autor:

» » Dulciuri diverse

Desert cu spuma de cirese

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 iunie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 iunie 2013

Ingrediente
15 piscoturi, 200 ml frisca lichida, 2 linguri mascarpone, 200 gr cirese, 1 lingura zahar pudra, 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie, 1 lingurita esenta vanilie, 1 ceasca cafea preparata

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

6 voturi

Mod de preparare

Spalam ciresele si le lasam sa se scurga de apa.
Scoatem samburii cam la 120 de grame, le punem in bleder si le facem piure.
Frisca rece o mixam pana devine spuma.
Adaugam mascarponele, zaharul pudra si mixam la viteza mica.
Aromatizam cu esenta de vanilie si zaharul cu pastai de vanilie.
La final incorporam piureul de cirese cu ajutorul unei linguri.
Pregatim 6 cupe si incepem montarea desertului: rupem 6 piscoturi pe jumatate, le trecem prin cafea (care trebuie sa fie rece) si asezam cate doua bucati in cupe.
Dam drumul si la 2-3 cirese intregi, apoi punem un strat de crema. Asezam iar piscoturi trecute prin cafea, de data aceasta 3 bucati si iar crema.
Decoram cu cirese si dam cupele la frigider pentru circa 30 de minute.
Mmmm deliciu...Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu spuma de cirese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

6 voturi

Ingrediente

  • 15 piscoturi
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri mascarpone
  • 200 gr cirese
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1 ceasca cafea preparata

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    7 comentarii
45 min
Retete de post
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Clatite Americane