autor:

valentina ionita

» » Conserve si muraturi

DIN CATEGORIA CONDIMENTE VERZI CONGELATE - LEUSTEAN VERDE

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 iunie 2009

Ingrediente
Leustean verde, pungi sau cutiute din material plastic

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

23 voturi

Mod de preparare

Multe mancaruri nici nu le putem imagina fara frunze de leustean, tarhon,patrunjel,marar ,telina,si de aceea avem la indemana cea mai buna si practica metoda,congelarea.Astfel,condimentele verzi isi pastreaza aromele si vitaminele si le avem la indemana toata iarna.

Bunica mea usca aceste condimente si mi-aduc cu drag aminte de acel miros placut de verdeata uscata...

Se curata crengutele subtiri de leustean dupa tulpinile groase ,se spala,se zvanta,apoi se fac buchetele si se ambaleaza in pungute sau cutiute din material plastic . Pungile se leaga bine sau se videaza cu aparatul de vidat si asa vom avea supite si ciorbite aromate toata iarna….
Daca ti-a placut reteta noastra "DIN CATEGORIA CONDIMENTE VERZI CONGELATE - LEUSTEAN VERDE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Salata asortate de iarna cu maioneza din mustar

Salata asortate de iarna cu maioneza din mustar

Otetul, apa, sarea, zaharul,mierea si piperul se fierb. Cand au dat un clocot se pun toate legumele,

110 voturi    40 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Zacusca de vinete si ciuperci

Zacusca de vinete si ciuperci

Se coc vinetele si ardeii capia pe tabla incinsa sau direct pe ochiul aragazului, apoi se curata

85 voturi    14 comentarii
4h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine):

    La fel pregatesc si eu verdeturile pentru iarna cu deosebirea ca eu le tai marunt si apoi le pun in pungi mici la congelator atat cat trebuie pentru o mancare.Iarna desfac punga si pun tot continutul in oala.

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010

    Va multumesc mult...

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

    Aveti dreptate...este metoda de conservare cea mai eficienta...singura problema cred ca este spatiul, pentru ca avem foarte multe de conservat pentru iarna.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Eu il pun taiat atat cat imi trebuie pentru o mancare.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

      Asa este isi pastreaza toate calitatile ...

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

      Cred ca asa se pastreaza cel mai bine,isi pastreaza aroma si este mereu verde.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Eu il tai marunt si il pun la congelator (in pungi).

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 23 august 2009

      Eu le usuc si acum pe unele din ele,cum ar fi leusteanul si tarhonul.Restul se gasesc in stare proaspata toata iarna,si le prefer asa.(partunjelul si marar).

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

      Si neu obisnuiesc sa congelez frunze aromate pt ciorbe.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Si pe vremea lui Ceausescu bagam la congelator,sunt foarte bune pentru iarna, pentru ca raman mereu proaspete.Eu am la frigider 3 cutii cu vaccum, in care se pastreaza foarte bine.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

23 voturi

Ingrediente

  • Leustean verde
  • pungi sau cutiute din material plastic

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Va multumesc mult...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    5 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

4 voturi    2 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Gem de struguri