Dovleceii,spalati,necuratati,se taie in jumatate si se fierb in apa sarata cca 15 minute.Dupa ce sint fierti se pun in apa f.rece;se schimba apa de 3-4 ori;se lasa dovleceii in apa rece cam 10 minute.Dovleceii se fierb descoperiti,sau putin acoperiti,sa nu-si schimbe culoarea;si tot de aceea se pun in apa rece.
Apoi,fiecare jumatate se scobeste(se scoate casa semintelor) cu o lingurita(vezi poza);arata ca niste barcute;se lasa de-o parte,pina se face umplutura de carne si besamelul.
Umplutura se face asa:ceapa taiata marunt se prajeste in cca 3 linguri de ulei;se pune apoi carnea taiata patratele de cca 0,5 cm;cind carnea e albicioasa se pune piper;se amesteca ,apoi se lasa la foc mic(cu capac),cca 30 minute;dupa aceea se potriveste de sare si se pune patrunjelul,tocat.Se amesteca bine si se ia de pe foc.
Se face besamelul din laptele,faina si uleiul amintite la ingrediente;cind sosul besamel e gata,se potriveste de sare,apoi se pune zeama de lamiie si nucsoara(rasa) dupa gust.
Asamblare:
Intr-o tava se pune putin besamel(cam 3 polnice),apoi se aranjeaza(peste besamel)jumatatile de dovlecei(\"barcutele\");\"barcutele\" se umplu cu carne si deasupra se pune restul de besamel.Se pune,apoi,deasupra,cascavalul ras.
Se da tava la cuptor(in cuptorul cald) cam 30 minute.
Se serveste fierbinte.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii