autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Dolmade (sarmalute in foi de vita)

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g foi de vita conservate la borcan, , 180 ml untdelemn, , 2 cepe mari tocate marunt, , 165 g orez cu bob rotund, , 6 fire de ceapa verde tocata marunt, , 1 legatura de marar verde tocat, , 1 lingura de menta verde tocata, , sare, , piper negru proaspat macinat, , 375 ml apa, , 1 lingura suc de lamaie.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se scot frunzele de vita din saramura, se spala si se lasa o ora in apa calda, la inmuiat. Se scot si se scurg. Se incing 125 ml untdelemn intr-o tigaie. Se adauga ceapa tocata si se lasa 5 minute sa se caleasca, la foc mic. Se ia tigaia de pe foc si se lasa 5 minute sa stea deoparte, acoperita cu un capac. 2. Orezul, ceapa si verdeturile tocate se pun peste ceapa calita. Se amesteca bine, se gusta de sare si de piper. 3. Se umplu pe rand frunzele, pe partea interioara, asezand pe mijloc cate 2 lingurite de orez. Se impaturesc ca sarmalele. 4. Pe fundul unei cratite groase (de fonta sau de ceramica) se astern 5 foi de vita de vie. Deasupra se asaza sarmalutele, in doua straturi. Se stropesc cu untdelemn (de masline, de preferat). Se asaza peste ele o farfurie intinsa, apoi se toarna apa. Se fierb 45 de minute, pe flacara mica. Se ia farfuria, se servesc sarmalutele stropite cu suc de lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dolmade (sarmalute in foi de vita)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Curcan cu gutui

Curcan cu gutui

Pentru cei care cresc sau cumpara curcanul viu se recomanda inainte cu o saptamana sa se faca indoparea

7 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Frigarui

Frigarui

Portionam carnea si o lasam la macerat in vinul condimentat pentru o ora. Infingem carnea in tepuse,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Cu mamaliga si smantana...o bunatate...

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g foi de vita conservate la borcan
  • 180 ml untdelemn
  • 2 cepe mari tocate marunt
  • 165 g orez cu bob rotund
  • 6 fire de ceapa verde tocata marunt
  • 1 legatura de marar verde tocat
  • 1 lingura de menta verde tocata
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • 375 ml apa
  • 1 lingura suc de lamaie.

Raporteaza reteta

mirey

mirey (Chef de cuisine)

Cu mamaliga si smantana...o bunatate...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Rulada Laura