autor:

Ramona

» » Dulciuri diverse

Dovleac copt (dublete, bostan sau ludau)

Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 octombrie 2009

Ingrediente
Iarna e sezonul dovleacului copt, a povestilor spuse la gura sobei..., Nu m-am putut abtine sa nu cumpar un dovleac intreg, si sa-mi readuc in bucatarie mirosul de dovleac proaspat copt in cuptor... ce mi-a parfumat copilaria ani la rand...

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

22 voturi

Mod de preparare

Pentru aceasta, se taie (cu mult efort) un dovleac in felii potrivite, se pune la cuptorul incins pentru cel putin o ora, si se serveste cu o portie de ... amintiri... si un pahar de vin fiert cu scotisoara!!!
Pentru aceasta, se taie (cu mult efort) un dovleac in felii potrivite, se pune la cuptorul incins pentru cel putin o ora, si se serveste cu o portie d
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovleac copt (dublete, bostan sau ludau)" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse
Cornulete fragede cu gem,nuca sau rahat (de post)

Cornulete fragede cu gem,nuca sau rahat (de post)

Intr-un vas se amesteca margarina, praful de copt stins in bors, apa minerala si esenta de vanilie. Dupa,

4 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Clatite pufoase -pancake-

Clatite pufoase -pancake-

Se bate un ou spuma cu telul. Se adauga o lingura de unt si 100 ml smantana, plus 2 linguri de lapte.

4 voturi    1 comentariu
20 min
Dulciuri diverse

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • murigneau

    murigneau (Chef de cuisine):

    Am gasit prin pivnita un ludau (ludaie ), cum i se spune pe la noi. Atentie, este o specie de dovleac! A nu se confunda cu bostanul, cum am vazut pe alte site-uri, ca acela nu are aceleasi calitati! L-am curatat de samburi si l-am portionat felii pe care le-am introdus la cuptor. Dupa 45 de minute cand este gata (se patrunde cu furculita), se scoate de la cuptor si se serveste simplu, deoarece este destul de dulce. Unii il servesc cu miere si nuca sau presarat cu zahar. Se pregateste in serile de iarna, aromele raspandite amintindu-ne cu nostalgie de copilarie si casa bunicilor.

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Karoline Ciorvas , 19 decembrie 2014

    ludau

  • Fara foto

    Anne Alli , 18 februarie 2014

    ludau

  • Fara foto

    Dorina Brasov , 04 ianuarie 2014

    SUPERRRRRRRRR !

    • Fara foto

      Valentina Toader , 20 noiembrie 2013

      gustosssssssssss

    • Fara foto

      Ana Somoiag , 17 noiembrie 2013

      ludau

    • Fara foto

      Pavel Paulina , 17 noiembrie 2013

      Asta fac acum!..Numa ce am pus la cuptor un ditamai dovleacul!!L'am taiat in felii mai mici ca sa'ncapa'n tava!!

    • Fara foto

      Hanos Gabi , 19 octombrie 2013

      o portie dubla de amintiri...

    • murigneau

      murigneau (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

      Da, am pregatit si eu intr-o seara de iarna aromele raspandite aducandu-mi aminte de copilarie si casa bunicilor. Simplu si gustos!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2009

      O bunatate...

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2009

      Ce pofta mi-ai facut!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2009

      E o bunatate,felicitari...Eu cand il introduc la cuptor,crestez fiecare felie in parte si presar zahar sau miere de albine si bineinteles nelipsita si aromata scortisoara...

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

      Arata foarte bine,cred ca e delicios,nu am mancat niciodata,o sa il incerc sigur.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

22 voturi

Ingrediente

  • Iarna e sezonul dovleacului copt
  • a povestilor spuse la gura sobei...
  • Nu m-am putut abtine sa nu cumpar un dovleac intreg
  • si sa-mi readuc in bucatarie mirosul de dovleac proaspat copt in cuptor... ce mi-a parfumat copilaria ani la rand...

Raporteaza reteta

Retete
de Ramona
Limonadă cu grepfruit si lămâie

Limonadă cu grepfruit si lămâie

Se taie in doua grepfruit-urile și se storc pe storcătoarea de citrice, se pun in vasul dorit,

17 voturi    6 comentarii
10 min
Cafele si ceaiuri
Chec Simplis

Chec Simplis

Se separa albusurile de galbenusuri. La cele 4 albusuri se adauga foarte putina sare (mai putin decat

1 vot    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Se pune apa rece la fiert, in care se pune osul de vita si carnea de manzat. Se ia spuma, si se continua

122 voturi    26 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe

murigneau (Chef de cuisine)

Da, am pregatit si eu intr-o seara de iarna aromele raspandite aducandu-mi aminte de copilarie si casa bunicilor. Simplu si gustos!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Biscuiti scotieni Biscuiti scotieni

Punem toate ingredientele in bol si amestecam bine cu mana. Daca aluatul nu se dezlipeste usor de pe peretii bolului, mai adaugam putina

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Biscuiti spritati cu lamaie Biscuiti spritati cu lamaie

Lămâile se spala si se dau pe razatoarea mica. Coaja se amesteca bine cu o lingura cu zahar pudra si se lasa pe farfurie. Stoarcem

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse