autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Desert rece cu ananas

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 august 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 august 2013

Ingrediente
200 ml frisca lichida, 250-300 gr ananas bucati, 100 gr pepene galben, 2-3 linguri zahar pudra, 1 lingurita extract de vanilie, 1 lingurita rasa praf de anason, 1 lingura coaja rasa de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

0 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol punem ananasul scurs de zeama, coaja de lamaie si cu mixerul vertical pregatim un piure.
Frisca lichida, rece, o mixam pana devine spuma, apoi adaugam zaharul pudra, extractul de vanilie si le incorporam usor.
Pregatim 2 cupe si aranjam desertul.
Punem cate 3-4 lingurite de frisca lichida, o nivelam si presaram praf de anason.
Peste venim cu un strat de piure de ananas si dam cupele la congelator pentru 10-15 minute.
Pepenele galben il punem in blender, il facem piure si pe el
Il incorporam peste frisca ramasa, apoi scoatem cupele si il turnam peste stratul de ananas.
Dam iarasi la congelator cat sa se raceasca si sa se inchege bine dar sa nu inghete.
Decoram cu ananas stelat, felii de caise si servim.
Este un desert de vara plin de savoare si racoros!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rece cu ananas" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
MELCISORI CU LAPTE

MELCISORI CU LAPTE

Fierbem melcisorii in apa si cand sunt fierti ii punem in oala cu cei 2 litri de lapte si adaugam

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Clatite cu brinza dulce si smintina, la cuptor

Clatite cu brinza dulce si smintina, la cuptor

Clatitele se fac dupa metoda obisnuita. Intre timp preparam crema de brinza la care adaugam si stafidele

92 voturi    23 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria Melinda Szucs , 03 octombrie 2013

    Ce bun ar fii :( Da nu are cine sa imi faca :( Numa daca nu il voi face eu candva

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 19 august 2013

    Mihaela, Dan va multumesc foarte mult pentru apreciere!

  • Fara foto

    CHEF DAN , 18 august 2013

    O realizare de exceptie,cu o naturalete deosebita ,care trebuie neaparat incercata....

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 17 august 2013

      Foarte aromat si apetisant!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

35 min

0 voturi

Ingrediente

  • 200 ml frisca lichida
  • 250-300 gr ananas bucati
  • 100 gr pepene galben
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 lingurita rasa praf de anason
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Mihaela, Dan va multumesc foarte mult pentru apreciere!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Baclava