autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Prajituri

Donuts cu ciocolata

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iunie 2011

Ingrediente
800 g făină, , 160 g zahăr, , 2 ouă, , 50 g drojdie de bere, , 4 linguri ulei de măsline extravirgin, , 100 g unt, , 250 ml lapte, , scorțișoară, esență de rom, zahăr vanilat, coajă de lămâie, sare, , 150 g ciocolată menaj și un pic de ulei

Dificultate: Medie Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Se amestecă zahărul, untul, 200 ml lapte, sarea și mirodeniile. Se pun pe foc și se țin 3- 4 minute. Se lasă să se reacească. Drojdia se adaugă ăn laptele călduț rămas. Apoi se lasă un pic să se umfle. Se adaugă apoi la compoziția preparată. Se adaugă oăle. Într-un vas puneți făina și peste ea adăugați compoziția. Se frământă aproximativ 7 minute până devine omogenă compoziția. Ungeți ușor aluatul cu ulei de măsline; se pune la dospit intr-un castron acoperit cu pânză.
Se lasă la dospit până își dublezaă volumul (1 1/2 h).

Apoi se ia aluatul și se împarte în jumătate. Fiecare jumătate se întinde de 1 cm grosime și se taie cu o formă rotundă și în mijloc cu o altă formă routundă (eu am folosit o cană și un capac de la o sticlă de suc). Se pun pe masă și se lasă din nou până își dubleză măsura.
Se coc în ulei fierbinte. Să dați aragazul la foc mic deoarece nu se țin mult că se prăjesc repede.
Glazura: se taie ciocolata în bucăți mici și se pune într-un castron pe aburi . Se adaugă și puțin ulei. După ce s-a topit se pune o jumătate de cană de apă. Se amestecă și se lasă până se leagă.

Apoi fiecare donuts se ia și se dă prin această glazură. Se pun pe o tavă și se servesc calde!

Mie mi-au ieșit aproximativ 40 de bucăți și nu ia foarte mult timp până le faceți....numai dospitul.

Câteva fotografii pentru voi să le vedeți cum au ieșit.

Poftă bună!
Mai multe retete vizitati blogul meu: wwww.bunataticulinare.wordpress.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Donuts cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec rapid

Chec rapid

Intr-un bol amestecam faina cu cacaua si scortisoara. Intr-o canita stingem bicarbonatul cu zeama

30 voturi    4 comentarii
50 min
Prajituri
Prajitura cu compot

Prajitura cu compot

Tava pe pune pe aragaz iar fundul ei este acoperit cu zahar(din abundenta). Zaharul este pus la topit.

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 iulie 2012

    Foarte frumoase rotitele tale cu glazura de ciocolata!

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 17 iunie 2011

    Ispititori de buni :)

  • Licuta Marin

    Licuta Marin (Chef de cuisine) , 16 iunie 2011

    Mai mult decat delicioase!*****

Dificultate

Medie

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 800 g făină
  • 160 g zahăr
  • 2 ouă
  • 50 g drojdie de bere
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 100 g unt
  • 250 ml lapte
  • scorțișoară
  • esență de rom
  • zahăr vanilat
  • coajă de lămâie
  • sare
  • 150 g ciocolată menaj și un pic de ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Monica
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Se bat ouale apoi se aduga zaharul, uleiul, sarea, laptele si bicarbonatul (stins cu sirop de la

11 voturi    6 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu mac delicioasa sau Tosca

Prajitura cu mac delicioasa sau Tosca

Blatul: Se bat albusurile bine apoi se adauga zaharul. Se pune cocos, macul. Apoi se adauga faina

50 voturi    13 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Peste visinile fara sambur se pun 2 lg de zahar si se lasa pana faci compozitia. Untul il bati spuma,

0 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte frumoase rotitele tale cu glazura de ciocolata!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Chec cu ciocolata si ghimbir