Desert cu spuma de capsuni

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Desert cu spuma de capsuni

Ingrediente

  • -100 grame piscoturi de sampanie
  • -400 grame capsuni
  • -150 grame zahar pudra
  • -200 ml frisca lichida
  • -coaja rasa de la o lamie
  • -2 linguri suc de lamaie
  • -1 lingura esenta de vanilie
  • -coaja rasa si sucul de la o portocala
  • -frunza de menta verde pentru decor

Mod de preparare

Se bate frisca cu zaharul pudra la inceput la viteza moderata si apoi la viteza mare; se adauga coaja rasa de lamaie si portocal, sucul de lamie si vanilia; se lasa la rece pana pregatim capsunile.

Capsunile se spala, se curata de codite si se taie in sferturi, pastrand cateva pentru decor.

Se mixeaza pana obtinem un piureu.

Se adauga piureul de capsuni la crema de frisca si se amesteca folosind blenderul la viteza cea mai mica.

Se inmoaie cate un piscot de sampanie rupt in bucatele( cate unul pentru fiecare cupa) in suc de portocale si se aseaza pe baza cupelor.

Se aseaza in fiecare cupa cate un piscot intreg si se toarna spuma de capsuni.

Se decoreaza cu capsuni si frunze de menta verde.

Pofta buna!

Reteta pentru crema de capsuni am gasit-o pe acest blog:

http://cucina.jugariu.ro/2011/05/12/reteta-de-mousse-de-capsuni/

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Castraveti murati la soare

Castraveti murati la soare

Reteta de castraveti murati la soare. Castraveti murati de vara, reteta simpla si delicioasa.

Castraveti murati la soare
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine