autor:

Angel Gabriel Lungu

» » Mancaruri cu carne

Dor de primavara

Autor: Angel Gabriel Lungu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Angel Gabriel Lungu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 martie 2009

Ingrediente
- stevie , - urzici , - pulpa de porc , - rosii decojite , - ceapa verde , - 1 ou , - ulei de masline , - delikat pikant

Dificultate: Redusa Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

Se oparesc urzicile, se taie stevia fasii dupa ce s-au curatat lujerii de la frunze.
Se sareaza un pic si se pune carnea de porc la prajit in ulei de masline si cand s-a albit se adauga ceapa verde taiata marunt.
Cand se rumeneste carnea un pic se opreste si se amesteca intr-o oala cu urzicile si stevia.Se adauga apa cat cuprinde si se pune la foc cu capac.
Cand a fiert un pic se adauga rosiile decojite taiate marunt, aproape de final se ia de pe foc, se lasa sa se linisteasca un pic si se pune oul batut bine, invartindu-se repede in oala.
Se pune inapoi pe foc si se adauga delikat dupa gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dor de primavara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • moia daniela (Chef de cuisine):

    Am incercat reteta, dar nu cu urzici (sunt cam greu de curatat ), ci cu spanac si a fost super.

  • 8 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 august 2010

    O bunatate !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

    Ce bunatate cu atatea verdeturi sanatoase!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 iulie 2009

    Ai o prezentare superba,felicitari.Imi plac la nebunie urzicile,iar dupa prezentarea ta, cred ca sunt un deliciu.Inca odata felicitari.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      Cred ca e gustoasa,dar mie imi plac urzicile si stevia pregatite fara carne...

    • Aura

      Aura (Maestru bucatar) , 19 mai 2009

      Arata bine si cred ca este gustoasa...o sa incerc si eu.

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2009

      Noi (cunoscuti, prieteni) nu folosim carnea la aceste plante foarte fragile. Nu merge. Dar este ok.

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2009

      Urzicile mie nu imi plac, desi sunt foarte sanatoase, insa ador spanacul. Arata foarte bine preparatul!

    • Garfield

      Garfield (Chef de cuisine) , 24 martie 2009

      Cromatic vorbind, foto 3/6 arata DELICIOS!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • - stevie
  • - urzici
  • - pulpa de porc
  • - rosii decojite
  • - ceapa verde
  • - 1 ou
  • - ulei de masline
  • - delikat pikant

Raporteaza reteta

Retete
de Angel Gabriel Lungu
Salau la tava

Salau la tava

Se "tunde" salaul de aripioare si coada cu foarfeca de bucatarie si se jupoaie de piele cu cutitul

19 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste
Ficatei lejeri la cuptor

Ficatei lejeri la cuptor

Mentionez ca la aceasta reteta am folosit ficatei de pasare congelati. Se taie ceapa pestisori si

15 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocana de cartofi cu carnati la cuptor

Tocana de cartofi cu carnati la cuptor

Se tai cartofii in doua pe de-a lungul si apoi felii potrivite si se pun la fiert. Se prajesc carnatii

22 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Aripioare de pui la cuptor