autor:

vera

» » Mancaruri cu peste

Dorada la cuptor cu salsa bechamel

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 octombrie 2009

Ingrediente
Pentru 6 persoane:, , - 6 dorade filetate, - 100 g unt, - 40 g faina, - 250  ml lapte, - 100 ml smantana, - 250 ml supa de peste (cu 2 cuburi de concentrat si apa), - 2 - 3 linguri de parmezan, sare, piper, - 1 kg spanac (proaspat sau congelat)

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Fierbem spanacul in apa cu sare, il scurgem, il stoarcem bine si il tocam pe un fund de lemn; il calim intr-o tigaie cu jumatate din unt.

Pregatim salsa bechamel cu faina, untul ramas si laptele cald, sare si piper si putin din supa de peste. Cand salsa este fiarta, adaugam smantana amestecand foarte repede:

Intr-o tava asezam un strat de spanac cu unt, asezam pestele deasupra, acoperim cu bechamel, iar deasupra cu parmezan.

Se coace in cuptorul cald 180° C timp de 20 minute, dupa care se serveste.

In general, supa de peste eu o pregatesc din capatani de peste cu morcov si ceapa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada la cuptor cu salsa bechamel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Orez cu legume si somn african

Orez cu legume si somn african

Punem apa cu putina sare pe foc, iar cand incepe sa clocoteasca adaugam orezul (eu am folosit orez

4 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste
Merluciu cu sos de rosii si masline

Merluciu cu sos de rosii si masline

Pestele se spala si se fierbe in putina apa cu sare cu grija sa nu sfarame.Cand pestele este fiert

4 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru 6 persoane:
  • - 6 dorade filetate
  • - 100 g unt
  • - 40 g faina
  • - 250  ml lapte
  • - 100 ml smantana
  • - 250 ml supa de peste (cu 2 cuburi de concentrat si apa)
  • - 2 - 3 linguri de parmezan
  • sare
  • piper
  • - 1 kg spanac (proaspat sau congelat)

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Crema de somon Crema de somon

Somonul il blendezi bine pana cand se marunteste bine, dupa care adaugi crema de branza si omogenizezi. Ceapa verde o toci marunt si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez

Pestele, dupa ce a fost curatat de solzi si spalat bine, se va deschide si se va cresta pe latime si se va condimenta si stropi cu suc

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Macrou la grill (gratar)