Se pune gelatina la înmuiat cu 400 ml de apă(15 minute cel puţin). Se pun stafidele cu romul să-l absoarbă.Se desfac sâmburii de rodie, se curăţă şi se taie cubuleţe portocalele.
Se zdrobeşte brânza cu furculiţa să nu aibă cocoloaşe. Se amestecă brânza cu fructele, stafidele, smântâna, îndulcitorul, iaurtul(adică tot, exceptând gelatina).
Se pune gelatina pe foc foarte mic şi se amestecă cu telul permanent până da un clocot. Se ia de pe foc şi se pune la rece(eu am pus-o în geamul deschis, că acum e frig). Când se mai răcoreşte, se amestecă gelatina cu restul şi se toarnă în formele dorite.
Se ornează cu dulceaţă roşie, de preferinţă. Se întăreşte când se răceşte. E un desert uşor şi răcoros, care poate fi servit copiilor, bolnavilor de diabet şi tuturor care se preocupă să manânce sănătos. Îndulcitorul se poate înlocui cu miere pentru cine poate consuma.
Poate fi pusă crema asta şi peste un blat sau peste pişcoturi.
De data asta, am făcut mai multe poze, că, de obicei, uit!
Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituriGateste rapid ficatei de pui cu ceapa si ciuperci, fragezi si aromati! Reteta simpla, perfecta pentru un pranz gustos sau o...
Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii