Se amesteca intr-o cana laptele cu laptele praf de cocos.
Se prepara primul jeleu astfel: intr-un bol se pune praful de jeleu si se adauga 1 cana si ¼ de apa fierbite.Se amesteca bine pana se omogenizeaza si se pune in forma Bundt.
Se da la frigider pana se intareste bine.
Se prepara urmatoarele jeleuri la fel dar se adauga in plus la fiecare si ¼ de cana de lapte rece.
Se adauga straturi concentrice de jeleu, alternand aromele( si implicit culorile) de jeleu; se asteapta de fiecare data sa se intareasca bine stratul de jeleu inainte de a turna stratul urmator.
Inainte de servire se scoate forma Bundt din frigider si se apasa usor cu degetul marginile si mijlocul jeleului.
Intr-un bol mare se pune apa fierbinte si se introduce pentru cateva secunde vasul Bundt , pentru a usura dezlipirea jeleului de pe pereti.
Se rastoarna pe platoul de servire.
Se foloseste jeleul care dupa dizolvare se pune imediat la frigider, deoarece exista si jeleu care se lasa sa se raceasca si abia apoi se pune la frigider.
Instructiunile de preparare a jeleului specifica dizolvarea in 2 cani de apa fierbinte; la aceasta reteta se folosesc doar o cana si ¼ de apa . pentru a ramane mai consistent.
Se pot pune si mai multe straturi de jeleu; aceste cantitati sunt pentru o forma Bundt cu diametrul de 26cm.
Pofta buna!
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii