autor:

alina

» » Dulciuri diverse

Desert cu piersici

Autor: alina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 noiembrie 2013

Ingrediente
500 g foietaj, 1 lingurita scortisoara, 3 linguri gem de caise, 2 linguri nuca de cocos, piersici sau caise din compot

Dificultate: Medie Timp: 40 min

9 voturi

Mod de preparare

Piersicile le punem la scurs, dupa ce s-au scurs le presaram cu scortisoara.
Foaia de aluat se taie in dreptunghiuri egale.(eu am gasit aluat gata taiat)
Crestam aluatul in interior la 1 cm de margine.
Gemul de caise il amestecam cu o lingurita de apa calduta, ungem chenarul interior cu gem si presaram nuca de cocos, apoi asezam piersicile taiate in patru sau felii si le ungem cu gem de caise.
Dreptunghiurile le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introducem tava in cuptorul incins 20-30 de minute. Dupa ce s-au racorit le presaram cu zahar.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Desert cu iaurt , piersici şi ananas

Desert cu iaurt , piersici şi ananas

Piersicile se spală bine şi se decojesc,după care se taie felii şi se aşează pe fundul unui

48 voturi    18 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Pasca cu branza,crema de smantana si bezea

Pasca cu branza,crema de smantana si bezea

Intai de toate operatiunile, cu o seara inainte pregatiti smantana pentru crema. Intr-un bol puneti

1 vot    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lacramioara Jorda , 08 iunie 2014

    Fructe asezate pe aluat franzuzesc sint o specialitate spaniola ,aceste tarte pe care ei pun un sos de vanilie si apoi diverse fructe taiate,piersici,anans,portocale,stuguri,pere,pepene le ung cu gelatina transparenta le pun in cuptor 2o-25 minute si sint gata sint foarte delicioase.Am primit reteta dintr-un restaurant a carui propietari mi-au devenit buni prieteni din Salou-Catalania.

  • alina

    alina (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2013

    eu l-am crestat ca sa respect distanta de 1 cm pe care trebuia sa o las pe margine!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2013

    tare bine arata...

    • Fara foto

      Mariana Simionescu , 04 noiembrie 2013

      Chiar e fain asta ! Dulce-acrisor, numai bun :)

    • Fara foto

      ana , 04 noiembrie 2013

      de ce trebuie foietajul crestat?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

40 min

9 voturi

Ingrediente

  • 500 g foietaj
  • 1 lingurita scortisoara
  • 3 linguri gem de caise
  • 2 linguri nuca de cocos
  • piersici sau caise din compot

Raporteaza reteta

Retete
de alina
Pui picant cu legume

Pui picant cu legume

Pieptul de pui il taiem cubulete, ceapa si ardeiul rosu le taiem bucati mari, morcovii le taiem rondele,

5 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Desert cu banane si ciocolata (fara coacere)

Desert cu banane si ciocolata (fara coacere)

Biscutii ii pisam bine, adaugam untul si amestecam pana se uniformizeaza. Amestecul pe care l-am

13 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Prajitura "Ducesa"

Prajitura "Ducesa"

Foile: Intr-un bol amestecam untul moale cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Apoi in

19 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri

alina (Chef de cuisine)

eu l-am crestat ca sa respect distanta de 1 cm pe care trebuia sa o las pe margine!

Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Trandafiri din uscatele Trandafiri din uscatele

Untul se freaca cu faina intre palme sa se disperseze bine, fara sa ramana bucatele mici de unt. Apoi se adauga galbenusurile, smantana,

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Dulceaţă de caise cu fructoză