Dovleacul se spala, se curata de samburi, se pune la fiert in apa rece, se fierbe cam 25-30 minute, la foc domol. Se stie ca dovleacul are o sumedenie de calitati, el fiind o bogata sursa de antioxidanti si beta-caroten. Pulpa de dovleac este bogata in vitaminele E, C, provitamina A, saruri minerale. Puteti consuma dovleacul fiert, copt, in placinte, sau in diferite combinatii la salate de rosii, castraveti, la supe. La tara femeile il folosesc la prepararea cozonacului pt a-i da o culoare galbena, aurie, in special la cozonacul de post unde nu se folosesc oua. Eu am preferat sa-l mananc asa fiert, mi-a fost dor de dovleacul bunicii, care il pregatea fiert sau copt.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii