autor:

Ramona

» » Dulciuri diverse

Dovleac copt (dublete, bostan sau ludau)

Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 octombrie 2009

Ingrediente
Iarna e sezonul dovleacului copt, a povestilor spuse la gura sobei..., Nu m-am putut abtine sa nu cumpar un dovleac intreg, si sa-mi readuc in bucatarie mirosul de dovleac proaspat copt in cuptor... ce mi-a parfumat copilaria ani la rand...

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

25 voturi

Mod de preparare

Pentru aceasta, se taie (cu mult efort) un dovleac in felii potrivite, se pune la cuptorul incins pentru cel putin o ora, si se serveste cu o portie de ... amintiri... si un pahar de vin fiert cu scotisoara!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovleac copt (dublete, bostan sau ludau)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Amandine cu glazura de caramel

Amandine cu glazura de caramel

Crema: Eu am facut mai intai crema deoarece necesita timp de racire la frigider 2 ore. Intr-o craticioara

8 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Turnata cu budinca de vanilie

Turnata cu budinca de vanilie

Se bat ouale bine cu sarea, apoi se pune zaharul si se amesteca bine pana se topeste. Se adauga uleiul

2 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • murigneau

    murigneau (Chef de cuisine):

    Am gasit prin pivnita un ludau (ludaie ), cum i se spune pe la noi. Atentie, este o specie de dovleac! A nu se confunda cu bostanul, cum am vazut pe alte site-uri, ca acela nu are aceleasi calitati! L-am curatat de samburi si l-am portionat felii pe care le-am introdus la cuptor. Dupa 45 de minute cand este gata (se patrunde cu furculita), se scoate de la cuptor si se serveste simplu, deoarece este destul de dulce. Unii il servesc cu miere si nuca sau presarat cu zahar. Se pregateste in serile de iarna, aromele raspandite amintindu-ne cu nostalgie de copilarie si casa bunicilor.

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Karoline Ciorvas , 19 decembrie 2014

    ludau

  • Fara foto

    Anne Alli , 18 februarie 2014

    ludau

  • Fara foto

    Dorina Brasov , 04 ianuarie 2014

    SUPERRRRRRRRR !

    • Fara foto

      Valentina Toader , 20 noiembrie 2013

      gustosssssssssss

    • Fara foto

      Ana Somoiag , 17 noiembrie 2013

      ludau

    • Fara foto

      Pavel Paulina , 17 noiembrie 2013

      Asta fac acum!..Numa ce am pus la cuptor un ditamai dovleacul!!L'am taiat in felii mai mici ca sa'ncapa'n tava!!

    • Fara foto

      Hanos Gabi , 19 octombrie 2013

      o portie dubla de amintiri...

    • murigneau

      murigneau (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

      Da, am pregatit si eu intr-o seara de iarna aromele raspandite aducandu-mi aminte de copilarie si casa bunicilor. Simplu si gustos!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2009

      O bunatate...

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2009

      Ce pofta mi-ai facut!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2009

      E o bunatate,felicitari...Eu cand il introduc la cuptor,crestez fiecare felie in parte si presar zahar sau miere de albine si bineinteles nelipsita si aromata scortisoara...

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

      Arata foarte bine,cred ca e delicios,nu am mancat niciodata,o sa il incerc sigur.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

25 voturi

Ingrediente

  • Iarna e sezonul dovleacului copt
  • a povestilor spuse la gura sobei...
  • Nu m-am putut abtine sa nu cumpar un dovleac intreg
  • si sa-mi readuc in bucatarie mirosul de dovleac proaspat copt in cuptor... ce mi-a parfumat copilaria ani la rand...

Raporteaza reteta

Retete
de Ramona
Piept de pui la gratar

Piept de pui la gratar

Pentru gratar, se foloseste un gratar cumparat din comert, cu un orificiu in mijloc, ce se pune direct

5 voturi    9 comentarii
10 min
Fripturi
Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Se curata cartofii, se pun la fiert cu putina sare si patrunjel intreg (pentru un gust mai bun).

12 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rulada cu gem

Rulada cu gem

Se separa albusurile de galbenusuri de la cele 4 oua. Se bat albusurile spuma cu un praf se sare,

6 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

murigneau (Chef de cuisine)

Da, am pregatit si eu intr-o seara de iarna aromele raspandite aducandu-mi aminte de copilarie si casa bunicilor. Simplu si gustos!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Trandafiri din uscatele Trandafiri din uscatele

Untul se freaca cu faina intre palme sa se disperseze bine, fara sa ramana bucatele mici de unt. Apoi se adauga galbenusurile, smantana,

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosi (reteta bunicii) Gogosi (reteta bunicii)

Drojdia se inmoaie in putin lapte, apoi se pune intr-un bol mai mare faina se face o gaura in miljocul faini unde se pune oul, zaharul,

41 voturi    4 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Braduti cu aluat de biscuiti si nuca