Desert Trifle cu capsuni

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Desert Trifle cu capsuni

Ingrediente

  • 250 gr capsuni
  • 4 mere
  • 250 gr mascarpone
  • 200 ml smatana pt frisca
  • 150 gr biscuiti amaretti(15- 20 buc)
  • 2 lg zahar
  • 1/2 lamaie
  • 4 linguri mari miere
  • 1 plic zahar bourbon
  • 3-4 linguri lapte

Mod de preparare

Prima data curatam merele de coaja, indepartam cotorul, si apoi le taiem bucatele.Intr-o tigaie punem merele impreuna cu zaharul si 2 linguri de apa si o lingura de zeama de lamaie.

Lasam pana se inmoaie merele, atentie sa nu se arda, daca e nevoie mai adaugam 2 linguri de apa. Cand merele sunt gata nu trebuie sa fie apoase. Le lasam sa se raceasca. Batem frisca, mascarponele il amestecam cu ajutorul unui tel sau mixer cu mierea, restul de zeama de lamaie, coaja rasa de la lamaie si zaharul bourbon.

Adaugam laptele, trebuie sa aiba consistenta unei smantani groase, daca e nevoie mai adaugam 2-3 linguri lapte, apoi amestecam cu frisca. Capsunele le taiem in jumatate sau sferturi.Intr-o cupa mai mare punem 2 linguri mascarpone, apoi 4 biscuiti sfarmati, apoi jumatate din mere si capsuni, continuam din nou cu crema de mascarpone, apoi un strat de biscuiti sfarmati nu foarte marunt, fructele ramase, iar deasupra mascarpone si biscuiti.

Dam la frigider 1 ora, apoi servim. Enjoy!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana
Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Reteta de ciulama de pui cu ciuperci. Cum se prepara reteta de ciulama de pui cu ciuperci.

Ciulama de pui cu ciuperci