia fie in rondele,fasii sau cubulete( eu am ales variant fasii),se indeparteaza cotoarele.Se pun intr-un vas,se toarna apa peste ele cat sa le acopere ,se adauga 2 linguri de zahar si putina scortisoara.Se lasa la fiert circa 3-4 min.Se ia de pe foc,se scurg de apa,se lasa sa se racoreasca si apoi se amesteca usor cu gemul , nuca taiata marunt , 1 lingura de zahar si esenta de migdale.
Separat, intr-o forma de tort ,tapetata cu putin ulei si putina fainase aseaza aluatul,ridicandu-l pe margini(trebuie sa avem in vedere sa pastram ceva aluat pentru grilaj).Se inteapa aluatul cu o furculita si apoi se toarna compozitia de mai sus.Din restul de aluat se modeleaza suluri subtiri care se aseaza deasupra sub forma de gratar.Se bate un ou cu care se unge gratarul si se da desertul la cuptor pana cand se rumeneste.Se lasa sa se raceasca si apoi se poate taia.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu mere si gem de cirese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu caise

Tarta cu caise

Preparare aluat: Se amesteca faina cu zaharul si sarea intr-un castron si se pune untul rece taiat

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Mini croissante cu ciocolata

Mini croissante cu ciocolata

Mai intai scoatem aluatul din congelator si-l lasam la dezghetat la temperatura camerei. Ciocolata

2 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    maria mihalache , 28 ianuarie 2010

    Asa este Valentina.......este bun,bun.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

    Hmmm,ce bunatate...

  • Fara foto

    maria mihalache , 27 ianuarie 2010

    Carmen, sarumana,multumesc!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      O bunatate,felicitari ai votul meu Medi,de cate ori trec pe aici.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      Lenutica, cred ca cei mai incantati vor fi copii.Te pup!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

      Medi, o sa fac si eu, ma tenteaza!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Mari, cu draga placere ti-as da dar nu mai am ,s-a mancat demult. Myra,intradevar e buna. Lumi, se poate folosi si altfel de gem .........eu pe asta l-am avut in casa. Multumesc tuturor de aprecieri.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

      Mari, din pacate s-a mancat demult. Myra, intradevar este buna. Lumi cu amestecurile se poate jongla............se poate pune si alt fel de gem............eu pe asta l-am avut atunci in casa.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2010

      arata foarte bine si combinatia e faina!

    • Fara foto

      maria mihalache , 16 ianuarie 2010

      Mari, oi vrea tu dar din pacate s-a terminat demult..........la urmatoarea portie te tin minte. Myra,multam de aprecieri.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2010

      Foarte buna,arata super.....

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2010

      Mari, degeaba vrei ca nu mai am.Dar promit ca atunci cand voi mai face sa pastrez o sectiune pentru tine.Pup

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2010

      Veau si eu, vreau si eu! E foarte frumoasa! Vezi sieu sunt cersatoare!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

      Diana, intradevar este buna si asa cum spune si Cely este usor de facut.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      Ce bine arata. Usor de facut.

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      foarte buna aceasta tarta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • -1 pachet aluat foietaj
  • -1 kg mere
  • -1 borcan gem de cirese
  • -scortisoara
  • -zahar
  • -10 nuci
  • -1 ou
  • -esenta de migdale
  • -susan
  • -faina
  • -ulei

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

4 voturi    17 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

24 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci

maria mihalache

Asa este Valentina.......este bun,bun.

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Chec cu ciocolata si menta