autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Dorada cu rosii

Autor: mariana (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 22 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 22 martie 2009

Ingrediente
4 bucati de peste dorada, 200 gr rosii, 100 gr ceapa, 200 ml vin alb, 1 lamaie, 30 ml ulei, 2 frunze de dafin, 20 gr sare, 2 gr piper, 5 gr concentrat de supa

Dificultate: Medie Timp: 35 min

0 voturi

Mod de preparare

Pestele se curata de solzi, se eviscereaza, se spala bine si se usuca cu un servet de hartie.
Dorada se pune intr-o tava unsa cu ulei, se presara pe deasupra concentratul de supa, apoi se pune ceapa tocata marunt si se stropeste cu ulei.
Rosiile si lamaia se feliaza, apoi se aranjeaza deasupra pestilor din tava 2 randuri de rosii si unul de lamaie, dupa care se presara cu frunze de dafin rupte.
Se stropeste totul cu ulei, se condimenteza cu sare si piper, se adauga vinul incins la 180 grade circa 30 de minute.
Nota: frunzele de dafin trebuie scoase din tava dupa aproximativ 10-15 minute, deoarece pot da gust amar pestelui si sosului.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada cu rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Trunchi de merlucius in pesmet

Trunchi de merlucius in pesmet

Se curata pestele, se taie bucati potrivite. Eu am scos oasele de pe partile laterale, se trag de

6 voturi    8 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Midii cu vin si busuioc

Midii cu vin si busuioc

In primul rand ne ocupam de midii. Ele trebuie sa fie inchise de tot. Cele care sunt deschise se

3 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

35 min

0 voturi

Ingrediente

  • 4 bucati de peste dorada
  • 200 gr rosii
  • 100 gr ceapa
  • 200 ml vin alb
  • 1 lamaie
  • 30 ml ulei
  • 2 frunze de dafin
  • 20 gr sare
  • 2 gr piper
  • 5 gr concentrat de supa

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Crema de somon Crema de somon

Somonul il blendezi bine pana cand se marunteste bine, dupa care adaugi crema de branza si omogenizezi. Ceapa verde o toci marunt si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez

Pestele, dupa ce a fost curatat de solzi si spalat bine, se va deschide si se va cresta pe latime si se va condimenta si stropi cu suc

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pangasius cu ciuperci la cuptor