autor:

Fara foto

» » Prajituri

Dobos

Autor: scornelia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: scornelia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 iunie 2010

Ingrediente
Pentru foi:, -3 oua, -3 linguri miere de albina, -3 linguri ulei, -5 linguri zahar pudra, -o lingurita amoniac, -coaja de lamaie,, Pentru crema:, -250 gr smantana, -un pahar zahar(200 gr)zahar pudra, -4-5 linguri cacao, -esenta rom, -faina, -un praf de sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 55 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru foi se amesteca toate ingredientele si se framanta o coca exact ca la taitei.Se imparte coca in 7-8 parti si se intind foile exact ca la taitel.
Datorita mierii de albina coca se intinde fara ase rupe.Chiar se poate modela in tava.
Eu ca sa-mi iasa foile perfecte tai o hartie alba exact cat fundul tavii.Pun tava pe hartie,o trasez cu un creion si o tai.
Se incinge tava si se coc foile.Ele sunt coapte cand sunt putin de tot aurii.
Separat se face frisca(zaharul cu smantana)se adauga dupa gust esenta,cacao.
Se umplu foile.Se preseaza si se lasa cam 24 de ore dupa care se taie si se dau prin zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dobos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tort Dobos cu alune de padure

Tort Dobos cu alune de padure

Pentru aluat 1. Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Tapeteaza cu foaie de copt 4 tavi dreptunghiulare

20 voturi    10 comentarii
3h
Torturi
Tort Dobos

Tort Dobos

Prepararea cremei: Am fiert zaharul cu 50 ml apa, apoi am lasat sa se racoreasca. Untul l-am frecat

40 voturi    22 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 august 2010

    Super !

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    Nu se vad prea bine prajiturelele, dar cred ca au fost foarte gustoase.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

    Foarte gustos!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 55 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • -3 oua
  • -3 linguri miere de albina
  • -3 linguri ulei
  • -5 linguri zahar pudra
  • -o lingurita amoniac
  • -coaja de lamaie,
  • Pentru crema:
  • -250 gr smantana
  • -un pahar zahar(200 gr)zahar pudra
  • -4-5 linguri cacao
  • -esenta rom
  • -faina
  • -un praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de scornelia
Salata boeuf

Salata boeuf

Cantitatile le hotaraste fiecare. Se fierb carnea, cartofii si morcovii, se taie cubulete toate. Se

7 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Salate reci
Fagure

Fagure

Se bat ouale,se adauga zaharul,laptele,uleiul.Se amesteca,pana se topeste zaharul,se adauga amoniacul

12 voturi    8 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Nuci

Nuci

Se topeste untura. Se adauga ouale, sifonul, zaharul, esenta, vanilia, coaja de lamaie, amoniacul

2 voturi    4 comentarii
1h 50 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec in doua culori Chec in doua culori

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu ghimbir si caise