Desert dietetic

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Desert dietetic

Ingrediente

  • 750 g de brânză de vaci
  • 1 rodie
  • 3 portocale
  • 1 pumn de stafide
  • 3 plicuri de gelatină alimentară
  • 1 lingură de rom
  • 1 linguriţă coajă de lămâie
  • 2 linguri de îndulcitor pudră
  • 2 linguri de smântână groasă
  • 4 linguri de iaurt gros
  • dulceaţă pentru decor

Mod de preparare

Se pune gelatina la înmuiat cu 400 ml de apă(15 minute cel puţin). Se pun stafidele cu romul să-l absoarbă.Se desfac sâmburii de rodie, se curăţă şi se taie cubuleţe portocalele.

Se zdrobeşte brânza cu furculiţa să nu aibă cocoloaşe. Se amestecă brânza cu fructele, stafidele, smântâna, îndulcitorul, iaurtul(adică tot, exceptând gelatina).

Se pune gelatina pe foc foarte mic şi se amestecă cu telul permanent până da un clocot. Se ia de pe foc şi se pune la rece(eu am pus-o în geamul deschis, că acum e frig). Când se mai răcoreşte, se amestecă gelatina cu restul şi se toarnă în formele dorite.

Se ornează cu dulceaţă roşie, de preferinţă. Se întăreşte când se răceşte. E un desert uşor şi răcoros, care poate fi servit copiilor, bolnavilor de diabet şi tuturor care se preocupă să manânce sănătos. Îndulcitorul se poate înlocui cu miere pentru cine poate consuma.

Poate fi pusă crema asta şi peste un blat sau peste pişcoturi.

De data asta, am făcut mai multe poze, că, de obicei, uit!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise