autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Prajituri

Donuts cu ciocolata

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iunie 2011

Ingrediente
800 g făină, , 160 g zahăr, , 2 ouă, , 50 g drojdie de bere, , 4 linguri ulei de măsline extravirgin, , 100 g unt, , 250 ml lapte, , scorțișoară, esență de rom, zahăr vanilat, coajă de lămâie, sare, , 150 g ciocolată menaj și un pic de ulei

Dificultate: Medie Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Se amestecă zahărul, untul, 200 ml lapte, sarea și mirodeniile. Se pun pe foc și se țin 3- 4 minute. Se lasă să se reacească. Drojdia se adaugă ăn laptele călduț rămas. Apoi se lasă un pic să se umfle. Se adaugă apoi la compoziția preparată. Se adaugă oăle. Într-un vas puneți făina și peste ea adăugați compoziția. Se frământă aproximativ 7 minute până devine omogenă compoziția. Ungeți ușor aluatul cu ulei de măsline; se pune la dospit intr-un castron acoperit cu pânză.
Se lasă la dospit până își dublezaă volumul (1 1/2 h).

Apoi se ia aluatul și se împarte în jumătate. Fiecare jumătate se întinde de 1 cm grosime și se taie cu o formă rotundă și în mijloc cu o altă formă routundă (eu am folosit o cană și un capac de la o sticlă de suc). Se pun pe masă și se lasă din nou până își dubleză măsura.
Se coc în ulei fierbinte. Să dați aragazul la foc mic deoarece nu se țin mult că se prăjesc repede.
Glazura: se taie ciocolata în bucăți mici și se pune într-un castron pe aburi . Se adaugă și puțin ulei. După ce s-a topit se pune o jumătate de cană de apă. Se amestecă și se lasă până se leagă.

Apoi fiecare donuts se ia și se dă prin această glazură. Se pun pe o tavă și se servesc calde!

Mie mi-au ieșit aproximativ 40 de bucăți și nu ia foarte mult timp până le faceți....numai dospitul.

Câteva fotografii pentru voi să le vedeți cum au ieșit.

Poftă bună!
Mai multe retete vizitati blogul meu: wwww.bunataticulinare.wordpress.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Donuts cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Mini chec cu afine

Mini chec cu afine

Pentru prepararea blatului se separă ouăle; cu ajutorul robotului de bucătărie se freacă gălbenuşurile

8 voturi    3 comentarii
45 min
Prajituri
Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni

1. Se bat ouale cu zaharul pana devin cremoase. Se adauga iaurtul, apoi uleiul, vanilia si la urma

25 voturi    9 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 iulie 2012

    Foarte frumoase rotitele tale cu glazura de ciocolata!

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 17 iunie 2011

    Ispititori de buni :)

  • Licuta Marin

    Licuta Marin (Chef de cuisine) , 16 iunie 2011

    Mai mult decat delicioase!*****

Dificultate

Medie

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 800 g făină
  • 160 g zahăr
  • 2 ouă
  • 50 g drojdie de bere
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 100 g unt
  • 250 ml lapte
  • scorțișoară
  • esență de rom
  • zahăr vanilat
  • coajă de lămâie
  • sare
  • 150 g ciocolată menaj și un pic de ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Monica
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Se bat ouale apoi se aduga zaharul, uleiul, sarea, laptele si bicarbonatul (stins cu sirop de la

13 voturi    6 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu mac delicioasa sau Tosca

Prajitura cu mac delicioasa sau Tosca

Blatul: Se bat albusurile bine apoi se adauga zaharul. Se pune cocos, macul. Apoi se adauga faina

50 voturi    14 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Peste visinile fara sambur se pun 2 lg de zahar si se lasa pana faci compozitia. Untul il bati spuma,

0 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte frumoase rotitele tale cu glazura de ciocolata!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Tiramisu