Desert cu spuma de capsuni

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Desert cu spuma de capsuni

Ingrediente

  • -100 grame piscoturi de sampanie
  • -400 grame capsuni
  • -150 grame zahar pudra
  • -200 ml frisca lichida
  • -coaja rasa de la o lamie
  • -2 linguri suc de lamaie
  • -1 lingura esenta de vanilie
  • -coaja rasa si sucul de la o portocala
  • -frunza de menta verde pentru decor

Mod de preparare

Se bate frisca cu zaharul pudra la inceput la viteza moderata si apoi la viteza mare; se adauga coaja rasa de lamaie si portocal, sucul de lamie si vanilia; se lasa la rece pana pregatim capsunile.

Capsunile se spala, se curata de codite si se taie in sferturi, pastrand cateva pentru decor.

Se mixeaza pana obtinem un piureu.

Se adauga piureul de capsuni la crema de frisca si se amesteca folosind blenderul la viteza cea mai mica.

Se inmoaie cate un piscot de sampanie rupt in bucatele( cate unul pentru fiecare cupa) in suc de portocale si se aseaza pe baza cupelor.

Se aseaza in fiecare cupa cate un piscot intreg si se toarna spuma de capsuni.

Se decoreaza cu capsuni si frunze de menta verde.

Pofta buna!

Reteta pentru crema de capsuni am gasit-o pe acest blog:

http://cucina.jugariu.ro/2011/05/12/reteta-de-mousse-de-capsuni/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise