Merele se spala,se taie dupa bunul plac al fiecaruia fie in rondele,fasii sau cubulete( eu am ales variant fasii),se indeparteaza cotoarele.Se pun intr-un vas,se toarna apa peste ele cat sa le acopere ,se adauga 2 linguri de zahar si putina scortisoara.Se lasa la fiert circa 3-4 min.Se ia de pe foc,se scurg de apa,se lasa sa se racoreasca si apoi se amesteca usor cu gemul , nuca taiata marunt , 1 lingura de zahar si esenta de migdale.
Separat, intr-o forma de tort ,tapetata cu putin ulei si putina fainase aseaza aluatul,ridicandu-l pe margini(trebuie sa avem in vedere sa pastram ceva aluat pentru grilaj).Se inteapa aluatul cu o furculita si apoi se toarna compozitia de mai sus.Din restul de aluat se modeleaza suluri subtiri care se aseaza deasupra sub forma de gratar.Se bate un ou cu care se unge gratarul si se da desertul la cuptor pana cand se rumeneste.Se lasa sa se raceasca si apoi se poate taia.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii