autor:

Vekas

» » Spume si creme dulci

Desert

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 august 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 august 2006

Ingrediente
(6portii):200gr. Madlene simple(din comert),600gr. compot de cirese, 500gr. crema de vanilie, 400gr. frisca lichida,1lingura de zahar brun, 75ml. visinatapentru crema de vanilie:2 budinci de vanilie si 500ml. lapte

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

3 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas adanc, de sticla , potrivit pentru acest desert, se aseaza madlenele sfaramate. Se scurge de zeama 1 borcan de compot de cirese si se pastreaza lichidul deoparte. Se scot samburii fructelor si se presara fructele peste Madlene.Se amesteca 75ml. suc de pe compot cu 75ml. visinata si se stropesc fructele din bol.Se prepara budinca de vanilie , respectandu-se instructiunile de pe plicuri.Se lasa sa se raceasca si se toarna peste fructe.Se bate frisca spuma si se toarna peste crema de budinca.Se netezeste suprafata si se presara zaharul brun. Se tine desertul la frigider timp de 2-3ore inaite de a-l servi.Este si mai bine daca se prepara desertul cu o seara inainte si se lasa peste noapte la rece,pentru ca stratul de Madlene sa absoarba complet lichidul cu alcool.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
IAURT DESERT

IAURT DESERT

Iaurtul se amesteca cu zahar pudra dupa gust si bucatele de fructe de sezon si se orneaza cu dulceata

5 voturi    2 comentarii
20 min
Spume si creme dulci
Desert la pahar - capsuni

Desert la pahar - capsuni

Ce faci cand ai cateva capsuni - dar nu prea multe cat sa te saturi, cativa biscuiti - dar nu prea

2 voturi    2 comentarii
5 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

3 voturi

Ingrediente

  • (6portii):200gr. Madlene simple(din comert),600gr. compot de cirese
  • 500gr. crema de vanilie
  • 400gr. frisca lichida,1lingura de zahar brun
  • 75ml. visinatapentru crema de vanilie:2 budinci de vanilie si 500ml. lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Jeleu din struguri Kis Mis Jeleu din struguri Kis Mis

Am curatat boabele de struguri, am indepartat coditele, apoi i-am trecut sub jet de apa rece. Am pus boabele de struguri la fiert cu

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Pasta de porumbe (poroambe) Pasta de porumbe (poroambe)

Bobitele de porumbe se curata de codite si se spala in mai multe ape reci. Se acopera cu apa si se fierb cca 15-20 minute de la primul

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Serbet de zmeura