autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Dorada cu rosii

Autor: mariana (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 22 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 22 martie 2009

Ingrediente
4 bucati de peste dorada, 200 gr rosii, 100 gr ceapa, 200 ml vin alb, 1 lamaie, 30 ml ulei, 2 frunze de dafin, 20 gr sare, 2 gr piper, 5 gr concentrat de supa

Dificultate: Medie Timp: 35 min

0 voturi

Mod de preparare

Pestele se curata de solzi, se eviscereaza, se spala bine si se usuca cu un servet de hartie.
Dorada se pune intr-o tava unsa cu ulei, se presara pe deasupra concentratul de supa, apoi se pune ceapa tocata marunt si se stropeste cu ulei.
Rosiile si lamaia se feliaza, apoi se aranjeaza deasupra pestilor din tava 2 randuri de rosii si unul de lamaie, dupa care se presara cu frunze de dafin rupte.
Se stropeste totul cu ulei, se condimenteza cu sare si piper, se adauga vinul incins la 180 grade circa 30 de minute.
Nota: frunzele de dafin trebuie scoase din tava dupa aproximativ 10-15 minute, deoarece pot da gust amar pestelui si sosului.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada cu rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Somon la cuptor cu orez si legume.

Somon la cuptor cu orez si legume.

Se spala bine fileurile se adauga in tava de yenna,peste care adaugam condimentele pe care le dorim(eu

13 voturi    10 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste
Calcan prajit cu sos de lamaie si iaurt

Calcan prajit cu sos de lamaie si iaurt

Calcanul (Scophthalmus), Cambula (Pleuronectes Flesus) şi Limba de Mare (Solea Solea), sunt reprezentanţii

14 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

35 min

0 voturi

Ingrediente

  • 4 bucati de peste dorada
  • 200 gr rosii
  • 100 gr ceapa
  • 200 ml vin alb
  • 1 lamaie
  • 30 ml ulei
  • 2 frunze de dafin
  • 20 gr sare
  • 2 gr piper
  • 5 gr concentrat de supa

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Crap la cuptor in sos de lamaie