autor:

Vekas

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

DOVLEAC IN CARAMEL CU ARDEI IUTE

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 iulie 2008

Ingrediente
600g.miez de dovleac,, 2 legaturi ceapa verde,, 1 ardei iute,, 1 lamaie,, 2 linguri ulei,, 2 linguri unt,, 2 linguri zahar,, 1 lingura seminte de dovleac decojite,, 1 catel de usturoi,, sare, , piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

1. Miezul de dovleac se taie felii groase.
2. Se spala lamaia, se sterge, jumatate din coaja se taie fasii, iar fructul se stoarce.
3. Se incing uleiul si untul si se prajeste dovleacul timp de 5 minute, apoi se presara zaharul. Se adauga ceapa taiata rondele subtiri, ardeiul iute taiat felii, coaja de lamaie si semintele de dovleac taiate marunt. Se prajesc impreuna cca. 1 minut. Se adauga usturoiul pisat, sucul de lamaie, sare, piper.
4. Legumele se aranjeaza pe farfurie si se servesc alaturi de friptura de rata sau cotlete.
Daca ti-a placut reteta noastra "DOVLEAC IN CARAMEL CU ARDEI IUTE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancarica scazuta din spanac verde cu afumatura

Mancarica scazuta din spanac verde cu afumatura

Se curata spanacul, oprind numai frunzele sanatoase, apoi se spala in mai multe ape reci. Il scufundam

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de rosii cu galuste de gris

Supa de rosii cu galuste de gris

Se pune bulionul cu apa la fiert. Se bate oul cu un praf de sare si bicarbonatul, apoi se adauga

18 voturi    6 comentarii
25 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 03 februarie 2011

    Imi place mult sa gatesc, Marta, de aceea imi place si sa creez fel de fel de preparate.Intentinam sa public o carte de bucate, dar pana acum nu mi s-a ivit ocazia, costurile sunt prea mari pentru tiparire...

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 02 februarie 2011

    foarte interesanta reteta

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 600g.miez de dovleac,
  • 2 legaturi ceapa verde,
  • 1 ardei iute,
  • 1 lamaie,
  • 2 linguri ulei,
  • 2 linguri unt,
  • 2 linguri zahar,
  • 1 lingura seminte de dovleac decojite,
  • 1 catel de usturoi,
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Vekas (Chef de cuisine)

Imi place mult sa gatesc, Marta, de aceea imi place si sa creez fel de fel de preparate.Intentinam sa public o carte de bucate, dar pana acum nu mi s-a ivit ocazia, costurile sunt prea mari pentru tiparire...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Se coc ardeii pe o plita, se curata de coaja, se scot samburii si cotorul in asa fel incat sa ne ramana cat mai intreg ardeiul. Cotorul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Sarmale in dovleac Sarmale in dovleac

La dovleac aveti ceva de muncit si va trebuie ceva muschi, avand in vedere ca dovleacul este destul de greu...asa ca am cerut ajutorul

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Piure de mazare cu leurda