autor:

Maria Namoloiu

» » Prajituri

DONAUWELLE - Valurile Dunarii

Autor: Maria Namoloiu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Germania


    Reteta postata pe: 06 februarie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Namoloiu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Germania


Reteta postata pe: 06 februarie 2007

Ingrediente
Blat: 250g margarina/unt, 250g zahar, 6 oua, 350g faina, 1 praf de copt, 2 linguri rase cacao, 1/2 lamaie, 1 borcan mare visine fara samburi, Crema: 1 1/2 budinca vanilie si 500ml lapte sau 2 budinci vanilie si 600ml lapte 100g zahar, 1 pachet de unt, Glazura: 100g ciocolata lapte 100g ciocolata amaruie unt cat o nuca si 1 lingura jumate smantana sau doar putina frisca lichida

Dificultate: Redusa Timp: 1h

43 voturi

Mod de preparare

Blatul: Untul/margarina se bate spuma cu mixerul. Se adauga treptat zaharul si ouale pana devine cremos. Apoi se cerne faina amestecata cu praful de copt. Amestecul se imparte in doua - jumatate se amesteca cu sucul si coaja de la jumatate de lamaie, cealalta jumatate cu 2 linguri rase de cacao. In tava unsa si tapetata (sau cu hartie de copt) se pune amestecul galben, peste cu grija cel maro si apoi visinele foarte bine scurse. Se coace la 175°C circa 30 de minute.
Crema: Se pregateste budinca. La sfarsit se pune deasupra putin unt sa nu faca crusta si se lasa la racit. Restul de unt se bate spuma si se incorporeaza in el budinca rece incetul cu incetul. Crema se pune peste blatul rece si se pune la rece.
Glazura: Ciocolata se rupe bucati si se topeste pe aburi. Se adauga unt cat o nuca si o lingura de smantana sau putina frisca lichida, se amesteca si se lasa putin sa se raceasca, cat sa curga inca. Se pune peste crema si se pune la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "DONAUWELLE - Valurile Dunarii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu pere si malai

Tarta cu pere si malai

Se acopera doar fundul formei cu hartie de copt si se presara cu o lingura de zahar. Se ung cu unt

3 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Prajituri
''Piersici'' umplute

''Piersici'' umplute

Vazand ca se aproprie sarbatorile, mi-am amintit de traditionalele prajituri facute de mama, piersici

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ciba Dorina , 27 octombrie 2014

    e foarte gustoasa, am mancat doar si o sa incerc sa fac si eu

  • Fara foto

    Georgiana Vranceanu , 14 decembrie 2013

    e foarte gustoasa, am mancat doar si o sa incerc sa fac si eu

  • Fara foto

    Liliana Secareanu , 14 decembrie 2013

    Este foarte gustoasa si se numeste " Roua diminetii "

    • Fara foto

      Liliana Secareanu , 14 decembrie 2013

      Reteta este aproape identica cu o reteta de pe un site din Ungaria, dar in loc de visine, se "scufunda" in blat bobite facute din branza de vaci, galbenus de ou, zahar si nuca de cocos. E foarte, fparte buna.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 iulie 2011

      Delicioasa, un desert minunat!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

      O prajitura super !

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

      O prajitura deosebita.Felicitari.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2009

      e foarte buna si racoritoare !

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2009

      Arata foarte bine!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2009

      Arata foarte bine,iar gustul este pe masura...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2009

      Mona sa sti ca imi era dor de dulciurile tale !!!Te asteptam...

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      Si mie imi place reteta.

    • Michelle

      Michelle (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      eu am si insiropat-o un pic cu zeama de la compot..m e buna,buna..

    • Fara foto

      Sidy , 20 septembrie 2009

      Maria draga in primul rand, bine ai revenit !!! Prajitura asta cu siguranta am sa o fac la iarna pentru ca am visine puse la borcan. Trebuie sa fie o minunatie !!!

    • Maria Namoloiu

      Maria Namoloiu (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2009

      Multumesc! Mie si familiei ni se pare foarte buna si e si simpla!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

      Arata foarte bine aceasta prajitura.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

      Un deliciu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

43 voturi

Ingrediente

  • Blat: 250g margarina/unt
  • 250g zahar
  • 6 oua
  • 350g faina
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri rase cacao
  • 1/2 lamaie
  • 1 borcan mare visine fara samburi
  • Crema: 1 1/2 budinca vanilie si 500ml lapte sau 2 budinci vanilie si 600ml lapte 100g zahar
  • 1 pachet de unt
  • Glazura: 100g ciocolata lapte 100g ciocolata amaruie unt cat o nuca si 1 lingura jumate smantana sau doar putina frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Namoloiu
Zuccotto

Zuccotto

1. O tava mare se acopera cu hartie de copt. Cuptorul se incalzeste la 175gradeC. Pentru blatul

30 voturi    11 comentarii
4h
Torturi
Baniţa (placinta bulgareasca cu branza)

Baniţa (placinta bulgareasca cu branza)

Se rade branza sau se striveste cu furculita. Se adauga iaurtul, ouale batute, bicarbonatul, sarea

31 voturi    5 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Analele istoriei

Analele istoriei

140g margarina se freaca cu 180g zahar farin. Se adauga 140g nuca macinata; 70g faina si 4 albusuri

13 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Delicioasa, un desert minunat!

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
FOI CU CREMA DE NUCA