autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Dorada cu rosii

Autor: mariana (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 22 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 22 martie 2009

Ingrediente
4 bucati de peste dorada, 200 gr rosii, 100 gr ceapa, 200 ml vin alb, 1 lamaie, 30 ml ulei, 2 frunze de dafin, 20 gr sare, 2 gr piper, 5 gr concentrat de supa

Dificultate: Medie Timp: 35 min

0 voturi

Mod de preparare

Pestele se curata de solzi, se eviscereaza, se spala bine si se usuca cu un servet de hartie.
Dorada se pune intr-o tava unsa cu ulei, se presara pe deasupra concentratul de supa, apoi se pune ceapa tocata marunt si se stropeste cu ulei.
Rosiile si lamaia se feliaza, apoi se aranjeaza deasupra pestilor din tava 2 randuri de rosii si unul de lamaie, dupa care se presara cu frunze de dafin rupte.
Se stropeste totul cu ulei, se condimenteza cu sare si piper, se adauga vinul incins la 180 grade circa 30 de minute.
Nota: frunzele de dafin trebuie scoase din tava dupa aproximativ 10-15 minute, deoarece pot da gust amar pestelui si sosului.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada cu rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Rasol de peste uscat(sarat) cu legume si mujdei de usturoi

Rasol de peste uscat(sarat) cu legume si mujdei de usturoi

Am tinut pestele la desarat in apa rece de seara pana dimineata cca 12 ore pentru ca este foarte

7 voturi    9 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Plachie de somn

Plachie de somn

Condimenteaza pestele cu sare, piper, ulei de masline si vin alb si lasa-l la marinat pana pregatesti

7 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

35 min

0 voturi

Ingrediente

  • 4 bucati de peste dorada
  • 200 gr rosii
  • 100 gr ceapa
  • 200 ml vin alb
  • 1 lamaie
  • 30 ml ulei
  • 2 frunze de dafin
  • 20 gr sare
  • 2 gr piper
  • 5 gr concentrat de supa

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Salau in dovleac placintar Salau in dovleac placintar

Se taie capac la dovleac, se scot semintele si o mare cantitate din miez cu ajutorul unei linguri. Se sareaza pestii, se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste la cuptor