autor:

Vekas

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

DOVLEAC IN CARAMEL CU ARDEI IUTE

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 iulie 2008

Ingrediente
600g.miez de dovleac,, 2 legaturi ceapa verde,, 1 ardei iute,, 1 lamaie,, 2 linguri ulei,, 2 linguri unt,, 2 linguri zahar,, 1 lingura seminte de dovleac decojite,, 1 catel de usturoi,, sare, , piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

1. Miezul de dovleac se taie felii groase.
2. Se spala lamaia, se sterge, jumatate din coaja se taie fasii, iar fructul se stoarce.
3. Se incing uleiul si untul si se prajeste dovleacul timp de 5 minute, apoi se presara zaharul. Se adauga ceapa taiata rondele subtiri, ardeiul iute taiat felii, coaja de lamaie si semintele de dovleac taiate marunt. Se prajesc impreuna cca. 1 minut. Se adauga usturoiul pisat, sucul de lamaie, sare, piper.
4. Legumele se aranjeaza pe farfurie si se servesc alaturi de friptura de rata sau cotlete.
Daca ti-a placut reteta noastra "DOVLEAC IN CARAMEL CU ARDEI IUTE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piure de cartofi dulci

Piure de cartofi dulci

Cartofii dulci se prepara ca si cartofii obisnuiti, doar ca au un gust mai aparte (dulce, cum le

11 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
FRIPTURA DE PASTAI GALBENE

FRIPTURA DE PASTAI GALBENE

Se curata pastaile si se spala. Se pune uleiul, apoi pastaile, delicatul, supa si se acopera oala

2 voturi    3 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 03 februarie 2011

    Imi place mult sa gatesc, Marta, de aceea imi place si sa creez fel de fel de preparate.Intentinam sa public o carte de bucate, dar pana acum nu mi s-a ivit ocazia, costurile sunt prea mari pentru tiparire...

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 02 februarie 2011

    foarte interesanta reteta

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 600g.miez de dovleac,
  • 2 legaturi ceapa verde,
  • 1 ardei iute,
  • 1 lamaie,
  • 2 linguri ulei,
  • 2 linguri unt,
  • 2 linguri zahar,
  • 1 lingura seminte de dovleac decojite,
  • 1 catel de usturoi,
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Vekas (Chef de cuisine)

Imi place mult sa gatesc, Marta, de aceea imi place si sa creez fel de fel de preparate.Intentinam sa public o carte de bucate, dar pana acum nu mi s-a ivit ocazia, costurile sunt prea mari pentru tiparire...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Galina mia