autor:

burdulea maria elena

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovleac fiert

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 noiembrie 2010

Ingrediente
dovleac, apa

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

13 voturi

Mod de preparare

Dovleacul se spala, se curata de samburi, se pune la fiert in apa rece, se fierbe cam 25-30 minute, la foc domol. Se stie ca dovleacul are o sumedenie de calitati, el fiind o bogata sursa de antioxidanti si beta-caroten. Pulpa de dovleac este bogata in vitaminele E, C, provitamina A, saruri minerale. Puteti consuma dovleacul fiert, copt, in placinte, sau in diferite combinatii la salate de rosii, castraveti, la supe. La tara femeile il folosesc la prepararea cozonacului pt a-i da o culoare galbena, aurie, in special la cozonacul de post unde nu se folosesc oua. Eu am preferat sa-l mananc asa fiert, mi-a fost dor de dovleacul bunicii, care il pregatea fiert sau copt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovleac fiert" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovleac fiert in lapte - desert

Dovleac fiert in lapte - desert

Dovleacul fiert in lapte este un desert dietetic grozav .Poate fi folosit si ca tratament pentru

12 voturi    7 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Ratatouille GUSTOS

Ratatouille GUSTOS

Se taie felii lungi subtiri din vanata si se onduleaza pe cate o scobitoare.Palaria de ciuperca se

6 voturi    8 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2010

    Este o bunatate si mie imi place atat fiert (in lapte) cat si copt in cuptor .Deasemeni eu il pun la cuptor taiat felii in tava de teflon,acoperit cu folie de aluminiu (30 min.) apoi scot folia si il mai las 15-20 min ,se incearca cu o scobitoare daca este copt.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2010

    Foarte bun si mie imi place dovleacul si fiert si copt si in aluaturi, nu conteaza cum...imi place.*****

  • mimi

    mimi (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2010

    O sa fac si eu dovleac fiert pt cea mica cred ca o sa-i placa.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

13 voturi

Ingrediente

  • dovleac
  • apa

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

12 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Este o bunatate si mie imi place atat fiert (in lapte) cat si copt in cuptor .Deasemeni eu il pun la cuptor taiat felii in tava de teflon,acoperit cu folie de aluminiu (30 min.) apoi scot folia si il mai las 15-20 min ,se incearca cu o scobitoare daca este copt.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Mancare de dovlecei cu ou si cascaval