autor:

Fara foto

» » Prajituri

Dobos

Autor: scornelia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: scornelia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 iunie 2010

Ingrediente
Pentru foi:, -3 oua, -3 linguri miere de albina, -3 linguri ulei, -5 linguri zahar pudra, -o lingurita amoniac, -coaja de lamaie,, Pentru crema:, -250 gr smantana, -un pahar zahar(200 gr)zahar pudra, -4-5 linguri cacao, -esenta rom, -faina, -un praf de sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 55 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru foi se amesteca toate ingredientele si se framanta o coca exact ca la taitei.Se imparte coca in 7-8 parti si se intind foile exact ca la taitel.
Datorita mierii de albina coca se intinde fara ase rupe.Chiar se poate modela in tava.
Eu ca sa-mi iasa foile perfecte tai o hartie alba exact cat fundul tavii.Pun tava pe hartie,o trasez cu un creion si o tai.
Se incinge tava si se coc foile.Ele sunt coapte cand sunt putin de tot aurii.
Separat se face frisca(zaharul cu smantana)se adauga dupa gust esenta,cacao.
Se umplu foile.Se preseaza si se lasa cam 24 de ore dupa care se taie si se dau prin zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dobos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)

Intr-un bol mixam sau batem cu un tel albusurile cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana

15 voturi    7 comentarii
3h 30 min
Torturi
Tort Dobos cu alune de padure

Tort Dobos cu alune de padure

Pentru aluat 1. Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Tapeteaza cu foaie de copt 4 tavi dreptunghiulare

20 voturi    10 comentarii
3h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 august 2010

    Super !

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    Nu se vad prea bine prajiturelele, dar cred ca au fost foarte gustoase.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

    Foarte gustos!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 55 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • -3 oua
  • -3 linguri miere de albina
  • -3 linguri ulei
  • -5 linguri zahar pudra
  • -o lingurita amoniac
  • -coaja de lamaie,
  • Pentru crema:
  • -250 gr smantana
  • -un pahar zahar(200 gr)zahar pudra
  • -4-5 linguri cacao
  • -esenta rom
  • -faina
  • -un praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de scornelia
Salata boeuf

Salata boeuf

Cantitatile le hotaraste fiecare. Se fierb carnea, cartofii si morcovii, se taie cubulete toate. Se

7 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Salate reci
Fagure

Fagure

Se bat ouale,se adauga zaharul,laptele,uleiul.Se amesteca,pana se topeste zaharul,se adauga amoniacul

12 voturi    8 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Nuci

Nuci

Se topeste untura. Se adauga ouale, sifonul, zaharul, esenta, vanilia, coaja de lamaie, amoniacul

2 voturi    4 comentarii
1h 50 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura Valurile Dunarii Prajitura Valurile Dunarii

Reteta prajiturii Valurile Dunarii, adica „Donauwelle” pe limba germana, este relativ noua, datand de la inceputul anilor

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Rulada cu ciocolata