autor:

Vekas

» » Spume si creme dulci

Desert

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 august 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 august 2006

Ingrediente
(6portii):200gr. Madlene simple(din comert),600gr. compot de cirese, 500gr. crema de vanilie, 400gr. frisca lichida,1lingura de zahar brun, 75ml. visinatapentru crema de vanilie:2 budinci de vanilie si 500ml. lapte

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

3 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas adanc, de sticla , potrivit pentru acest desert, se aseaza madlenele sfaramate. Se scurge de zeama 1 borcan de compot de cirese si se pastreaza lichidul deoparte. Se scot samburii fructelor si se presara fructele peste Madlene.Se amesteca 75ml. suc de pe compot cu 75ml. visinata si se stropesc fructele din bol.Se prepara budinca de vanilie , respectandu-se instructiunile de pe plicuri.Se lasa sa se raceasca si se toarna peste fructe.Se bate frisca spuma si se toarna peste crema de budinca.Se netezeste suprafata si se presara zaharul brun. Se tine desertul la frigider timp de 2-3ore inaite de a-l servi.Este si mai bine daca se prepara desertul cu o seara inainte si se lasa peste noapte la rece,pentru ca stratul de Madlene sa absoarba complet lichidul cu alcool.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Clatite cu branza (aperitiv sau desert)

Clatite cu branza (aperitiv sau desert)

Preparati aluatul de clatite astfel: puneti faina intr-un castron, ouale, putina sare, 3 linguri

12 voturi    3 comentarii
45 min
Aperitive cu brinza
Desert rapid la pahar

Desert rapid la pahar

In bolul de la mixer turnam smantana pentru frisca si o mixam aprox. 5 minute, adaugand pe rand in

4 voturi    1 comentariu
15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

3 voturi

Ingrediente

  • (6portii):200gr. Madlene simple(din comert),600gr. compot de cirese
  • 500gr. crema de vanilie
  • 400gr. frisca lichida,1lingura de zahar brun
  • 75ml. visinatapentru crema de vanilie:2 budinci de vanilie si 500ml. lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Panna cotta cu limoncello si jeleu de fructe de padure Panna cotta cu limoncello si jeleu de fructe de padure

Se pun 3 foi de gelatina la inmuiat in apa rece. Cand gelatina s-a inmuiat, se amesteca cu putina apa calda ca sa de dizolve complet. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Budinca de chia cu ananas caramelizat Budinca de chia cu ananas caramelizat

Se pune laptele la fiert. Cand laptele este fiert, se ia de pe foc si se amesteca cu smantana lichida, pasta de vanilie si trei linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Budinci
Mousse de Kiwi