Dorada umpluta pe pat de legume

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Dorada umpluta pe pat de legume

Ingrediente

  • 100 g de orez
  • 50 g de ciuperci
  • 30 g de masline
  • 100 g de ardei gras rosu
  • 100 g de ardei gras verde
  • 100 g de praz,
  • knorr
  • 200 g de ceapa
  • 1 mango
  • 8 rosii cherry
  • 4 catei de usturoi
  • ½ de portocala
  • ½ de lamaie
  • 150 ml vin rosu
  • Sare,
  • piper,
  • ulei
  • 1 morcov
  • 8-9 pestisori anchovi(anchoise)
  • 1 bucata peste(Dorada) aproximativ 900 g

Mod de preparare

1 bucata peste(Dorada) aproximativ 900 g

Se curate legumele, dupa care se taie:morcovul, rondele, prazul fasii iar celelalte legume cubulete, rosiile cherry se lasa intregi sau se taie in jumatate, ceapa se taie julien, dupa ce avem legumele pregatite se va unge tava aragazului in care ulterior vom adauga pentru inceput apa in care legumele si pestele vor fierbe, legumele se vor sara si pipera superficial. Ne vom ocupa de peste, care se va desolza, se va taia pe burta, se va scoate continutul abdomenului si se va spala bine, se scot branhiile si osul amar si spalam pestele bine de tot in interior, dupa care il stergem cu servetele absorbante si il lasam in asteptare. Ne ocupam de umplutura(farsa) cu care vom umple pestele, aceasta va fi compusa din: ceapa tocata marunt care se va pune la calit, adaugam ardei cubulete, masline si ciupercile taiate lamele si un cubulet de knorr. Dup ace acestea s-au sotat un pic adaugam orezul si completam cu apa, pentru a se fierbe compozitia si dam la cuptor aproximativ 15 minute. Dupa expirarea timpului se scoate compozitia si se lasa sa se raceasca putin, dupa care trecem si umplem pestele, dupa ce acesta este umplut se va coase burta pestelui pentru a nu permite iesirea compozitiei. Pe ambele parti ale pestelui facem aproximativ 8-9 crestaturi in care introducem pestisori anchoise si felii de mango pe o parte si pe cealalta parte felii de portocale dupa care pestele se va aseza pe patul de legume se va mai sara dar nu in exces, se va decora cu felii de lamaie si masline si se da la cuptor.

Dupa ce se lasa aproximativ 15 minute timp in care acesta a fiert se adauga vinul si se va continua aprovimativ inca 30 de minute fieberea(coacerea) si se va adauga si usturoiu taiat feliute.

Inainte de a se scoate se verifica sa fie facut.

Pentru exemplificare am atasat cateva fotografii,

Pofta Buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi - reteta bulgareasca de supa Tarator. O reteta simpla si racoritoare, perfecta...

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator
Prajitura usoara cu caise si zmeura

Prajitura usoara cu caise si zmeura

Se mixeaza albusurile cu 150 gr zahar si 6 linguri de apa.

Prajitura usoara cu caise si zmeura
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise