DIN CATEGORIA FRUCTE CRUDE CONGELATE - PRUNE

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
DIN CATEGORIA FRUCTE CRUDE CONGELATE - PRUNE

Ingrediente

  • Ex. 2 kg prune
  • pungi sau cutii din material plastic

Mod de preparare

Pastrarea prin congelare a fructelor este cea mai sigura si mai sanatoasa decat oricare alt mod de conservare.

Se pot congela prune de culoare galben sau rosu intens, coapte,cu pulpa tare.

De exemplu prunele galbene variaza din punct de vedere al culorii intre galben si verde si sunt ideale pentru dulciuri, dar si pentru producerea lichiorurilor.

Prunele galbene nu se prea gasesc conservate,asa ca faceti o provizie din aceste fructe, congelandu-le si combinandu-le aroma cu cea a scortisoarei si a cuisoarelor .

Prunele se congeleaza jumatati sau sferturi fara samburi.Se spala,se zvanta,se scot samburii si se ambaleaza in pungi sau cutii din material plastic in cantitati care se consuma la o singura folosire.Putem prepara tarte, prajituri, compot,galuste...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti
Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon
Orez cu lapte

Orez cu lapte

Reteta de orez cu lapte. Orez cu lapte reteta simpla si rapida. Retete de deserturi cu orez. Retete rapide.

Orez cu lapte
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise