autor:

husni

» » Mancaruri cu carne

Dovlecei cu besamel(specific arab)

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 10 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 10 decembrie 2009

Ingrediente
-cca 1 kg dovlecei(8-9 bucati), -1 ceapa, -250 g carne de vita, -100 g faina, -75 ml ulei de masline(untdelemn,unt,margarina...), -1 l lapte, -cam 150 g cascaval, -sare,piper, -cca 1 lingura de patrunjel tocat

Dificultate: Medie Timp: 3h

9 voturi

Mod de preparare

Dovleceii,spalati,necuratati,se taie in jumatate si se fierb in apa sarata cca 15 minute.Dupa ce sint fierti se pun in apa f.rece;se schimba apa de 3-4 ori;se lasa dovleceii in apa rece cam 10 minute.Dovleceii se fierb descoperiti,sau putin acoperiti,sa nu-si schimbe culoarea;si tot de aceea se pun in apa rece.
Apoi,fiecare jumatate se scobeste(se scoate casa semintelor) cu o lingurita(vezi poza);arata ca niste barcute;se lasa de-o parte,pina se face umplutura de carne si besamelul.
Umplutura se face asa:ceapa taiata marunt se prajeste in cca 3 linguri de ulei;se pune apoi carnea taiata patratele de cca 0,5 cm;cind carnea e albicioasa se pune piper;se amesteca ,apoi se lasa la foc mic(cu capac),cca 30 minute;dupa aceea se potriveste de sare si se pune patrunjelul,tocat.Se amesteca bine si se ia de pe foc.
Se face besamelul din laptele,faina si uleiul amintite la ingrediente;cind sosul besamel e gata,se potriveste de sare,apoi se pune zeama de lamiie si nucsoara(rasa) dupa gust.

Asamblare:

Intr-o tava se pune putin besamel(cam 3 polnice),apoi se aranjeaza(peste besamel)jumatatile de dovlecei(\"barcutele\");\"barcutele\" se umplu cu carne si deasupra se pune restul de besamel.Se pune,apoi,deasupra,cascavalul ras.
Se da tava la cuptor(in cuptorul cald) cam 30 minute.
Se serveste fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei cu besamel(specific arab)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Stufat de porc cu pilaf aromat

Stufat de porc cu pilaf aromat

Se taie felii pulpa de porc. Ceapa se curata , se taie julien si se caleste in doua linguri de ulei

7 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci

Pui cu ciuperci

Se portioneaza carnea de pui, se condimenteaza si dupa 10 minute se pune la prajit in ulei, intorcandu-se

25 voturi    14 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

    Imi place, foarte gustos!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

    Foarte buna.

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2009

    Foarte buni, arata sper!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2009

      O reteta pe cinste,dupa sarbatori am sa o testetz si eu,pentru ca imi plac foarte mult dovleceii cu sos.Felicitari draga Camelia.

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2009

      Imi place reteta!

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2009

      este o reteta foarte buna ;si la noi se face

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      Apetisant. Am sa fac si eu ca imi lasa gura apa.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      Foarte buni!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

9 voturi

Ingrediente

  • -cca 1 kg dovlecei(8-9 bucati)
  • -1 ceapa
  • -250 g carne de vita
  • -100 g faina
  • -75 ml ulei de masline(untdelemn,unt,margarina...)
  • -1 l lapte
  • -cam 150 g cascaval
  • -sare,piper
  • -cca 1 lingura de patrunjel tocat

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Imi place, foarte gustos!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Stufat de vita Stufat de vita

Se taie carnea in cuburi mici (cca 2 cm) si se rumeneste in margarina si cca. 2 linguri de ulei de masline. Adaugam boiaua si chimionul,

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pui invelit in foietaj cu sos de mustar