autor:

Mihaela11

» » Dulciuri diverse

Desert"Curcubeu" de jeleu

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 ianuarie 2012

Ingrediente
O alta reteta din “Bucataria lui Manal”( Manal Al Alem) care este foarte usor de executat si foarte aspectuoasa pentru copii., http://www.manalonline.com/recipe.php?c_action=recipe&rec_id=536, , Singurul “minus” ar fi timpul lung de preparare, deoarece straturile alternative de jeleu trebuie lasate sa se inchege la frigider cel putin 45 de minute fiecare., Avem nevoie de :, -1 cana de lapte(235 ml), -3 linguri de lapte praf de cocos, -6 si ¼ cani de apa fierbinte, -5 pachete de jeleu cu arome diferite, -o forma Bundt de prajitura

Dificultate: Redusa Timp: 4h

12 voturi

Mod de preparare

Se amesteca intr-o cana laptele cu laptele praf de cocos.
Se prepara primul jeleu astfel: intr-un bol se pune praful de jeleu si se adauga 1 cana si ¼ de apa fierbite.Se amesteca bine pana se omogenizeaza si se pune in forma Bundt.
Se da la frigider pana se intareste bine.
Se prepara urmatoarele jeleuri la fel dar se adauga in plus la fiecare si ¼ de cana de lapte rece.
Se adauga straturi concentrice de jeleu, alternand aromele( si implicit culorile) de jeleu; se asteapta de fiecare data sa se intareasca bine stratul de jeleu inainte de a turna stratul urmator.
Inainte de servire se scoate forma Bundt din frigider si se apasa usor cu degetul marginile si mijlocul jeleului.
Intr-un bol mare se pune apa fierbinte si se introduce pentru cateva secunde vasul Bundt , pentru a usura dezlipirea jeleului de pe pereti.
Se rastoarna pe platoul de servire.
Se foloseste jeleul care dupa dizolvare se pune imediat la frigider, deoarece exista si jeleu care se lasa sa se raceasca si abia apoi se pune la frigider.
Instructiunile de preparare a jeleului specifica dizolvarea in 2 cani de apa fierbinte; la aceasta reteta se folosesc doar o cana si ¼ de apa . pentru a ramane mai consistent.
Se pot pune si mai multe straturi de jeleu; aceste cantitati sunt pentru o forma Bundt cu diametrul de 26cm.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert"Curcubeu" de jeleu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Desert la pahar cu ciocolata si jeleu de capsuni

Desert la pahar cu ciocolata si jeleu de capsuni

Amestecam frisca lichida cu Green sugar si punem pe foc intr-un vas cu fundul mai gros si lasam sa

4 voturi    4 comentarii
50 min
Delicii de post de la bloggeri
Gogoase

Gogoase

Se poate face un aluat cu robotul de bucatarie sau de mina. Intr-un vas punem drojdia cu zaharul

21 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Virgil-liliana Pirvu , 22 noiembrie 2014

    super delicios si ce bine arata!!!!!!!!

  • Fara foto

    Eleonora Catanoiu , 10 octombrie 2014

    super

  • Adelina.Cristina

    Adelina.Cristina (Chef de cuisine) , 13 martie 2012

    Cat de bine arata si ce gustos trebuie sa fie !!! Felicitari, am sa incerc si eu reteta in cel mai scurt timp. Multumim !!!

    • Marian

      Marian (Chef de cuisine) , 08 februarie 2012

      salivez numai cand vad poza!

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2012

      Minunata idee de a pregati jeleu de cite ori am facut le-am servit in farfurioare dar nu m-am gindit la budinca.

    • bubulina

      bubulina (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2012

      Super efect **** Jos palaria mihaela! Felicitari din toata inima se vede ca esti pasionata de bucatarie!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2012

      intradevar o "explozie de culori" delicate si dulci...Felicitari !

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2012

      SUPER fain arata ! De efect !!! Si cu boabe de rodie si capsuni linga...e o adevarata nebunie !!! Minunat ...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2012

      Draga Ade, laptele praf de cocos este doar pentru aroma; se ppoate folosii si lapte de ccocos concentrat sau se poate renunta la el. O seara buna!

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2012

      Ce frumos arată! Îmi plac gelatinele cu fructe, dar nu ştiu de unde să iau lapte praf de cocos!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

4h

12 voturi

Ingrediente

  • O alta reteta din “Bucataria lui Manal”( Manal Al Alem) care este foarte usor de executat si foarte aspectuoasa pentru copii.
  • http://www.manalonline.com/recipe.php?c_action=recipe&rec_id=536
  • Singurul “minus” ar fi timpul lung de preparare
  • deoarece straturile alternative de jeleu trebuie lasate sa se inchege la frigider cel putin 45 de minute fiecare.
  • Avem nevoie de :
  • -1 cana de lapte(235 ml)
  • -3 linguri de lapte praf de cocos
  • -6 si ¼ cani de apa fierbinte
  • -5 pachete de jeleu cu arome diferite
  • -o forma Bundt de prajitura

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Adelina.Cristina (Chef de cuisine)

Cat de bine arata si ce gustos trebuie sa fie !!! Felicitari, am sa incerc si eu reteta in cel mai scurt timp. Multumim !!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de pepene galben cu caise