autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Dorada cu rosii

Autor: mariana (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 22 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 22 martie 2009

Ingrediente
4 bucati de peste dorada, 200 gr rosii, 100 gr ceapa, 200 ml vin alb, 1 lamaie, 30 ml ulei, 2 frunze de dafin, 20 gr sare, 2 gr piper, 5 gr concentrat de supa

Dificultate: Medie Timp: 35 min

0 voturi

Mod de preparare

Pestele se curata de solzi, se eviscereaza, se spala bine si se usuca cu un servet de hartie.
Dorada se pune intr-o tava unsa cu ulei, se presara pe deasupra concentratul de supa, apoi se pune ceapa tocata marunt si se stropeste cu ulei.
Rosiile si lamaia se feliaza, apoi se aranjeaza deasupra pestilor din tava 2 randuri de rosii si unul de lamaie, dupa care se presara cu frunze de dafin rupte.
Se stropeste totul cu ulei, se condimenteza cu sare si piper, se adauga vinul incins la 180 grade circa 30 de minute.
Nota: frunzele de dafin trebuie scoase din tava dupa aproximativ 10-15 minute, deoarece pot da gust amar pestelui si sosului.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada cu rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Dorada Sambar

Dorada Sambar

Se curata Dorada de solzi si intestine (in cazul in care nu este curatat...de obicei acest peste

7 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste
Evantai de peste  la cuptor

Evantai de peste la cuptor

Se calesc cepele in ulei pina cind devin sticloase (puneti destul ulei si amestecati destul de des,ca

4 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

35 min

0 voturi

Ingrediente

  • 4 bucati de peste dorada
  • 200 gr rosii
  • 100 gr ceapa
  • 200 ml vin alb
  • 1 lamaie
  • 30 ml ulei
  • 2 frunze de dafin
  • 20 gr sare
  • 2 gr piper
  • 5 gr concentrat de supa

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos

Întâi de toate pregatim carnea de scoici pentru frigarui. Luam scoicile (eu am avut de balta, de Jijia mai exact, de unde

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Plachie de crap