autor:

Angel Gabriel Lungu

» » Mancaruri cu carne

Dor de primavara

Autor: Angel Gabriel Lungu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Angel Gabriel Lungu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 martie 2009

Ingrediente
- stevie , - urzici , - pulpa de porc , - rosii decojite , - ceapa verde , - 1 ou , - ulei de masline , - delikat pikant

Dificultate: Redusa Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

Se oparesc urzicile, se taie stevia fasii dupa ce s-au curatat lujerii de la frunze.
Se sareaza un pic si se pune carnea de porc la prajit in ulei de masline si cand s-a albit se adauga ceapa verde taiata marunt.
Cand se rumeneste carnea un pic se opreste si se amesteca intr-o oala cu urzicile si stevia.Se adauga apa cat cuprinde si se pune la foc cu capac.
Cand a fiert un pic se adauga rosiile decojite taiate marunt, aproape de final se ia de pe foc, se lasa sa se linisteasca un pic si se pune oul batut bine, invartindu-se repede in oala.
Se pune inapoi pe foc si se adauga delikat dupa gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dor de primavara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ficatei de pui in sos de lapte

Ficatei de pui in sos de lapte

Am pus ficățeii și untul într-o tigaie și am presărat piper roșu proaspăt măcinat.

4 voturi    2 comentarii
15 min
Mancaruri cu carne
Sarmale cu carnati si afumatura

Sarmale cu carnati si afumatura

Veti spune ca sarmalele mele sunt la fel ca ale altor gospodine..poate..dar eu nu stiu de fapt

1 vot    2 comentarii
4h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    moia daniela (Chef de cuisine):

    Am incercat reteta, dar nu cu urzici (sunt cam greu de curatat ), ci cu spanac si a fost super.

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 august 2010

    O bunatate !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

    Ce bunatate cu atatea verdeturi sanatoase!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 iulie 2009

    Ai o prezentare superba,felicitari.Imi plac la nebunie urzicile,iar dupa prezentarea ta, cred ca sunt un deliciu.Inca odata felicitari.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      Cred ca e gustoasa,dar mie imi plac urzicile si stevia pregatite fara carne...

    • Aura

      Aura (Maestru bucatar) , 19 mai 2009

      Arata bine si cred ca este gustoasa...o sa incerc si eu.

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2009

      Noi (cunoscuti, prieteni) nu folosim carnea la aceste plante foarte fragile. Nu merge. Dar este ok.

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2009

      Urzicile mie nu imi plac, desi sunt foarte sanatoase, insa ador spanacul. Arata foarte bine preparatul!

    • Garfield

      Garfield (Chef de cuisine) , 24 martie 2009

      Cromatic vorbind, foto 3/6 arata DELICIOS!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • - stevie
  • - urzici
  • - pulpa de porc
  • - rosii decojite
  • - ceapa verde
  • - 1 ou
  • - ulei de masline
  • - delikat pikant

Raporteaza reteta

Retete
de Angel Gabriel Lungu
Salau la tava

Salau la tava

Se "tunde" salaul de aripioare si coada cu foarfeca de bucatarie si se jupoaie de piele cu cutitul

19 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste
Ficatei lejeri la cuptor

Ficatei lejeri la cuptor

Mentionez ca la aceasta reteta am folosit ficatei de pasare congelati. Se taie ceapa pestisori si

15 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocana de cartofi cu carnati la cuptor

Tocana de cartofi cu carnati la cuptor

Se tai cartofii in doua pe de-a lungul si apoi felii potrivite si se pun la fiert. Se prajesc carnatii

22 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu curcan