autor:

Mimo

» » , , Dulciuri diverse, Retete de post, Retete vegetariene

Desert delicios - grâu fiert

Autor: Mimo (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mimo (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 februarie 2011

Ingrediente
- 2 căni grâu, - 3-4 linguri miere, - 50 grame nuci tocate/măcinate, - 2-3 linguri seminţe de susan, - 2-3 linguri nucă de cocos, - 2-3 linguri seminţe de floarea soarelui tocate, - 1 lingură seminţe de in măcinate, - 2-3 linguri stafide

Dificultate: Medie Timp: 2h 15 min

18 voturi

Mod de preparare

Grâul se alege foarte bine, se spală în mai multe ape şi se fierbe aproximativ 2 ore. Când boabele de grâu s-au inmuiat bine se scurge de apă, se spală cu apă rece, se strecoară şi se pune într-un bol. Se adaugă toate ingredientele de mai sus li se amestecă bine. Se poate zdrobi puţin cu furculiţa ca să fie mai omogen.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert delicios - grâu fiert" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Cartofi dulci umpluti, copti de doua ori

Cartofi dulci umpluti, copti de doua ori

1. Se incinge cuptorul la 175C.Se strapunge fiecare cartof de doua ori, cu varful unui cutit. 2. Se

3 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Retete vegetariene
Sufleu de morcovi cu dovlecel

Sufleu de morcovi cu dovlecel

1. Se incinge cuptorul la 200ᵒC.Se ung cu putin ulei vase mici termorezistente a cate 300ml, sau

5 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    nastase maria , 08 iulie 2016

    E foarte bun hranitor si sanatos

  • Fara foto

    Adrian , 13 iulie 2015

    Câtă apa bag?

  • gratziela

    gratziela (Chef de cuisine) , 13 februarie 2011

    Este delicios! Eu am fost nevoita sa invat sa gatesc acest fel de desert (eu asa il consider), dar acum il prepar cu multa placere si tot cu atata placere il si mananc!

    • Mimo

      Mimo (Chef de cuisine) , 12 februarie 2011

      Lia, la noi in Ardeal (adica la granita dintre Banat si Ardeal) se face de Sf. Toader coliva. Fiecare loc cu obiceiul lui. E clar ca ar trebui sa mancam mai des grau fiert ca e foarte sanatos!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 12 februarie 2011

      Foarte sanatos.

    • Mimo

      Mimo (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

      Mihaela, bebe meu are 8 dinti si mananc singur un bol intreb de grau fiert :)

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

      Delicios!***** In tarile arabe se presara cu fenicol macinat si bomboane colorate si se serveste musafirilor cand ii iese bebelusului primul dinte; fiecare loc cu obiceiurile lui. De asemenea crestinii arabi o prepara de Sf Barbara.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

      Tare mult imi place graul fiert, iar aici in Banat este obiceul ca la mormantari sa se faca coliva...si intotdeauna o savurez cu mare placere.*****

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

      Se apropie postul, bună şi sănătoasă.

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

      trebuie sa fac si eu...tare buna! Felicitari *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 15 min

18 voturi

Ingrediente

  • - 2 căni grâu
  • - 3-4 linguri miere
  • - 50 grame nuci tocate/măcinate
  • - 2-3 linguri seminţe de susan
  • - 2-3 linguri nucă de cocos
  • - 2-3 linguri seminţe de floarea soarelui tocate
  • - 1 lingură seminţe de in măcinate
  • - 2-3 linguri stafide

Raporteaza reteta

Retete
de Mimo
Chiftele de năut

Chiftele de năut

Prepararea e foarte simplă. Se amestecă toate ingredientele - morcovii, dovlecelul şi ardeiul

16 voturi    2 comentarii
1h
Retete vegetariene
Dovlecei şi ardei umpluţi cu orez şi legume

Dovlecei şi ardei umpluţi cu orez şi legume

Pentru început se fierbe orezul, nu de tot, ci doar până ce se înmoaie puţin. Se curăţă

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene
Rulouri pizza

Rulouri pizza

Drojdia se pregăteşte în 1/2 cană lapte puţin încălzit, apoi se adaugă într-un vas peste

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Retete vegetariene

nastase maria

E foarte bun hranitor si sanatos

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi

Imam bayildi are origini turcesti, dar este astazi un aperitiv intalnit nu numai in zona Turciei, ci si in intregul Orient Mijlociu

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Gnocchi din cartofi mov, cu ghebe sotate si cipsuri Gnocchi din cartofi mov, cu ghebe sotate si cipsuri

Pentru aluat: se spala bine cartofii cu tot cu coaja. Se fierb in steamer pana patrunde o furculita cu usurinta in ei. Se curata de

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Dovlecei pane