Stafidele se tin in apa cu esenta de rom macar 1 ora la inmuiat.Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat bine spume iar galbenusurile se amesteca cine de tot cu zaharul, zaharul vanilat si uleiul.Se adauga apoi toate celelalte ingrediente.La sfarsit se adauga albusurile spuma , incorporandu-le incet cu lingura cu miscari line de jos in sus.
Intr-o tava punem hartie de copt pe care o ungem cu putin unt si rasturnam compozitia prajiturii.
O dam la cuptorul dinainte incins pina face crusta aramie deasupra.
Prajitura lasa la racit si apoi se taie.
Sau asa fierbinte se rastoarna peste ea un sirop facut dintr-o cana cu apa , 3 linguri zahar care se lasa sa dea in clocot. Se adauga in sirop esenta de rom, dupa ce siropul a fiert.
Puteti alege varianta servirii prajiturii in ambele feluri , asa cum am facut si eu.
Pofta mare !
Incanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...
Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasaCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii