autor:

Ramona

» » Dulciuri diverse

Dovleac copt (dublete, bostan sau ludau)

Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 octombrie 2009

Ingrediente
Iarna e sezonul dovleacului copt, a povestilor spuse la gura sobei..., Nu m-am putut abtine sa nu cumpar un dovleac intreg, si sa-mi readuc in bucatarie mirosul de dovleac proaspat copt in cuptor... ce mi-a parfumat copilaria ani la rand...

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

22 voturi

Mod de preparare

Pentru aceasta, se taie (cu mult efort) un dovleac in felii potrivite, se pune la cuptorul incins pentru cel putin o ora, si se serveste cu o portie de ... amintiri... si un pahar de vin fiert cu scotisoara!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovleac copt (dublete, bostan sau ludau)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Desert Trifle cu capsuni

Desert Trifle cu capsuni

Prima data curatam merele de coaja, indepartam cotorul, si apoi le taiem bucatele.Intr-o tigaie punem

3 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Ciocolata de casa cu nuci si arahide

Ciocolata de casa cu nuci si arahide

Am vazut articolul Ciocolata de casa si ni s-a facut o pofta, mama-mama. Mi-am adus aminte de reteta

86 voturi    12 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • murigneau

    murigneau (Chef de cuisine):

    Am gasit prin pivnita un ludau (ludaie ), cum i se spune pe la noi. Atentie, este o specie de dovleac! A nu se confunda cu bostanul, cum am vazut pe alte site-uri, ca acela nu are aceleasi calitati! L-am curatat de samburi si l-am portionat felii pe care le-am introdus la cuptor. Dupa 45 de minute cand este gata (se patrunde cu furculita), se scoate de la cuptor si se serveste simplu, deoarece este destul de dulce. Unii il servesc cu miere si nuca sau presarat cu zahar. Se pregateste in serile de iarna, aromele raspandite amintindu-ne cu nostalgie de copilarie si casa bunicilor.

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Karoline Ciorvas , 19 decembrie 2014

    ludau

  • Fara foto

    Anne Alli , 18 februarie 2014

    ludau

  • Fara foto

    Dorina Brasov , 04 ianuarie 2014

    SUPERRRRRRRRR !

    • Fara foto

      Valentina Toader , 20 noiembrie 2013

      gustosssssssssss

    • Fara foto

      Ana Somoiag , 17 noiembrie 2013

      ludau

    • Fara foto

      Pavel Paulina , 17 noiembrie 2013

      Asta fac acum!..Numa ce am pus la cuptor un ditamai dovleacul!!L'am taiat in felii mai mici ca sa'ncapa'n tava!!

    • Fara foto

      Hanos Gabi , 19 octombrie 2013

      o portie dubla de amintiri...

    • murigneau

      murigneau (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

      Da, am pregatit si eu intr-o seara de iarna aromele raspandite aducandu-mi aminte de copilarie si casa bunicilor. Simplu si gustos!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2009

      O bunatate...

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2009

      Ce pofta mi-ai facut!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2009

      E o bunatate,felicitari...Eu cand il introduc la cuptor,crestez fiecare felie in parte si presar zahar sau miere de albine si bineinteles nelipsita si aromata scortisoara...

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

      Arata foarte bine,cred ca e delicios,nu am mancat niciodata,o sa il incerc sigur.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

22 voturi

Ingrediente

  • Iarna e sezonul dovleacului copt
  • a povestilor spuse la gura sobei...
  • Nu m-am putut abtine sa nu cumpar un dovleac intreg
  • si sa-mi readuc in bucatarie mirosul de dovleac proaspat copt in cuptor... ce mi-a parfumat copilaria ani la rand...

Raporteaza reteta

Retete
de Ramona
Piept de pui la gratar

Piept de pui la gratar

Pentru gratar, se foloseste un gratar cumparat din comert, cu un orificiu in mijloc, ce se pune direct

5 voturi    9 comentarii
10 min
Fripturi
Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Se curata cartofii, se pun la fiert cu putina sare si patrunjel intreg (pentru un gust mai bun).

9 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rulada cu gem

Rulada cu gem

Se separa albusurile de galbenusuri de la cele 4 oua. Se bat albusurile spuma cu un praf se sare,

6 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

murigneau (Chef de cuisine)

Da, am pregatit si eu intr-o seara de iarna aromele raspandite aducandu-mi aminte de copilarie si casa bunicilor. Simplu si gustos!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Crema de Vanilie cu Frisca Crema de Vanilie cu Frisca

Se freaca galbenusurile cu 100 g zahar, se dilueaza cu lapte, apoi se pune pe bain-marie si se bate continuu pana se ingroasa. Se ia

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Cornuri bicolore Cornuri bicolore

Preparare: Din lapte, drojdie, 50 gr zahar si 4 lg de faina, am facut o maia pe care am lasat-o sa creasca, apoi am adaugat ouale batute

22 voturi    6 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Prajituri trandafiri cu spuma