autor:

Fara foto

» » Prajituri

Dobos

Autor: scornelia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: scornelia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 iunie 2010

Ingrediente
Pentru foi:, -3 oua, -3 linguri miere de albina, -3 linguri ulei, -5 linguri zahar pudra, -o lingurita amoniac, -coaja de lamaie,, Pentru crema:, -250 gr smantana, -un pahar zahar(200 gr)zahar pudra, -4-5 linguri cacao, -esenta rom, -faina, -un praf de sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 55 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru foi se amesteca toate ingredientele si se framanta o coca exact ca la taitei.Se imparte coca in 7-8 parti si se intind foile exact ca la taitel.
Datorita mierii de albina coca se intinde fara ase rupe.Chiar se poate modela in tava.
Eu ca sa-mi iasa foile perfecte tai o hartie alba exact cat fundul tavii.Pun tava pe hartie,o trasez cu un creion si o tai.
Se incinge tava si se coc foile.Ele sunt coapte cand sunt putin de tot aurii.
Separat se face frisca(zaharul cu smantana)se adauga dupa gust esenta,cacao.
Se umplu foile.Se preseaza si se lasa cam 24 de ore dupa care se taie si se dau prin zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dobos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Imitatie dobos

Imitatie dobos

Pentru aluat,se freaca margarina cu zaharul,ouale intregi,sarea,coaja de lamiie.Se adauga bicarbonatul

132 voturi    32 comentarii
10h
Prajituri
Tort Dobos cu alune de padure

Tort Dobos cu alune de padure

Pentru aluat 1. Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Tapeteaza cu foaie de copt 4 tavi dreptunghiulare

20 voturi    10 comentarii
3h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 august 2010

    Super !

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    Nu se vad prea bine prajiturelele, dar cred ca au fost foarte gustoase.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

    Foarte gustos!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 55 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • -3 oua
  • -3 linguri miere de albina
  • -3 linguri ulei
  • -5 linguri zahar pudra
  • -o lingurita amoniac
  • -coaja de lamaie,
  • Pentru crema:
  • -250 gr smantana
  • -un pahar zahar(200 gr)zahar pudra
  • -4-5 linguri cacao
  • -esenta rom
  • -faina
  • -un praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de scornelia
Salata boeuf

Salata boeuf

Cantitatile le hotaraste fiecare. Se fierb carnea, cartofii si morcovii, se taie cubulete toate. Se

7 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Salate reci
Fagure

Fagure

Se bat ouale,se adauga zaharul,laptele,uleiul.Se amesteca,pana se topeste zaharul,se adauga amoniacul

12 voturi    8 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Nuci

Nuci

Se topeste untura. Se adauga ouale, sifonul, zaharul, esenta, vanilia, coaja de lamaie, amoniacul

2 voturi    4 comentarii
1h 50 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Gauffre cu iaurt si ciocolata