Dovlecei acrisori pentru iarna

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 dovlecei
  • 2 morcovi
  • 2 gogosari
  • 3 ardei iuti
  • 1 capatana usturoi
  • 1 l otet
  • boabe de mustar
  • boabe de piper
  • 4 linguri zahar
  • 2 l apa
  • 3 linguri sare mare
  • foi de dafin
  • frunze de telina
  • conservant

Mod de preparare

Dovleceii se spala, li se inlatura cotoarele, dupa care se taie rondele in doaa, morcovii curatati se taie rondele iar gogosarii se curata de seminte si se taie in patru.

Se aseaza legumele in borcane, alternan bucatile de dovleceii cu gogosar, morcov, catei de usturoi, ardei iute si frunze de telina.

Separat se prepara si se pune la fiert amestecul de otet, apa, boabe de piper si de mustar, sare, zahar, foi de dafin si conservant.

Dupa ce clocoteste, se toarna peste legume si se sigileaza imediat borcanele. Se lasa sa se raceasca acoperite si dupa se pastreaza la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Incearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Somonul se condimenteaza cu sare si piper.

Somon cu ciuperci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise