Dorada Sambar

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Dorada Sambar

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 2 Dorada mai mari, cam la 1kg amandoua ,condiment indian Sambar(se gaseste la Metro sau Real ),100g pesmet,1l ulei pentru prajit pestele.
  • Garnitura :
  • 500g orez,praf Curry,50g unt
  • Sos :
  • 200g iaurt gras,coaja si zeama de la o lamaie ,0 ligurita condiment Sambar

Mod de preparare

Se curata Dorada de solzi si intestine (in cazul in care nu este curatat...de obicei acest peste il gasim gata cosmeticat ). Se portioneaza cotlet sau se despica pe sira ,in 2 jumatati.Se spala ,se sterge cu un servet de hartie si se condimenteaza foarte bine cu Sambar ,pe interior si pe exterior. Se da prin pesmet si se prajeste.

Se pune orezul la fiert cu un praf de sare.Dupa ce a fiert , se scurge bine intr-o sita.In tigaie se pun cele 50g unt si un varf de lingurita cu praf Curry,se invarte de 2-3 ori in unt si se pune orezul .Dupa 5 minute ,sau imprietenit,se stinge focul.Garnitura este gata .

Iaurtul se amesteca cu zeama ,coaja de lamaie si lingurita de condiment Sambar.

Punem orez in farfurie, peste el turnam o lingura de sos ,iar alaturi pestele Dorada.

Este un preparat specific din bucataria Indiei.Este cunoscut faptul ca bucataria Indiei este impartita in doua.Partea de Nord (de unde vine si acest preparat sunt carnivori, iar sudul Indiei vegetarieni ).Se remarca preferinta pentru iaurturi ,adaptata la gustul occidental.Este o bucatarie uscata ,unde s-a renuntat la mancatul cu mana.Bucataria tandoori, este remarcata mai ales in capitala Delhi, care a trecut granitele de origini.Secretul acesteia este prepararea in marinade pe baza de lapte de cocos sau sosuri pe baza de iaurt,lamaie si condimente.In aceasta bucatarie este inclusa carnea de pui si peste.

Cum am spus este o bucatarie adaptata la gusturi occidentale.Asa ca eu ,nu am avut acel vas,cuptor de lut, numit tandoor,care nu lipseste din casele indiene.

Am foslosit cratita pentru orez si tigaia pentru peste. Vase specifice bucatariei occidentale.

Acest condiment contine: Curry,Chilli,Coriandru,Chimen,Paprika,Scortisoara, zahar si grasime rafinata de Palmier.Este foarte aromat si specific preparatelor indiene.

Este un preparat foarte fin, aromat si picant in acelasi timp.Se serveste cu un vin alb sec.

Merita incercat .

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor