autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Dolmade (sarmalute in foi de vita)

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g foi de vita conservate la borcan, , 180 ml untdelemn, , 2 cepe mari tocate marunt, , 165 g orez cu bob rotund, , 6 fire de ceapa verde tocata marunt, , 1 legatura de marar verde tocat, , 1 lingura de menta verde tocata, , sare, , piper negru proaspat macinat, , 375 ml apa, , 1 lingura suc de lamaie.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se scot frunzele de vita din saramura, se spala si se lasa o ora in apa calda, la inmuiat. Se scot si se scurg. Se incing 125 ml untdelemn intr-o tigaie. Se adauga ceapa tocata si se lasa 5 minute sa se caleasca, la foc mic. Se ia tigaia de pe foc si se lasa 5 minute sa stea deoparte, acoperita cu un capac. 2. Orezul, ceapa si verdeturile tocate se pun peste ceapa calita. Se amesteca bine, se gusta de sare si de piper. 3. Se umplu pe rand frunzele, pe partea interioara, asezand pe mijloc cate 2 lingurite de orez. Se impaturesc ca sarmalele. 4. Pe fundul unei cratite groase (de fonta sau de ceramica) se astern 5 foi de vita de vie. Deasupra se asaza sarmalutele, in doua straturi. Se stropesc cu untdelemn (de masline, de preferat). Se asaza peste ele o farfurie intinsa, apoi se toarna apa. Se fierb 45 de minute, pe flacara mica. Se ia farfuria, se servesc sarmalutele stropite cu suc de lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dolmade (sarmalute in foi de vita)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mancarica de fasole galbena cu carne.

Mancarica de fasole galbena cu carne.

1.Se curata fasolea de ate,se rupe in marimea dorita si se spala.Carnea se spala si se taie cubulete. 2.Se

14 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pui tikka masala

Pui tikka masala

In uleiul incins se caleste pieptul de pui (taiat in cuburi) pana se rumeneste. In alta tigaie

9 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Cu mamaliga si smantana...o bunatate...

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g foi de vita conservate la borcan
  • 180 ml untdelemn
  • 2 cepe mari tocate marunt
  • 165 g orez cu bob rotund
  • 6 fire de ceapa verde tocata marunt
  • 1 legatura de marar verde tocat
  • 1 lingura de menta verde tocata
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • 375 ml apa
  • 1 lingura suc de lamaie.

Raporteaza reteta

mirey

mirey (Chef de cuisine)

Cu mamaliga si smantana...o bunatate...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Creier de porc cu ceapa Creier de porc cu ceapa

Se alege creierul de porc de cheagurile de sange, apoi se opareste 10 minute in apa clocotita cu putina sare si o lingurita de otet.

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Tocanita cu ficatei de pui Tocanita cu ficatei de pui

Se curata si taie ceapa marunt. Se pune tuciul pe foc sa se incinga, se adauga uleiul, apoi ceapa si se lasa sa se caleasca la foc mic

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Cartofi gratinati la cuptor