autor:

sorina gabriela

» » Mancaruri cu peste

Dorada Sambar

Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

India


    Reteta postata pe: 27 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

India


Reteta postata pe: 27 februarie 2011

Ingrediente
Pentru 4 portii:, 2 Dorada mai mari, cam la 1kg amandoua ,condiment indian Sambar(se gaseste la Metro sau Real ),100g pesmet,1l ulei pentru prajit pestele., Garnitura :, 500g orez,praf Curry,50g unt, Sos :, 200g iaurt gras,coaja si zeama de la o lamaie ,0 ligurita condiment Sambar

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

7 voturi

Mod de preparare

Se curata Dorada de solzi si intestine (in cazul in care nu este curatat...de obicei acest peste il gasim gata cosmeticat ). Se portioneaza cotlet sau se despica pe sira ,in 2 jumatati.Se spala ,se sterge cu un servet de hartie si se condimenteaza foarte bine cu Sambar ,pe interior si pe exterior. Se da prin pesmet si se prajeste.
Se pune orezul la fiert cu un praf de sare.Dupa ce a fiert , se scurge bine intr-o sita.In tigaie se pun cele 50g unt si un varf de lingurita cu praf Curry,se invarte de 2-3 ori in unt si se pune orezul .Dupa 5 minute ,sau imprietenit,se stinge focul.Garnitura este gata .
Iaurtul se amesteca cu zeama ,coaja de lamaie si lingurita de condiment Sambar.
Punem orez in farfurie, peste el turnam o lingura de sos ,iar alaturi pestele Dorada.
Este un preparat specific din bucataria Indiei.Este cunoscut faptul ca bucataria Indiei este impartita in doua.Partea de Nord (de unde vine si acest preparat sunt carnivori, iar sudul Indiei vegetarieni ).Se remarca preferinta pentru iaurturi ,adaptata la gustul occidental.Este o bucatarie uscata ,unde s-a renuntat la mancatul cu mana.Bucataria tandoori, este remarcata mai ales in capitala Delhi, care a trecut granitele de origini.Secretul acesteia este prepararea in marinade pe baza de lapte de cocos sau sosuri pe baza de iaurt,lamaie si condimente.In aceasta bucatarie este inclusa carnea de pui si peste.
Cum am spus este o bucatarie adaptata la gusturi occidentale.Asa ca eu ,nu am avut acel vas,cuptor de lut, numit tandoor,care nu lipseste din casele indiene.
Am foslosit cratita pentru orez si tigaia pentru peste. Vase specifice bucatariei occidentale.
Acest condiment contine: Curry,Chilli,Coriandru,Chimen,Paprika,Scortisoara, zahar si grasime rafinata de Palmier.Este foarte aromat si specific preparatelor indiene.
Este un preparat foarte fin, aromat si picant in acelasi timp.Se serveste cu un vin alb sec.
Merita incercat .
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada Sambar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Creveti Saganaki

Creveti Saganaki

Se pun crevetii intr-o tigaie cu vinul alb demidulce, baza de usturoi, tabasco, se lasa sa fiarba

4 voturi    4 comentarii
10 min
Mancaruri cu peste
Creveti cu orez, fasole rosie si porumb

Creveti cu orez, fasole rosie si porumb

Se decojesc creveti si se dau intr-un clocot se scoate partea tare din spatele crevetilor mari Orezul

13 voturi    3 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 24 martie 2011

    Minunata!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 28 februarie 2011

    Este o reteta pe placul meu.Imi place!

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 28 februarie 2011

    ce bine arata...si la gust la fel cred ca e...*****

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 28 februarie 2011

      Excelenta prezentare!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

7 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 2 Dorada mai mari
  • cam la 1kg amandoua ,condiment indian Sambar(se gaseste la Metro sau Real ),100g pesmet,1l ulei pentru prajit pestele.
  • Garnitura :
  • 500g orez,praf Curry,50g unt
  • Sos :
  • 200g iaurt gras,coaja si zeama de la o lamaie ,0 ligurita condiment Sambar

Raporteaza reteta

Retete
de sorina gabriela
Pui bine ametit

Pui bine ametit

Se spala bine puiul , se sterge cu un servet. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele si

6 voturi    9 comentarii
1h 40 min
Fripturi
Vinete si dovlecei gratin

Vinete si dovlecei gratin

Se spala vanata si dovlecei, se curata de coaja(un rand da , unul nu),se taie rondele nu prea groase

83 voturi    36 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Präjitura integrala cu visine

Präjitura integrala cu visine

Se pun visinile intr-o strecuratoare la scurs. Dupa ce sunt bine scurse se dau prin amidon si se

9 voturi    7 comentarii
50 min
Prajituri

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Minunata!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

9 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Stiuca cu legume