autor:

Sidy

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Desert rustic -MALAI DULCE

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 octombrie 2009

Ingrediente
Reteta este luata de pe blogul lui Adi Hadean., , 2 cani malai fin- nu grisat, 1 cana gris, 1 cana faina, 1 praf de copt, 1 zahar vanilat, 1oo ml ulei, 1 cana iaurt(sana), 1 cana lapte dulce, 1 cana zahar, 3 oua, eu am mai adaugat:, scortisoara, coaja rasa de la o lamaie, 100 g stafide

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

29 voturi

Mod de preparare

Stafidele se tin in apa cu esenta de rom macar 1 ora la inmuiat.Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat bine spume iar galbenusurile se amesteca cine de tot cu zaharul, zaharul vanilat si uleiul.Se adauga apoi toate celelalte ingrediente.La sfarsit se adauga albusurile spuma , incorporandu-le incet cu lingura cu miscari line de jos in sus.
Intr-o tava punem hartie de copt pe care o ungem cu putin unt si rasturnam compozitia prajiturii.
O dam la cuptorul dinainte incins pina face crusta aramie deasupra.
Prajitura lasa la racit si apoi se taie.
Sau asa fierbinte se rastoarna peste ea un sirop facut dintr-o cana cu apa , 3 linguri zahar care se lasa sa dea in clocot. Se adauga in sirop esenta de rom, dupa ce siropul a fiert.
Puteti alege varianta servirii prajiturii in ambele feluri , asa cum am facut si eu.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rustic -MALAI DULCE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
PRAJITURA CU MIGDALE SI PERE

PRAJITURA CU MIGDALE SI PERE

Migdalele macinate se amesteca cu zaharul si cu cele patru oua batute cu mixerul spuma, apoi se adauga

2 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Prăjitura Boema

Prăjitura Boema

Cele două linguri de zahăr se caramelizează uşor şi se stinge cu apa rece.Se lasă pe foc până

19 voturi    21 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • NADIA MARIA

    NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

    In sfarsit am gasit reteta asta ca o cautam de mult timp.In copilarie cand mergeam la bunici facea o matusa si imi placea tare mult dar nimeni nu a stiut sa-mi spuna cum se face. Merci mult Sidy.Ma gandeam eu ca tu trebuie sa sti reteta si nu m-am inselat.Pupici sau tzucaturi cum zici tu.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2009

    Interesanta reteta.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2009

    MMMMM CE POFTA IM ESTE DE MALAI!!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      Frumos mai arată! Nepoţelul tău e fericit cu aşa o bunică!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      Imi aminteste de copilarie,cand ma duceam la bunici.Se facea mai mult la praznice.Cred ca o sa incerc si eu reteta.Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

29 voturi

Ingrediente

  • Reteta este luata de pe blogul lui Adi Hadean.
  • 2 cani malai fin- nu grisat
  • 1 cana gris
  • 1 cana faina
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 1oo ml ulei
  • 1 cana iaurt(sana)
  • 1 cana lapte dulce
  • 1 cana zahar
  • 3 oua
  • eu am mai adaugat:
  • scortisoara
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 100 g stafide

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

NADIA MARIA (Chef de cuisine)

In sfarsit am gasit reteta asta ca o cautam de mult timp.In copilarie cand mergeam la bunici facea o matusa si imi placea tare mult dar nimeni nu a stiut sa-mi spuna cum se face. Merci mult Sidy.Ma gandeam eu ca tu trebuie sa sti reteta si nu m-am inselat.Pupici sau tzucaturi cum zici tu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Papanasi cu miere