autor:

burdulea maria elena

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovleac fiert

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 noiembrie 2010

Ingrediente
dovleac, apa

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Dovleacul se spala, se curata de samburi, se pune la fiert in apa rece, se fierbe cam 25-30 minute, la foc domol. Se stie ca dovleacul are o sumedenie de calitati, el fiind o bogata sursa de antioxidanti si beta-caroten. Pulpa de dovleac este bogata in vitaminele E, C, provitamina A, saruri minerale. Puteti consuma dovleacul fiert, copt, in placinte, sau in diferite combinatii la salate de rosii, castraveti, la supe. La tara femeile il folosesc la prepararea cozonacului pt a-i da o culoare galbena, aurie, in special la cozonacul de post unde nu se folosesc oua. Eu am preferat sa-l mananc asa fiert, mi-a fost dor de dovleacul bunicii, care il pregatea fiert sau copt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovleac fiert" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovleac fiert in lapte - desert

Dovleac fiert in lapte - desert

Dovleacul fiert in lapte este un desert dietetic grozav .Poate fi folosit si ca tratament pentru

12 voturi    7 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Spanac pe pat de cartofi noi cu ochiuri la cuptor

Spanac pe pat de cartofi noi cu ochiuri la cuptor

Curatati spanacul de codite si apoi spălaţi frunzele sub jet de apă.Puneti apa la fiert si daţi-i

3 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2010

    Este o bunatate si mie imi place atat fiert (in lapte) cat si copt in cuptor .Deasemeni eu il pun la cuptor taiat felii in tava de teflon,acoperit cu folie de aluminiu (30 min.) apoi scot folia si il mai las 15-20 min ,se incearca cu o scobitoare daca este copt.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2010

    Foarte bun si mie imi place dovleacul si fiert si copt si in aluaturi, nu conteaza cum...imi place.*****

  • mimi

    mimi (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2010

    O sa fac si eu dovleac fiert pt cea mica cred ca o sa-i placa.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

12 voturi

Ingrediente

  • dovleac
  • apa

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Este o bunatate si mie imi place atat fiert (in lapte) cat si copt in cuptor .Deasemeni eu il pun la cuptor taiat felii in tava de teflon,acoperit cu folie de aluminiu (30 min.) apoi scot folia si il mai las 15-20 min ,se incearca cu o scobitoare daca este copt.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Ardei umpluti cu orez