autor:

valentina ionita

» » Dulciuri diverse

Dovleac fiert in lapte - desert

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 octombrie 2010

Ingrediente
Am folosit 500 ml lapte ,300 g dovleac curatat de coaja si taiat cubulete.Cantitatile se pot mari dupa necesitate...

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

12 voturi

Mod de preparare

Dovleacul fiert in lapte este un desert dietetic grozav .Poate fi folosit si ca tratament pentru detoxifierea organismului...Este minunat daca puteti manca macar o zi pe saptamana numai acest preparat.
Dovleacul se curata de coaja,se taie cubulete si
se fierbe impreuna cu laptele la foc mic pana este fiert dovleacul ( nu trebuie sa se sfarame). Se indulceste cu miere de albine dupa gust , iar la sfarsit se presara scortisoara dupa gust ,se opreste focul si se tine vasul acoperit cu un capac cca 10 min,dupa care se poate servi atat cald si rece.
Mie imi place foarte mult sa-l servesc neindulcit...are o aroma si un gust deosebit...Sper din tot sufletul ca o sa va placa si voua...
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovleac fiert in lapte - desert" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Se fierbe zaharul cu apa de cand da in clocot 7-8 minute,se adauga untul iar dupa ce s-a topit se

67 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Churros cu crema de vanilie

Churros cu crema de vanilie

Pentru churro punem apa la fiert cu putina sare. Faina o amestecam cu zaharul, zaharul vanilat si

2 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2014

    Ce bine e sa ne aducem aminte de bunici si de bunatatile cu care ne rasfatau!!!

  • Fara foto

    Lumy Dany Alc , 31 octombrie 2014

    Foarte bun, asta imi facea bunicul meu in copilarie!!!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

    O sa-ti placa...

    • tatiana

      tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Nu am mancat pana acum, mi-ai facut pofta >

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2010

      Ma bucur ca va place si voua...Multumesc mult...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2010

      Si nouã ne place!!! felicitãri :)

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2010

      Este o bunatate ,mama mea pregatea foarte des acest desert ...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

12 voturi

Ingrediente

  • Am folosit 500 ml lapte ,300 g dovleac curatat de coaja si taiat cubulete.Cantitatile se pot mari dupa necesitate...

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Ce bine e sa ne aducem aminte de bunici si de bunatatile cu care ne rasfatau!!!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Bounty!